jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Italská panacota

Italská panacota
nahoru
Italská panacota Italská panacota
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené

Suroviny:

1 l smetany ke šlehání (nejlépe 500 ml Rama cremefine a 500 ml obyčejné 33% šlehačky)
6 lžic krystalového cukru
6 plátků želatiny (10 g)

Postup přípravy receptu

Želatinu připravíme podle návodu - necháme ji nabobtnat ve vlažné vodě. Do kastrolu nalijeme šlehačku, osladíme a zahřejeme ji na cca 80°C (začíná se z ní kouřit, ale nevaří). Teplotu stáhneme na minimum a pomocí metly (nešleháme!) vmícháme scezenou nabobtnalou želatinu.
Hmotu nevaříme (!) a okamžitě ji nalijeme do studenou vodou vypláchnuté formy (biskupský chlebíček, srnčí hřbet...), necháme vychladnout a dáme na nejméně 6 hodin ztuhnout do ledničky.

Zdobíme horkou ovocnou omáčkou (klasika je z lesních plodů), karamelem nebo čerstvým ovocem.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
15 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Italská panacota"

autor: Martin Kuhn (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.03.2013 14:16:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rostlinnou smetanu bych rozhodně nesháněl. nebrat. asi jak sójové maso...smajlik

autor: pnacota (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.02.2013 18:50:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vaše názory jsou nektere velmi krasne a nektere ani nebudu komentovat jinak Děkujeme smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 19.04.2012 15:42:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Škola vaření Chefparade: Není to vůbec k receptu - co tím básník chce vyjádřit?
Jinak tuto firmu znám velmi dobře, měla jsem tu čest tam vařit s paní Veronikou Žilkovou. Ale k receptu to fakt vztah nemá smajlik

autor: Škola vaření Chefparade (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.04.2012 15:36:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojte,

přijďte se podívat do školy vaření Chefparade. Tam se podobné lahůdky můžete také naučit, a mnoho dalších.

více můžete nalézt na www.chefparade.cz

autor: Eliza
vloženo: 18.12.2011 23:20:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Max72: Je mi líto, že se nepovedlo, ale myslím, že recept je popsaný srozumitelně, takže chyba se stala někde mimo něj... Doufám, že to ještě zkusíš, protože podle tohoto předpisu si na realizaci troufnul i můj manžel (kuchařskou múzou nepolíbená osoba) a zadařilo se... Neklesej na mysli...smajlik

autor: Max72
vloženo: 18.12.2011 08:16:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj lidi, tak jset to zkoušel přesně podle receptu a bohužel mě to nějak neztuhlo. Tak nevím kde se stala chyba. Ale i tak se to snědlo (teda spíš vypilo) a bylo to moc dobré. Snad se to podruhé povede lépe smajlik

autor: ambrozinka
vloženo: 13.12.2011 12:22:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla jsem se zeptat, jestli to jde nějak udělat i z želatiny v prášku?

autor: pidalka87
vloženo: 29.11.2010 18:57:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to výborně!!! smajlik

autor: yerro
vloženo: 25.07.2010 14:46:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

"nejlépe Rama cremefine"????????

Babica hadr!!! Jen pri pomysleni na panna cottu z roztlineho tuku mi beha mraz po zadech..

autor: cathleen
vloženo: 23.11.2009 08:10:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

....a kdybys chtěla pandoro zkusit upéct, tady je recept http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4937
Taky jsem ho dvakrát pekla - nádherně voňavé a lehounkésmajlik

autor: bara.it
vloženo: 23.11.2009 08:08:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Papricko, ta vysoka babovka, jak ty rikas se jmenuje pandoro.smajlik

autor: vybusna
vloženo: 22.11.2009 10:03:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Diskusia, ktora sa tykala autorstva pri tomto recepte, bola prenesena sem
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=705

autor: Patricie
vloženo: 21.11.2009 21:39:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Papričko, ta vysoká bábovka je panetone.
Eli, moc pěkný recept.smajliksmajlik+

autor: Paprika
vloženo: 21.11.2009 21:31:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

... a já si až do dneška myslela, že panacota je te vysoká italská bábovka, co se prodává v takové papírové krabici. A ono je to něco úplně jiného ... no stydím se za nevědomost. Elizo smajlik - Ď. za recept, rozšířila jsi mi opět obzory. Musí to být dobrota. Fotečky jako vždy smajliksmajlik. smajliksmajliksmajlik smajlik

autor: Eliza
vloženo: 21.11.2009 20:16:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A jinak vám všem děkuji za bodíky pro recept, je to fakt neuvěřitelně jednoduché a hlavně dobré smajlik.

autor: Eliza
vloženo: 21.11.2009 20:14:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No výborně, Samouku, alespoň je vidět, že jsem recept popsala vlastními slovy smajliksmajlik. Tady na našich stránkách nebyl, tak jsem ho vložila. A samozřejmě předtím uvařila a nafotila...smajlik Nemám čemu oponovat...smajlik:smajlik

autor: pipre
vloženo: 21.11.2009 20:09:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To vypadá úžasně!!!!!smajlik5.

autor: samouk (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.11.2009 20:09:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak Vám posílám odkaz, oponujete zbytečně.

http://www.news-email.cz/makro/czview.php?aid=380&...

vloženo: 21.11.2009 20:07:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik Moc hezké a dávám plus, rozhodně ano. Ale ocenila bych nafocený postupsmajlik

autor: zizala
vloženo: 21.11.2009 19:43:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Samouku, tos popletl, Ital dělal semifredo, ale panacotu nesmajlik

autor: Eliza
vloženo: 21.11.2009 19:36:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Samouku, kdy a kde jste tento díl viděl? To bych se tedy potom ráda podívala a srovnám i ten slovosled...smajlik smajlik

autor: zizala
vloženo: 21.11.2009 19:34:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikHmmm, tak Albert nám zrušili, u nás se neujal, neměli výdělky, protože na celkem malé okresní město (asi 16 000 obyv.)tu máme i bez Alberta 5 hypermarketů, tenhle byl v centru a já tam chodila moc ráda, měla jsem ho cestou domů...tak jedině, až pojedeme do Jihlavy nakupovat, díky za infosmajlik

autor: bara.it
vloženo: 21.11.2009 19:24:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vyborne, vyborne vyborne. tak to ja muzu. smajlik i kdyz ja, ostuda, ji delam z pytliku - dala jsi mi dobry tip na vyzkousenismajlik3smajlik

autor: samouk (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.11.2009 19:02:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza - vypadá to úžasně, ale má to jednu chybu. Originál byl již prezentován v TV, pořad S Italem v kuchyni. Být Vámi, dám si víc práce s přeházením slovosledu. Jinak dobrý.

autor: spagetka
vloženo: 21.11.2009 19:01:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A nepředběhla jsem Eliz smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 21.11.2009 19:01:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Žížalko, předběhnu Eliz, já tu šlehačku kupuju v Albertu, je dobrá ale je to náhražka, my si zvykli ... (hlavně muž jako diabetik a obezní, by normální neměl..),

autor: Eliza
vloženo: 21.11.2009 18:59:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rama cremefine chutná úplně stejně jako šlehačka, ale po našlehání podstatně lépe drží tvar (a asi bude i méně kalorická, to ale jistě nevím). U nás ji mají všude, opravdu. Nakupuji převážně v Albertu a mají ji vždy. Je to 0,25 l umělohmotná bílá lahvička s fialovým uzávěrem.

autor: zizala
vloženo: 21.11.2009 18:53:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to úžasněsmajliksmajliksmajlik Chci se ale zeptat: tu rostlinnou šlehačku sháníš kde? Já ji ještě u nás v obchodě nevidělasmajliksmajlik Zkoušela jsem Billu, tam prodavačka koukala jak spadlá z višně, cože to chcismajlik a Kaufland, tam jsem ji taky neviděla a neměla jsem odvahu se ptátsmajliksmajlik. A ještě: jak to chutná? Já s umělými tuky moc dobré zkušenosti nemám, nechutnají nám takové ty mazací margaríny, ani Ramasmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)

Tématické fráze

panakota recept italský panaccota formičky na panacotu co je panacota s italem v kuchyni panacota recept na panacota panacota pana cota recept panakota recept panacota recept jak uvařit panacota recept panacota panacota s italem panacota-recept vanilková panacota moučník panacota panetone recept s italem v kuchyni recepty panacota panakota italská panacota panacota recept s italem italská panacota recept recept na panakotu recept na panacotu italská bábovka italské moučníky recept pana cota recept-panacota panetone recepty panacota recept na pana cota panagota recept panakota dezert panacota panacota s italem v kuchyni italská panakota recepty na panacotu panecota panacota s ovocem pana cota recepty pana cota moučnik panakota




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz