jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Domácí klobásky

Domácí klobásky
prosincová výroba
nahoru
Domácí klobásky Domácí klobásky Domácí klobásky Domácí klobásky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vepřové maso
Doba přípravy Doba přípravy: ?
Počet porcí Počet porcí: 200 kusů klobásek

Suroviny:

17 kg vykostěného bůčku, 3 kg zadního hovězího, sůl(40 dkg), 2-3 hlavičky česneku, pepř, kmín, sladká i pálivá paprika, prostě podle chuti, voda

Postup přípravy receptu

Bůček pomelu na hrubé šajbě a vsypu sůl ( 2 dkg soli na 1 kg masa), dobře promíchám, uložím (bez vzduchových bublin) do vhodné nádoby a dám do ledničky na 3-4 dny.
Po této době dám maso do velké nádoby, přidám česnek a ostatní koření podle chuti s tím, že papriky dávám minimálně. Vše důkladně promísím a přidávám studenou vodu (3-4 litry).
Mezitím pomelu hovězí na jemné šajbě, přidám sůl (2 dkg na 1 kg masa), promíchám a vložím k bůčku a opět pořádně promíchám. Plním do vyšlemovaných střev a takto naplněná střeva uložím přes noc do chladu, aby maso ještě dozrálo.
Udím v dobře vytopené udírně při cca 90 °C asi 6 hodin. Klobásky nechám vychladnout a otřu je ubrouskami, aby nebyla tolik cítit mírná hořkost z kouře.

Poznámka

Všichni, kteří je ochutnali, si je nemohli vynachválit a proto jsem se rozhodl se podělit s dalšími čtenáři.

Autor Autor: (Pavel K)
Datum vložení Datum vložení:
23 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Domácí klobásky"

autor: Navir
vloženo: 09.07.2014 19:27:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pavelk: To je ukázka véééélmi odolného jedince, který utekl z ochrany a před ním BACHA smajliksmajlik To jsou prudiči NON PLUS ULTRA smajliksmajliksmajlik

autor: pavelk
vloženo: 09.07.2014 19:03:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to jsem se tak dlouho nezasmál. smajlik

Jak ten Petr H. (neregistrovaný/á) mohl utéct z pánské "ochrany" je mi záhadou!Jeho rodiče museli být určitě velice čistotní!

autor: Navir
vloženo: 09.07.2014 18:48:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petr H.: Mamina, když míchá sekanou, tak si ty rukavice myje v desinfekci, co? Aby chlapeček nechytil bacilka... Jdi do zádele ....

autor: Danca
vloženo: 09.07.2014 18:46:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petr H.: jako fór dobrýýýsmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 09.07.2014 18:07:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petr H.: Dnes v Kauflandu: Vezli rohlíky. Jedna přepravka se převrátila na zem. Dotyčný jich několik rozšlapal, pak packama bez rukavic sebral, vrátil do přepravky a jel dál. A na to bych si dle nařízení EU měla taky brát rukavice, že? TO JE HYGIENA?

autor: Navir
vloženo: 09.07.2014 17:23:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petr H.: Ti je max. 35, co? Špekáčky taky baštíš v rukavicíchsmajlik Tak si ty rukavice vem, příp. plynovou masku, aby na tebe neskoči bacil smajlik Si děláš pr..., co smajlik

autor: Petr H. (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.07.2014 17:14:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept príma. Ale bez rukavic mi to připadá jak v Afganistánu. To je dnešní česká kultura a hygiena? Vždyť to v srovnání s masem nic nestojí!

autor: pavelk
vloženo: 25.05.2014 08:34:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rybář:Ahoj. Udal si málo poznatků, ze kterých není poznat,kde se stala chyba. Dělal jsi klobásy podle mého receptu?smajlik

autor: rybář (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.05.2014 21:02:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, dělám take klobasy, ale chtěl bych poradit dělal jsem je když bylo teplo a při plnění se mi v mašince dělala voda, když se viudili tak byli suché, čím to bylo?smajlik díky.

autor: Kamil (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.02.2014 18:27:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to josmajlik jak říkají kanybalové sto lidí sto chutí smajliksmajlik

autor: elfivila
vloženo: 03.02.2014 20:53:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

from Kamil: do vašich možná ne, ale já je tam dávám....zmražené maso z toho důvodu že když porážíme býky a nebo ovce tak pak není např. týden čas na to dělat klobásy...do zrárny se většinou už nevejde...když se zabíjí jen 2prasata tak je děláme hned.smajlik

autor: Kamil (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.02.2014 19:38:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pro elfivila:do klobas kůže nepatří a už vůbec ne maso ktere bylo zamrazene smajlik

autor: pavelk
vloženo: 02.02.2014 18:53:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

luboš: Jistě, někdy je třeba klobásku propíchnout, ale jen v případě, když chci z ni dostat vzduch, který vzniká při narážení klobás. Jinak jsem to záměrně nedělal a nevidím žádný důvod to provádět.
Pavel

autor: luboš (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.02.2014 17:23:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V některých receptech doporučují naplněné klobásky před uzením propíchat.Jaký na to máte názor?

autor: klaraanna (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.05.2013 16:47:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

budu je délat a těším se na nésmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: karelt (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.03.2013 08:16:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Konečně jsme vyzkoušeli.Místo krávy byla ovečka,přesto děkuji za základní návod.Všechno super jen dvě výhrady.Česneku je tam strašně málo a to uzení vyzkoušej studeným kouřem.Ještě jednou dík.A1.

autor: pavelk
vloženo: 18.12.2012 16:45:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jarda:Ano,je tam tolik bůčku i hov. masa. Nic víc,nic míň + koření a voda.

autor: Jarda (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.11.2012 10:08:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu je tam takové množství bůčku

autor: milan hurtak (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.11.2012 16:13:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zuchla:dekuji zuchla, prave jsem vyudil prvni muj vytvor a jsem naprosto spokojen. dekuji za adresu ve statech na potreby a strivka , koreni , ziji tu 33 roku a porad jsem se nemohl dokopat k vyrobe klobas. udim v elekt.udirne PK 100 P PAINTED SMOKER. milan pennsylvania smajlik

autor: honza (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.10.2012 14:37:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

prosim jsem z karvine a mel bych zajem o koupi domacich klobas salamu uzeneho tlacenky ale nemam na nikoho kotak ani nabitku prosim o odpoved zda by mi nekdo nemohl prodat prosim napiste mi smidkovija@seznam.cz

autor: pavelk
vloženo: 30.08.2012 11:01:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

danka:No jo,ale při avizovaném zdražení masa,by se cena vyhoupla o 10-15 procent! Ale i tak,rád je dělám,proto že opravdu vím co do nich dávám.Je to sice práce zdlouhavá,ale výsledek je jedinečný.

autor: danka (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.08.2012 14:53:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já bych ty 200kč za kg klidně dala, když to bude k jídlusmajlik Teď se na mne prosím nikdo ani admini nezlobte, to, co se prodává v supermarketech se pomalu nedá ž.., slušně řečeno jíst, to vážně jsme popelnice Evropysmajliksmajlik
Za kvalitu ráda zaplatím, za šunt, šup s nima do někamsmajlik

autor: Robert (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.08.2012 14:34:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hned jsem dostal chuť. K otázce, kdo dá 200 za kilo.. Já ano. Kvalita se platí. Raději si připlatil, než pojídat ty hnusy že supermarketů.

autor: David (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.04.2012 07:06:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsou super. Ještě jsem to vylepšil tím, že jakmile vytahuji klobásy z udírny, hned je dávám do kbelíku s vařící vodou (jenom, aby se namočily). Potom střevo není tak tvrdé.smajlik

autor: elfivila
vloženo: 07.01.2012 16:30:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super že se najde někdo kdo se zabývá domácí výrobou. Alespoň ví člověk co jí. Místo vody dávám vývar z uvařených kůží a ty kůže tam namelu jako pojidlo. Dávám zvěřinu(nejraději muflona), ale to záleží co zrovna máme v mrazáku. Dávám bodík vypadají náraměsmajlik

autor: pavelk
vloženo: 07.12.2011 20:34:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Uvažoval jsem i o tom,že bych klobásy mnou vyrobené mohl i prodávat,ale kdo ti v dnešní době dá 200 korun za kilo?smajlik

autor: Jirka2
vloženo: 07.12.2011 19:15:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je mi naprosto jasné, ale jak to vytáhnout přes ten monitorsmajliksmajliksmajlik

autor: pavelk
vloženo: 07.12.2011 19:13:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jirko,copak o to,je to nádhera,ale ta chuť pravých domácích klobás je nezaměnitelná.smajlik

autor: Jirka2
vloženo: 07.12.2011 19:09:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je pohled, nádherasmajliksmajliksmajlik

autor: zuchla (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.11.2010 14:39:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky po udeni sprchuju klobasky studenou vodou az teplota klesne tak, ze muzu je udrzet v hole ruce a citim, ze jsou zchlazene i uvnitr. To, ze v Americe nejsou k dostani streva je blbost, ja je kupuju vic nez 25 let z Buffalo, New York od "Sausage Maker". Ty maj absolutne vsechno, od udiren, pragandy, knih do specialnich surovin, jako je fermento a dextrose etc. A ty tu jsou davno pred internetem. Kdyby nekdo chtel, tady je telefon 1-888-490-8525 a jinak www.sausagemaker.com.

autor: pavelk
vloženo: 04.11.2010 18:51:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pro rocho73 (neregistrovaný/á): Tak o tom šoku slyším poprvé.Můžeš mi vysvětlit proč tak děláš? Pavel

autor: rocho73 (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.11.2010 07:55:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

klobásky vypadají skvěle. Dělám je téměř stejným zpusobem akorát jak je vytáhnu z udírny teplé tak je šokuju ve studené vodě.smajlik

autor: scarlet
vloženo: 05.04.2010 06:39:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ach Bože!!!!!!smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: michsamant
vloženo: 03.02.2010 13:12:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik tolko dobroty na jednej palici! smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 09.12.2009 19:22:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

taky udíme klobásky a tyhle vypadají moooc dobře, akorát my je máme o něco tlustšísmajlik Vyzkoušíme tvůj recept a bodík letísmajlik

autor: socatko
vloženo: 09.12.2009 16:46:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Drobku, souhlas souhlas, to by jeden potreboval mega udirnu..Ja chci mit udirnu na zahradce, tatinek je sikulka a postavil by, ale boze,vzdyt tady se nada ani koupit super krasne masicko.Nemluve o tom, ze prasatka a ostatni tu porcuji uplne jinak..Co v Americe, taky tak ,,przni,, maso?.. Jinak porad cekam na ten vzorek Pavle K smajlik

autor: Jenda1
vloženo: 06.12.2009 19:32:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pavle, až někdy budu dělat zabíjačku, určitě tě pozvusmajlik. Mi se recept líbí, ale při samotném uzení postupuji krapet jinak. Samozřejmě si recept zaslouží bodíksmajlik. smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik +13

autor: yanull
vloženo: 05.12.2009 14:47:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je pravda, sáhnout nikdo nemůže, ani přivonět, jen si tu vůni a chuť domýšlet. Jak to říkal ten mistr kuchař v pohádce o té šunce? Že je jemně uzená? Tyto klobásky určitě též. Místo řádu zlaté vařečky posílám bodík smajliksmajliksmajlik

autor: Teta Lena
vloženo: 05.12.2009 10:18:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikZrovna si tu slintám u klobás,jitrnic a jelítek,ale sáhnout si jeden nemůžesmajlik

autor: Drobek
vloženo: 04.12.2009 23:00:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Socatko, já žiju v americku, udíren by bylo na vybranou, ale o střívko jeden nezavadí. O střevo jo a často, ale to se zas nenechá nacpat do udírny.smajlik

autor: socatko
vloženo: 04.12.2009 21:53:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jezis,jsem tady dneska poprve, a uz slintam!!!TO je zuzo! Ale pravda pravda, kde vzit strivka a hlavne udirnu! Tady v Anglii nic takoveho nemaji, jenom to blbe Tesco smajlik Manzel zboznuje ceskou stravu a musela jsem si otrit obrazovku jak mi ji oslintal! Bodicek bodicek, jenom cekam na vzorek smajliksmajlik

autor: 23zdenda23
vloženo: 04.12.2009 20:12:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je na obrazku zranice, uf a chute pusobej. Ptam se, je mozno i udelat mensi varku klobasek??? Jinac smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: pavelk
vloženo: 04.12.2009 17:21:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

POZOR POZOR !Vloudila se chybička v mém receptu na klobásy.Soli se dává 2 dkg (dvě) a ne 3 gramy. Velice se omlouvám!!!!
pavelk

Už jsem gramáž v receptu změnilsmajlik

autor: Ivina
vloženo: 04.12.2009 17:10:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no nádhera a sliny se sbíhají,ale v paneláku nerealizovatelné,bohužel.smajlik

autor: Iljusa
vloženo: 04.12.2009 17:03:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik jen maličkou prosbičku, nejde přehodit ta nádherná fotečka s finálemsmajlik jako první a pak dát až ten postup - je škoda jí nadat první - je smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 04.12.2009 16:51:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jóóó pane, to musí být velká dobrůtka a za hodně peněz, tolik masa, já bych určitě dělala tak z poloviční dávky, ovšem je to skvělej recept a dávám bodasmajlik
Pavelk, zároveň tě vítám mezi náma a přeju ti, aby si tu byl spokojený(nebo spokojenásmajlik)Začal si dobrým receptem, tak jen tak dál, těšíme sesmajlik

autor: Drobek
vloženo: 04.12.2009 16:46:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Jano, o tvé ségře vím kdesi z minula z komentáře, jsme na tom stejně. Maso levné, o střívko nazavadíš. Zato střev je kolem, hlavně ve vláděsmajlik

autor: shineon
vloženo: 04.12.2009 16:36:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliktak to je naprostá bomba, tolik masa pohromadě si ani neumím představit... musí to být dobrůtkasmajliksmajlik

vloženo: 04.12.2009 16:17:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Střívka jsme dnes v klidu koupili v řezníku, ale nevím, jak kde. Rozhodně máš plus za klobásky, už tady máme dvoje, tak porovnámsmajliksmajliksmajlik
Drobek, mám segru v Kanadě, taky tam mají prd, nosmajlik

autor: Drobek
vloženo: 04.12.2009 15:24:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Copak o to udírna, ale kde vzít střívka? Možná, že je v Tescu mají, ale tady v americku zas nemáme Tesko ani nic podobného.smajlik

autor: samouk (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.12.2009 15:07:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásně si tam visí.smajliksmajlik

autor: Jikotka
vloženo: 04.12.2009 14:42:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to svůdně,musejí být i výborné,ale kde vzít udírnu...smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

recept na vyrobu klobas recepty na domací klobasy klobásky recept recept na klobásy do udírny klobásy recepty a domaci vyroba recepty na klobásy domaci klobase výroba klobás uzení klobás domácí klobásky recept domácí moravské klobásy recept na domácí uzené klobásy kralici klobasy domácí klobásy recepty domaci uzene klobasy domácí výroba klobás vyroba domacich klobas domácí klobásy recept klobásy recepty video recept na domácí klobásy domaci klobasi recepty na klobásy do udírny recepty na klobasky výroba domácí klobásy výroba domácích klobásek klobásy recepty vyroba klobasek domaci klobasy domaci klobasky výroba domácích klobás video domácí klobása domácí klobásy výroba výroba klobás doma recepty uzení klobásek domaci moravske klobasy recept recept na domácí klobásky klobásy domácí recept domácí klobásy recepty domaci klobasy výroba klobas video klobasky recept na klobásky




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz