jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Masová paštika

Masová paštika
nahoru
Masová paštika Masová paštika Masová paštika Masová paštika Masová paštika Masová paštika Masová paštika Masová paštika
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Studená kuchyně

Suroviny:

50 dkg tučnějšího pečeného masa (použil jsem zbytkové maso z pečené hlavy, bůčku a uzených žebírek), 25 dkg kuřecích jater, paštikové koření, 2 vejce, 250 ml smetany, anglická slanina a domácí uzený špek k vyložení formy, sádlo, cibule

Postup přípravy receptu

Na sádle necháme zrůžovět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky nakrájená játra, zprudka zarestujeme a odstavíme.
Pečené maso pomeleme i s výpekem a orestovanou játrou s cibulkou.
Do pomleté směsi přidáme vejce, smetanu, paštikové koření a důkladně promícháme, případně dochutíme.
Paštikovou formu vyložíme plátky domácího uzeného špeku a anglické. Přidáme paštikovou směs, poklademe plátky anglické a z formy přečnívající plátky přehneme. Formu přikryjeme alobalem, dáme do pekáče s vodou, vložíme do zozpálené trouby zhruba na na 1 a 1/2 hodiny. Necháme vychladnout, vložíme do ledničky a podáváme nejlépe až na druhý den.

Poznámka

Jeden ze způsobů, jak zpracovat zbytky tepelně upraveného masa. Paštiku lze připravit i bez jater.

Autor Autor: (Jan Slovák)
Datum vložení Datum vložení:
21 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Masová paštika"

vloženo: 10.07.2013 09:01:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná smajlik, včera jsem ji upekla a je opravdu supersmajlik
Manžel ji ochutnal a říkal, že tak dobrou paštiku už dlouho nejedl. Už nikdy kupovanou, jen tuto smajlik Díky za super recept a posílám bodíka. smajlik

autor: Oskeruska
vloženo: 21.04.2012 23:53:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Odporny,hnusny provokatere! Je temer pulnoc,ja to objevila v nahodnych receptech a tak ,jak mnozi prede mnou tu slintam a slintamsmajlik Ke vsemu drzim dietu a zadnou-natoz tak uzasnou-pastiku doma nemam...to se dela? Tryznit cloveka?smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Jenda1
vloženo: 07.12.2011 22:43:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gejza: Domnívám se, že struktura paštiky(viz foto) napovídá mletí a pro lepší komunikaci bych doporučoval se na Topreceptech zaregistrovat. Registrace je jednoduchá.smajlik

autor: Gejza (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.12.2011 18:57:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý recept určitě ho o víkendu vyzkouším, jen se chci zeptat, na jak jemno směs namlet? Díky.

autor: Jenda1
vloženo: 04.06.2011 11:44:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pro Juldu(neregistrovaný): paštiku pečeme při 180-200 stupních zhruba 1-1,5 hodiny podle velikosti formy. Paštikové koření si dělám sám ve starém tříštivém kávomlýnku a pokud zadáte do vyhledavače "paštikové koření", najdete spoustu receptůsmajliksmajlik.

autor: Julda (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.06.2011 10:21:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborně to vypadá, jen by bylo dobré i pro méně zdatné kuchaře, jako jsem já, napsat, co znamená vložit do rozpálené trouby na 1,5 hodiny. Trouba rozpálená na kolik? A zůstane zapnutá i potom vložení? Nejdřív jsem pochopil, že ne, že se jen rozpálí a pak se to tam nechá dojít, ale teď si nejsem vůbec jistý, jestli to hodinu a půl nemám péct. A taky, kde sehnal koření na paštiku???? Aniv těch největších yhpermarketech jsem ji nenašel. smajlik

JInak ale díky za recept.

autor: Jenda1
vloženo: 10.12.2009 20:02:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za komentáře a bodíkysmajlik.

autor: mirca75
vloženo: 09.12.2009 12:45:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendosmajlikjá na domácí paštiky moc nejsem(špatná zkušenostsmajlik),ale myslím ,že u tebe bych si pochutnalasmajliksmajlik.

vloženo: 09.12.2009 10:08:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Paneboze ja tu slintaaaaaaaaaaaammm,to je nadherasmajlik
Posilam bodika

vloženo: 09.12.2009 07:43:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo. Zase klasa a +bodík.

autor: ruzena
vloženo: 08.12.2009 22:54:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikDělám něco podobného,ale z králíka a už jsem dlouho nedělalasmajliksmajliksmajlikchutné fotosmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 08.12.2009 22:13:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jeníčku, to je něco perfektního-nemám slovsmajlik a moc mě mrzí, že ti mohu dát jen jeden bodsmajlik

autor: yanull
vloženo: 08.12.2009 20:14:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Džango, cintání není povinné, někdo cintá, jiný ne smajlik

autor: samouk (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.12.2009 20:14:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo, tento recept nemá chybu, dělal jsem podobnou ze srnčího masa a srnčích jater.Paštikové koření si míchám sám a před vařením jsem do ní zapíchal oloupané mandle.
Vaše recepty jsou vesměs špičkové.smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: džango (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.12.2009 20:11:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pěkný receptík smajlik

yanull - no, že bych tady cintal na klávesnici smajlik

autor: yanull
vloženo: 08.12.2009 20:08:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Připojuji se ke komentáři Jany a chce to opravdu velké sebezapření, aby si člověk nepocintal tekoucími slinami vlastní klávesnici, jen při pouhém čtení.smajlik A také si myslím, že se autor takových kulinářských pochoutek minul povolání. Takové nadání a zejména vytvořené dobroty by ocenili nejen gurmáni, ale především gurmeti. Bodík za paštiku letí smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 08.12.2009 19:59:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ajajajaj, Jendo, tys měl dělat někde fakt v interhotelusmajlik. To je fakt umělecké dílko opět. Ani nevíš, jak ráda bych přehlédla tvůj recept, ale nejde to!!smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

paštika masová paštika do trouby paštikové koření recept na paštiku s různého masa paštika bez jater domácí paštika s pečeného masa masova paštika paštika z pečeneho vepřového masa masové paštiky domácí masová paštika recept masová paštika recept paštikové koření recept pastika ze zbytku masa domácí paštika bez jater paštika domácí paštika z pečeného masa masova ppastika bůčková paštika paštika z vařeného masa paštika z masa domácí uzená paštika paštika ze zbytků domaci masova pastika paštika z pečeného masa recept masová paštika bez jater pastika z peceneho masa pečená paštika paštika bučkova recept paštika do formy masová. paštika domácí paštika z uzeného masa paštika s pečeného masa paštika z uzeného masa recept na masovou paštiku recept masová paštika paštiky játra a maso recept pastika z peceneho masa masová domácí paštika paštika z uzeného masa recept špičková domácí paštika jak dlouho péct paštiku domací pečená paštika




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty