Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z televize

Televizní pořady o vaření nás mnohdy inspirují k vyzkoušení toho, co se nám líbilo. Paní Bohdalová je vynikající kuchařka a na její recepty se vždy můžeme spolehnout. Tato bábovka je toho dokladem.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

23. 11. 2009 23:16

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie28 064 kJ / 6 708 kcal
Bílkoviny113,60 g
Tuky348,30 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 809 mg
Sůl2,79 g
Sacharidy770,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept jsem viděla jednou v televizi - s Jiřinou Bohdalovou. Je moc dobrá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 1. 2021 15:31

tejaja: :-D asi metalurgii a železo se leguje....

tejaja tejaja

18. 1. 2021 12:47

Veronika.Hrozna: Veronika, čo je oceľ, vie každý žiak ZŠ, a ja tiež. Ale nalegovaná oceľ má už iné vlastnosti. Nebudem tu rozobetať chémiu. Musím sa panej zastať, v bežnej reči sa málokedy používajú odborné názvy, človek si to skráti a povie ľudovo. Tak ma prosím, neťahaj za slovíčka. ;-)
V obchodných názvoch sa pojem "uhlíková oceľ" používa bežne.
https://www.mall.sk/formy/toro-forma-na-babovku-25...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 1. 2021 09:25

tejaja: Každá ocel má v sobě uhlík a jiné příměsi, dle použití, jinak by to nebyla ocel. Povrch pro pečení je ovšem upraven jinou hmotou, dle obrázku, asi teflonem. Takže materiál formy- výlisek, je irelevantní . " Uhlíková forma" to není , je plechová. Na výrobu výlisku formy, lze použít, jakýkoliv ohebný plech.

tejaja tejaja

17. 1. 2021 18:33

Veronika.Hrozna: Existujú formy z uhlíkovej ocele, je možné, že to mala pani na mysli. ;-)https://skyelektro.sk/product-detail/86429/lamart-...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 1. 2021 15:24

casino: No, když jinak nedáte! Tak se s tím budu muset smířit. ;-)

casino casino

17. 1. 2021 14:34

OT
Veronika.Hrozna: "Totiž forma z uhlíku neexistuje"
Čeština je krááásnááá...:yes:
Nevím, zda existuje FORMA z uhlíku, leč existuje uhlík v několika FORMÁCH;-)
Pomineme-li, že kolegyně má diamantovou formu (a kdo z nás ji má ;-) tak by forma mohla být z grafitu, ale jídlo z ní by asi vypadalo jako od kominíka, že :-8
O uhlíku jsme se učili v ústavu, ale že existuje i jakýsi fulleren nám bylo zamlčeno :-O
No, asi ho neznali ani Š + G, protože by ho znesmrtelnili v povídce z pomocné školy: „...za trest vám dnes neprozradím nic nového o fullerenu!" :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 1. 2021 13:49

bystrouska: To taky uvádějí výrobci, že první použití by mělo být s olejem na povrchu, pak ohřát , lehce opláchnout a vysušit. Pak se může použít na pečení ! ;-)

bystrouska

17. 1. 2021 13:28

elizela@seznam.cz: Forma bude nejspíš teflonová . Nádobí s teflonovým povrchem bývá černé. Teflonové formy na pečení se většinou nevymazávají , i když při prvním použití by možná bylo dobré formu vymazat a vysypat moukou, strouhankou nebo kokosem:-K

magdalenka magdalenka

17. 1. 2021 13:25

elizela@seznam.cz: Vymazaním a vysypaním nikdy nič nepokazíš. Nech sa ti darí!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 1. 2021 12:54

elizela@seznam.cz: Povrch formy má černou barvu ? Totiž forma z uhlíku neexistuje. Uhlík je nerost, sice důležitý a skládá se z něj částečně i naše tělo, ale forma na bábovku by musela být z oceli, v té uhlík také je! Což asi nebude tento případ.

elizela@seznam.cz

17. 1. 2021 12:35

Dobrý den přeji a prosím vás o radu.Mám formu na bábovku s uhlíku a nevím jestliže mám formu jen vymazat nebo také vysypat.A recept chci vyzkoušet vypadá skvěle.Prosim o radu a děkuji předem za odpověď.

murbanka

16. 3. 2018 21:18

Skvělý recept. Přidala jsem ještě strouhanou pomerančovou kůru a bábovka mizela jako mávnutím kouzelného proutku. Je krásně vláčná a nadýchaná. :-K:-K:-K

marunda marunda

17. 2. 2017 21:56

Irrena: tak to jsem ráda, že chutná.:-D

Irrena Irrena

16. 2. 2017 11:06

Pro velký úspěch dnes peču podruhé;-):yes:

marunda marunda

14. 2. 2017 18:12

jirholu: supr :yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bábovka jiřiny bohdalové babovka od bohdalky bábovka podle jiřiny bohdalové recepty jiřiny bohdalové bábovka od bohdalové bábovka od jiřiny bohdalové bábovka recept bábovka podle bohdalové vareni s bohdalovou babovka bohdalova babovka dle j.bohdalove babovka podle bohdalky vaření s jiřinou bohdalovou vanilkové rohlíčky bohdalové recept na babovku pečení s jiřinou bohdalovou kuchařka jiřiny bohdalové bohdalová bábovka bábovka bohdalové babovka bohdalky

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, prášek do pečiva, cukr vanilkový, vejce, kakao, tuk, mouka

TopRecepty.cz

Bábovka z televize

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7Dk