Vánoční štika zasněžená parmezánem
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 392 kJ / 1 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,00 g |
Tuky | 52,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,96 g |
Sacharidy | 3,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Parmesan, (česky parmazán nebo parmezán) je sýr původem z Itálie. Má žlutou barvu, zrnitou strukturu a hladkou kůrku.
Pravý italský parmezán se nazývá Parmigiano-Reggiano a je chráněnou značkou původu. Název parmezán se používá pro sýry ho napodobující.
Vyrábí se z čerstvého, částečně odtučněného kravského mléka. Sýry mají tvar bochníků o průměru mezi 35 - 45 centimetrů a tloušťce 18 - 34 cm, které se nechají 15 - 20 dnů máčet v solném roztoku. Následuje zrání na dřevěných policích, které se pohybuje od 1 roku do 3 let.
Parmesan se snadno rozpouští, používá se do polévek, omáček, do těstovin, jako posyp či se dá konzumovat samotný s vínem.
Solný roztok z parmezánu se používá i k výrobě další parmské speciality, krmí se jím prasata, ze kterých se pak vyrábí proslulá parmská šunka. Zdroj Wikipedie
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2009 21:16
9. 12. 2009 08:26
8. 12. 2009 23:49
8. 12. 2009 23:19
8. 12. 2009 21:21
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 3 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 6 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 7 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 15 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 10 minutami
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 11 minutami
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 30 minutami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 46 minutami
Nejlepší špenát
simei uvařila před 2 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 2 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 2 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 2 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Libanonský sýr labneh: Lahodný krémový sýr podobný lučině jednoduše připravíte i doma pouze z jedné ingredience
Vánoční zvyky a tradice: Jaké z nich znáte a které stále dodržujete? Připomeneme si ty nejzajímavější
Další recepty
Tématické fráze: štika recept štika recepty štika na grilu čím nahradit parmazán recepty štika recept štika příprava štiky top moravia kucharka náhrada parmazánu parmazán náhrada rybi recepty stika grand moravia výroba sýrů štika obecná wikipedie syr grand moravia top moravia recepty štika na másle recepty ze štiky štika s parmazánem grand moravia parmazan kucharka top moravia
Suroviny: štika, sýr parmigiano-reggiano, ghee, sůl, olej olivový, paprika sušená sladká
Vánoční štika zasněžená parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7o7
5 názorů