jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Italská panacota

Italská panacota
nahoru
Italská panacota Italská panacota
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené

Suroviny:

1 l smetany ke šlehání (nejlépe 500 ml Rama cremefine a 500 ml obyčejné 33% šlehačky)
6 lžic krystalového cukru
6 plátků želatiny (10 g)

Postup přípravy receptu

Želatinu připravíme podle návodu - necháme ji nabobtnat ve vlažné vodě. Do kastrolu nalijeme šlehačku, osladíme a zahřejeme ji na cca 80°C (začíná se z ní kouřit, ale nevaří). Teplotu stáhneme na minimum a pomocí metly (nešleháme!) vmícháme scezenou nabobtnalou želatinu.
Hmotu nevaříme (!) a okamžitě ji nalijeme do studenou vodou vypláchnuté formy (biskupský chlebíček, srnčí hřbet...), necháme vychladnout a dáme na nejméně 6 hodin ztuhnout do ledničky.

Zdobíme horkou ovocnou omáčkou (klasika je z lesních plodů), karamelem nebo čerstvým ovocem.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
15 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Italská panacota"

autor: Martin Kuhn (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.03.2013 14:16:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rostlinnou smetanu bych rozhodně nesháněl. nebrat. asi jak sójové maso...smajlik

autor: pnacota (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.02.2013 18:50:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vaše názory jsou nektere velmi krasne a nektere ani nebudu komentovat jinak Děkujeme smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 19.04.2012 15:42:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Škola vaření Chefparade: Není to vůbec k receptu - co tím básník chce vyjádřit?
Jinak tuto firmu znám velmi dobře, měla jsem tu čest tam vařit s paní Veronikou Žilkovou. Ale k receptu to fakt vztah nemá smajlik

autor: Škola vaření Chefparade (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.04.2012 15:36:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojte,

přijďte se podívat do školy vaření Chefparade. Tam se podobné lahůdky můžete také naučit, a mnoho dalších.

více můžete nalézt na www.chefparade.cz

autor: Eliza
vloženo: 18.12.2011 23:20:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Max72: Je mi líto, že se nepovedlo, ale myslím, že recept je popsaný srozumitelně, takže chyba se stala někde mimo něj... Doufám, že to ještě zkusíš, protože podle tohoto předpisu si na realizaci troufnul i můj manžel (kuchařskou múzou nepolíbená osoba) a zadařilo se... Neklesej na mysli...smajlik

autor: Max72
vloženo: 18.12.2011 08:16:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj lidi, tak jset to zkoušel přesně podle receptu a bohužel mě to nějak neztuhlo. Tak nevím kde se stala chyba. Ale i tak se to snědlo (teda spíš vypilo) a bylo to moc dobré. Snad se to podruhé povede lépe smajlik

autor: ambrozinka
vloženo: 13.12.2011 12:22:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla jsem se zeptat, jestli to jde nějak udělat i z želatiny v prášku?

autor: pidalka87
vloženo: 29.11.2010 18:57:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to výborně!!! smajlik

autor: yerro
vloženo: 25.07.2010 14:46:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

"nejlépe Rama cremefine"????????

Babica hadr!!! Jen pri pomysleni na panna cottu z roztlineho tuku mi beha mraz po zadech..

autor: cathleen
vloženo: 23.11.2009 08:10:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

....a kdybys chtěla pandoro zkusit upéct, tady je recept http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4937
Taky jsem ho dvakrát pekla - nádherně voňavé a lehounkésmajlik

autor: bara.it
vloženo: 23.11.2009 08:08:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Papricko, ta vysoka babovka, jak ty rikas se jmenuje pandoro.smajlik

autor: vybusna
vloženo: 22.11.2009 10:03:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Diskusia, ktora sa tykala autorstva pri tomto recepte, bola prenesena sem
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=705

autor: Patricie
vloženo: 21.11.2009 21:39:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Papričko, ta vysoká bábovka je panetone.
Eli, moc pěkný recept.smajliksmajlik+

autor: Paprika
vloženo: 21.11.2009 21:31:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

... a já si až do dneška myslela, že panacota je te vysoká italská bábovka, co se prodává v takové papírové krabici. A ono je to něco úplně jiného ... no stydím se za nevědomost. Elizo smajlik - Ď. za recept, rozšířila jsi mi opět obzory. Musí to být dobrota. Fotečky jako vždy smajliksmajlik. smajliksmajliksmajlik smajlik

autor: Eliza
vloženo: 21.11.2009 20:16:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A jinak vám všem děkuji za bodíky pro recept, je to fakt neuvěřitelně jednoduché a hlavně dobré smajlik.

autor: Eliza
vloženo: 21.11.2009 20:14:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No výborně, Samouku, alespoň je vidět, že jsem recept popsala vlastními slovy smajliksmajlik. Tady na našich stránkách nebyl, tak jsem ho vložila. A samozřejmě předtím uvařila a nafotila...smajlik Nemám čemu oponovat...smajlik:smajlik

autor: pipre
vloženo: 21.11.2009 20:09:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To vypadá úžasně!!!!!smajlik5.

autor: samouk (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.11.2009 20:09:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak Vám posílám odkaz, oponujete zbytečně.

http://www.news-email.cz/makro/czview.php?aid=380&...

vloženo: 21.11.2009 20:07:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik Moc hezké a dávám plus, rozhodně ano. Ale ocenila bych nafocený postupsmajlik

autor: zizala
vloženo: 21.11.2009 19:43:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Samouku, tos popletl, Ital dělal semifredo, ale panacotu nesmajlik

autor: Eliza
vloženo: 21.11.2009 19:36:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Samouku, kdy a kde jste tento díl viděl? To bych se tedy potom ráda podívala a srovnám i ten slovosled...smajlik smajlik

autor: zizala
vloženo: 21.11.2009 19:34:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikHmmm, tak Albert nám zrušili, u nás se neujal, neměli výdělky, protože na celkem malé okresní město (asi 16 000 obyv.)tu máme i bez Alberta 5 hypermarketů, tenhle byl v centru a já tam chodila moc ráda, měla jsem ho cestou domů...tak jedině, až pojedeme do Jihlavy nakupovat, díky za infosmajlik

autor: bara.it
vloženo: 21.11.2009 19:24:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vyborne, vyborne vyborne. tak to ja muzu. smajlik i kdyz ja, ostuda, ji delam z pytliku - dala jsi mi dobry tip na vyzkousenismajlik3smajlik

autor: samouk (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.11.2009 19:02:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza - vypadá to úžasně, ale má to jednu chybu. Originál byl již prezentován v TV, pořad S Italem v kuchyni. Být Vámi, dám si víc práce s přeházením slovosledu. Jinak dobrý.

autor: spagetka
vloženo: 21.11.2009 19:01:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A nepředběhla jsem Eliz smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 21.11.2009 19:01:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Žížalko, předběhnu Eliz, já tu šlehačku kupuju v Albertu, je dobrá ale je to náhražka, my si zvykli ... (hlavně muž jako diabetik a obezní, by normální neměl..),

autor: Eliza
vloženo: 21.11.2009 18:59:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rama cremefine chutná úplně stejně jako šlehačka, ale po našlehání podstatně lépe drží tvar (a asi bude i méně kalorická, to ale jistě nevím). U nás ji mají všude, opravdu. Nakupuji převážně v Albertu a mají ji vždy. Je to 0,25 l umělohmotná bílá lahvička s fialovým uzávěrem.

autor: zizala
vloženo: 21.11.2009 18:53:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to úžasněsmajliksmajliksmajlik Chci se ale zeptat: tu rostlinnou šlehačku sháníš kde? Já ji ještě u nás v obchodě nevidělasmajliksmajlik Zkoušela jsem Billu, tam prodavačka koukala jak spadlá z višně, cože to chcismajlik a Kaufland, tam jsem ji taky neviděla a neměla jsem odvahu se ptátsmajliksmajlik. A ještě: jak to chutná? Já s umělými tuky moc dobré zkušenosti nemám, nechutnají nám takové ty mazací margaríny, ani Ramasmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

panacota recept panecota panakota recept italský panagota moučnik panakota dezert panacota panakota dezert recept co je panacota panakota recepty pana cota formičky na panacotu italské moučníky recept na panacotu pana cota recept panetone recept recept panacota panacota recept s italem recepty panacota panakota recept vanilková panacota panacota s ovocem recept na panakotu s italem v kuchyni panacota recept panakota recept na panacota italská panacota italská panakota recept na pana cota recepty na panacotu panetone moučník panacota jak uvařit panacota panacota pana cota panacota recept s italem v kuchyni recepty panacota panacota s italem panacota-recept recept pana cota italská panacota recept italská bábovka panaccota




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty