jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Domácí paštika (od Janičky)

Domácí paštika (od Janičky)
nahoru
Domácí paštika (od Janičky) Domácí paštika (od Janičky) Domácí paštika (od Janičky) Domácí paštika (od Janičky) Domácí paštika (od Janičky)
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Studená kuchyně
Doba přípravy Doba přípravy: včetně zavaření cca 4 hodiny
Počet porcí Počet porcí: podle velikosti "zavařovaček"

Suroviny:

1 a 1/2 kg prorostlého vepřového masa
1/2 kg vepřových jater
sůl
pepř
nové koření
muškátový oříšek
6 vajec

Postup přípravy receptu

Maso uvaříme a semeleme. Játra semeleme syrová. Dohromady smícháme maso, játra, syrová vejce, sůl, pepř, na špičku nože mleté nové koření a nastrouhanou půlku muškátového oříšku. K tomu všemu přidáme cca 1 litr vývaru z masa. V mixéru vše řádně prošleháme.
Plníme do skleniček asi do 2/3 výšky. Vaříme 2 hodiny.

Poznámka

Nejlépe realizovat jako součást "zabíjačky". Ale není to podmínkou.
http://clupmi.blog.cz/0902/domaci-pastika

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
11 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Domácí paštika (od Janičky)"

autor: scarlet
vloženo: 13.09.2014 17:07:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Daida: děkuju za radu. Já s tím mixováním moc zkušenosti nemám, ale mlýnek mám momentálně pokažený.Příští týden udělám. Díky.smajlik

autor: Dajda
vloženo: 13.09.2014 06:33:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

scarlet: Já taky mlýnek nemám a maso raději nasekám v mixéru, je určitě jemnější a už se pak nemusí ještě přemixovávat.smajlik

autor: clupmi
vloženo: 12.09.2014 23:26:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

scarlet: Myslím si, že koupit dnes použitý, nebo i nový či zánovní mlýnek za pár korun na Bazošu, nebo Aukru by neměl být problém.
S horkovzdušnou troubou bohužel zkušenosti nemám.

autor: scarlet
vloženo: 11.09.2014 14:54:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den,
mlýnek na maso momentálně nemám, myslíte, že by stačilo usekat v mixéru, jak jsou takové ty nože?
A ještě, nemá nikdo z vás zkušenosti se zavařováním v horkovzdušné troubě? Na jakou teplotu a jak dlouho?Děkuji.

autor: clupmi
vloženo: 06.03.2014 21:21:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lucie: Stačí jen asi do 1/3 sklenice.

autor: Lucie (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.03.2014 17:57:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den,mohu se zeptat zda jsou ty skleničky při vaření ponořené do půlky nebo jen dole je trochu vody?Děkujismajlik

autor: David (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2013 08:51:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tuhle paštiku dělám uplně stejnou už několik let a je opravdu vynikající. Každému kdo rád tyhle dobroty jen a jen doporučuji!!!! smajliksmajliksmajlik

autor: marketa (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.12.2012 06:20:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jak ty pastiky prosím t zavařuješ, jsou sklenice celé ponořené nebo ne.
Mám pocit, že mi z toho podle chuti vyšlo "pečené maso " alespon chutove. Použila jsem buček možná byl masitější než je na paštiku dobré.

autor: clupmi
vloženo: 13.12.2012 17:59:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

marketa: Těžko říct Markétko, je fakt, že má vypadat přesně tak, jako na obrázku. Je to moje skutečné reálné foto.

autor: marketa (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.12.2012 06:30:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

včera jsem ji dělala a někde jsem udělalasmajlik chybičku.
Když jsem smíchala maso + jatra+ vajíčka + koření tak nádherně voněla uolně mi přopomněla dětství a zabíjačky.Ale po uvaření zešedla a vrh dokonce zhnědnul jako by se zažal "připalovat " a není tan žádné sádlo. voda byla trochu mastná tak nevím, poradí mi někdo?

autor: vlk09
vloženo: 07.12.2012 14:37:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ano, ano, tohle je ta správná paštika. Viděl jsem ji dělat našeho řezníka po zabíjačce a vždy chutnala úžasně. smajlik

autor: Geo (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.07.2012 19:12:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Za pladší generaci taky zkusím. Ps: zabyjačky pamatuji jako malej
smajlik

autor: Marynka
vloženo: 20.11.2011 18:05:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dadulinka: Omlouvám se, že jsem neodpověděla, ale vůbec jsem si dotazu nevšimla, tak mi, prosím, odpusťte. Protože paštiku děláme o zabijačce, sebereme půl litru sádla z ovarové polévky a půl litru polévky - musí být ještě teplá a ihned dobře promícháme s umletým a okořeněným. Pokud by byla polévka chladná, už s tím nejde nic udělat, než nad párou rozehřívat. Ale myslím, že to není u syrového masa zrovna žádoucí. A místo muškát. oříšku dáváme na toto množství asi 4 stroužky česneku. Ale jinak si můžete udělat vývar z vepř.kostí a nožičky a nemusíte krmit prase. M.smajlik

autor: Pajaska
vloženo: 31.10.2011 15:16:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobroučká a poctivá paštika.Jednu jsme museli otevřít a ochutnat.Výborná.smajliksmajlik

autor: Dadulinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.04.2011 21:49:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marynka: Chci se jen zeptat, když to děláte ze syrového masa, co pak k té mleté směsi přiléváte, když nemáte vývar? Chtěla bych tento recept vyzkoušet a ráda bych se vyhnula nějakým kiksům. Děkuji za odpověď. smajlik

autor: Taffey (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.11.2010 17:36:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jo, tak na tenhle recept jsem dlouho čekal. Je to přesně ta paštika, kterou před léty vyráběl jeden řezník na zabíjačkách u mého kamaráda. Pak se po něm slehla země a až teď si zase pošmáknu. Paštika musí být růžová, ne hnědá. Paráda, děkuji.

autor: Marynka
vloženo: 08.07.2010 13:48:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je skutečně výborná. Děláme ji ze syrového masa, ale musí se víckrát pomlít a potom dobře prošlehat. Paštika je krásně kompaktní. M

vloženo: 08.07.2010 13:42:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná paštika vnoučata ji zbožňují a celá rodina.

autor: petrzelka
vloženo: 16.05.2010 13:20:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vždycky jsme doma dělali na druhý den po zabíjačce.Už jsem ji dlouho neměla,takže díky za připomenutí a určitě co nejdříve udělámsmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

paštika výborná domácí zabijačková paštika domácí paštika domácí vepřová paštika z vepřového masa domácí vepřová paštika recept domácí paštika z masa jak se dělá paštika recept na pastiku domácí paštiky domácí paštika z pečeného masa jak udelat domaci pastiku paštika od janičky zavaření paštiky výborná domácí paštika pastika z veprovych jater recept domácí paštika domácí vepřová paštika recepty domácí paštika domácí paštika recept pastika ze zabijacky paštika z vepřového masa zabijačková paštika paštiky domácí recept domací zabíjačka paštika domácí zabijačková paštika domaci pastika z veproveho masa ovarová paštika vyborná paštika recept domácí vepřová paštika paštika z vařeného masa kuřecí játrová paštika pečená ve hřbetu výborná domácí paštika recept zabijačka paštika zabíjačková paštika domácí recept domácí paštika zabijackova zabijackova domaci pastika zabijačková játrová paštika recept na domací paštiku zabíjačková paštika recept domácí zabíjačková paštika recept domácí játrová paštika vepřová domácí paštika




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz