Zajíc "na černo"
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 727 kJ / 1 369 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,06 g |
Tuky | 128,23 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 290 mg |
Sodík | 816 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 43,42 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 1. 2020 10:02
Antibabica: Také marně hledám surovinu, mletou papriku, na tu červenou jíšku, nebo se má ta jíška červenat sama, opéct mouku do tmava? Taky jsem marně hledala "odblanit", což je u zajíce podstatné, aby to šlo jíst. Hlavně předek, na nožičkách je blan, jako naseto! Pro začátečníky je recept prakticky nepoužitelný.
1. 1. 2020 08:39
V tomhle receptu chybí úplně všechno aby byl hoden svého názvu. Možná byl načerno střelený, to jste ale nenapsal.
21. 1. 2016 15:31
Jurajdo to si snad delas z lidi srandu.Ten tvuj recept je akorat tak do souteze for za100kc
26. 1. 2012 22:16
váš recept zajíce na černo je poněkud zmatený a dosti nepřesný !!!
má tam být strouhaný perník, ořechy, povidla, kořenová zelenina a rozinky. takžed než začnete někomu dávat kondice nejdřív se to naučte.!!!!
má tam být strouhaný perník, ořechy, povidla, kořenová zelenina a rozinky. takžed než začnete někomu dávat kondice nejdřív se to naučte.!!!!
22. 12. 2009 02:40
Jinak se Vám pane Jurajdo omlouvám,že jsem ještě nevymyslel vlastní recept.Myslím si,že už to jde dnes velmi těžko,pokud provedu nějaké vlastní změny a úpravy tak je zkouším sám na sobě a když přežiju na poprvé, tak jsem spokojen a nevydávám se za M.D.Rettigovou,autora receptu a podobně.
Mě je 56 let a kdybych (co se zajímám o vaření) dělal pokusy na kamarádech,tak už žádné třeba nemusím mít a mohl bych stát před soudem v Haagu za genocidu.Pokud se mnou budete chtít diskutovat, tak mne nenuťte do registrace a nechtějte po mě vlastí recepty. Nemám je, nejsem Savarin,Pomian,Brabec,Sandtnerová a jiní Mistři kuchařského umění,ani se za ně nevydávám,proto mám přezdívku Samouk.Na druhou stranu nejsem ani Zounar,Novotný a jiní chlubilové.
Teď jdu vyprázdnit a vypnout troubu a potok jdu do peřin. Tak třeba zítra.
Mě je 56 let a kdybych (co se zajímám o vaření) dělal pokusy na kamarádech,tak už žádné třeba nemusím mít a mohl bych stát před soudem v Haagu za genocidu.Pokud se mnou budete chtít diskutovat, tak mne nenuťte do registrace a nechtějte po mě vlastí recepty. Nemám je, nejsem Savarin,Pomian,Brabec,Sandtnerová a jiní Mistři kuchařského umění,ani se za ně nevydávám,proto mám přezdívku Samouk.Na druhou stranu nejsem ani Zounar,Novotný a jiní chlubilové.
Teď jdu vyprázdnit a vypnout troubu a potok jdu do peřin. Tak třeba zítra.
22. 12. 2009 01:56
Pane Jurajdo, mrkněte se na komentáře u receptu Boršč, tam jsem přispěl se svojí troškou do mlýna. Pokud najdete zásadní chyby typu zajoch na černo a ten Váš zajíc, tak mne upozorněte na závady a pak můžeme spolu diskutovat.
Teď se Vás nechci dotknout, ale když jste stím už začal sám,tak si myslím, že za 40 let jste se už mohl vařit naučit.
Teď se Vás nechci dotknout, ale když jste stím už začal sám,tak si myslím, že za 40 let jste se už mohl vařit naučit.
22. 12. 2009 01:48
Pipre, o tom nemá cenu diskutovat. Pokud oznámím králíka,kapra nebo zajíce na černo, tak to bude na černo.Drobné úpravy a vlastní variace možno připustit.Sama říkáte,že máte recept po francouzsku tak o co Vám jde. Na černo a po francouzsku je nebe a dudy. Jinak nic ve zlém.
21. 12. 2009 23:34
Samouku, jednak si nemyslím, že byla vypuštěna polovina receptu a také si nemyslím, že ten, co mám napsaný já, je nějaký recept, podle kterého to tak musí být. Nevidím na tomto receptu nic, co by mu chybělo nebo přebývalo. Podle mne je to chuťově dobře vyvážené. A jestli někdo hledá zajíce, kterých tu zas tolik není, tak nebude ani problém si vybrat podle ingrediencí recept, který se mu líbí, nebo si nevybere žádný. Jestli je v názvu na černo nebo na modro nebo jinak, v tomto případě není to podstatné. Já mám třeba v názvu u tohoto svého podobného receptu "po francouzku" a stejně ho posuzuji podle ingrediencí a úpravy. Někdo možná zná pod názvem "na černo" jiný způsob úpravy a stejně zjistí, že těch způsobů může být víc.
21. 12. 2009 23:17
Jurajdo, recept může být dobrý, ale toto skutečně není černá omáčka. Ona by totiž z těch ingrediencí ani nemohla zčernat! Tu tmavu barvu skutečně dělá dotmava udušená zelenina , povidla a sušené švestky. Ve středu jí budu dělat, vyfotím a přidám recept.
21. 12. 2009 22:01
Pane samouk, napište a ukažte co umíte Vy. Vařím již hodně dlouho (40 let) a než něco vytvořím a napíšu několíkrát vyzkouším (vždy s úpravou, kterou si napíšu), pak to minimálně 5x nabídnu známým a pak teprve recept napíšu na veb. stránky.
21. 12. 2009 20:46
Pipre, je mi to líto, ale myslím si,že na názvu záleží. Jsou lidé,kteří hledají recept podle názvu a pak jsou zklamáni tím co najdou.
Myslím si,že je možné udělat drobné úpravy podle sebe, ale není možné vypustit polovinu receptu.
Myslím si,že je možné udělat drobné úpravy podle sebe, ale není možné vypustit polovinu receptu.
21. 12. 2009 20:14
Já si myslím, že na názvu až tak nezáleží, každopádně recept vydadá moc dobře. Podobný recept, s jiným názvem mám ve výborné kuchařce o zvěřině se stejnými ingrediencemi, doplněnými jen o snítky petržele, hřebíček a trošku červeného vína, bez citronu. Takže tento je jiný, ale chuťově podobný. Bodík3.
21. 12. 2009 19:21
Pane Jurajdo, myslím si ,že moje registrace není nutná k tomu, abych mohl s Vámi komunikovat.Proč se tomu bráníte ? Ten Váš zajíc na černo je úplná blbost. Ale podle mne to nebrání vzájemné komunikaci. Ovšem je to na Vás.Ale nedivte se,když budu komentovat i Vaše recepty ač neregistrovaný.
21. 12. 2009 18:45
Ivino, v té černé omáčce byly hlavně sušené švestky-dělávala to už moje prababičkaVšichní jí měli rádi, ale já jí nemusela.
21. 12. 2009 18:18
Nevím jestli si to nepletu s černou omáčkou,tu dělala maminka i babička a byla tam opravdu kořenová zelenina.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 16 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 46 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ženy v rámci hubnutí jedí málo, překvapuje odborník na výživu Pavel Suchánek. Chce to hlavně přidat bílkoviny, radí
Zdravá zelenina bez chemie? Vyzkoušejte bylinné zálivky a postřiky
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
Další recepty
Tématické fráze: úprava zajíce králík na černo zajíc recept recepty zajic zajíc recept na zajíce zajíc recepty jak upravit zajíce zajic na modro recept zajíc recepty na zajíce zajíc načerno omáčka ze zajíce zajíc úprava recepty ze zajíce priprava zajice recepty-zajíc vše o co se zajímám zajíc-recepty zajíc omáčka
Suroviny: maso zaječí, slanina, máslo, cibule, pepř, koření nové koření, jalovec, bobkový list, kůra citronová, vývar, sůl, šťáva citronová, máslo, mouka hladká, cukr
Zajíc "na černo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E82Y
20 názorů