jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Židovský kaviár - paštika

Židovský kaviár - paštika
Židovský kaviár-paštika
nahoru
Židovský kaviár - paštika Židovský kaviár - paštika
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pomazánky

Suroviny:

500 g kuracie pečienky - játra (ev. kačacie, husacie)
1 cibuľa
1-2 strúčiky cesnaku
soľ
čierne korenie
2 varené žĺtky
200 ml kačacia - husacia masť

Postup přípravy receptu

Cibuľu na drobno pokrájame, speníme na časti masti. Pridáme kúsky pečienky, pridáme pretlačený cesnak, opekáme. Osolíme, okoreníme. Necháme vychladnúť, pomelieme, pridáme roztlačené žĺtky a zmiešame s roztopenou, tekutou masťou. Dáme napr. do kelímkov, dózičiek. Povrch môžeme tiež poliať tenkou vrstvou masti, alebo po vychladnutí dáme kúsok kuchynskej fólie - kvôli prístupu vzduchu. Skladujeme v chladničke.


Recept som kedysi objavila v časopise, kde bola reč o stravovacích návykoch židovskej komunity.

Poznámka

Židia majú zakázané konzumovať bravčové mäso - preto pečienka hydinová aj masť. Ja, ako nežidovka, zásady kašrutu dodržiavať nemusím a paštétu vyrábam s bravčovou masťou.
Chutí na čerstvom chlebe, ale zvykneme si ju natierať aj na lokše.
Plus kyslá uhorka, feferónka, kyslá kapusta a pohárik vínka z malokarpatských viníc...

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
2 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Židovský kaviár - paštika"

autor: magdalenka
vloženo: 30.03.2010 10:31:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj Evička, máš ÚŽASNÉ fotky!!! Je mi potešením, že si vyskúšala tento recept! Ďakujem!

autor: eva hubova
vloženo: 29.03.2010 22:53:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenka,dnes jsem dělala Tvoji paštiku,je opravdu výbornásmajlikpůlku už máme zbaštěnou.Já jsem si tam přidala ještě špetku strouhaného muškátového oříšku.S tím rohlíkem výbornésmajlikdovolila jsem si přidat fotečky,pokud je tam nebudeš chtít tak napišsmajliksmajlik

autor: Paprika
vloženo: 02.12.2009 09:59:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mňam smajlik smajliksmajlik smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 02.12.2009 08:51:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj Drobku, nechcem si robiť reklamu, ale toto - fal. husí játra- na studenej mise vyzerá veľmi efektne a aj chutí. Keď už kupuješ tie jatýrka, kúp si viac, nebudeš podľa mňa ľutovať...
http://www.toprecepty.cz/recept/4621-falesna-husi-...

autor: Drobek
vloženo: 02.12.2009 00:56:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Jemináčku to je krása, my jsme na paštiky přímo udělaní. Tady v americku je o vepřová ujátra nouze, zato kuřecí mají cenu skoro jako odpad. Chci říct, že ten kelímek co to v něm prodávají má snad větší cenu než obsah.
A tady se mi nabízí takhle náádherný recept. Děkuju moc a zítra jsu koupit játra.smajlik

autor: spagetka
vloženo: 01.12.2009 19:18:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Radši do vzkazů, jo? smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 01.12.2009 18:59:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Špagetka, môj starý otec, nar. 1902 bol na vojne v Ml. Boleslavi...čo tvoja babička, nemotala sa v tých končinách?
Do smrti požíval české výrazy, ktoré sa tam naučil...

autor: spagetka
vloženo: 01.12.2009 18:27:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdi, to vypadá zajímavě - smajliksmajliksmajlik Poslouchej, ty fakt máš stejné chuťové buňky, jak my tady na severu Čech smajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

priprava kaviaru zidovskapecienka pomazánka z paštiky paštika recept recept židovský kaviár pomazánka kaviár židovský řízek recept židovské pečienky židovské pečienky recept kaviár po židovsku časopis pomazánka a paštiky recepti na paštiku židovský řízek kacacie pecienky recept na kaviar kaviár recept židovská játra recepty z kaviáru domácí paštika recept kaviár recepty jak se dělá kaviár kacacia pomazanka zidovska kuchyne recepty pastika recepty židovské kuchyně pomazánka z kaviáru paštika z kuřecích játer, židovská kuchyně domácí paštika od babičky kacacia pastika kaviár-recepty kaviárová pomazánka staré židovské recepty paštiky židovské recepty kaviár pomazánka paštika z husích jater židovská kuchařka kaviár domácí kaviár zidovsky kaviar židovský kaviár židovská pečienka




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty