jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem

Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem
Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem
nahoru
Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vepřové maso
Doba přípravy Doba přípravy: 150 minut
Počet porcí Počet porcí: 4-6

Suroviny:

1 kg vepřové kýty - ( nejlépe oříšek )
3 cibule
koření vepřová pečeně
10 stroužků česneku vcelku
uzený špek
olej, sůl, kmín

Postup přípravy receptu

Vepřovou kýtu, nejlépe oříšek, převážeme nití, aby si udržel tvar. Poté maso prošpikujeme hranolky uzeného špeku a to nejméně 8 kusy. V trošce oleje rozmícháme koření na vepřovou pečeni společně s kmínem a maso tím bohatě potřeme, ba dokonce vetřeme, do něj. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne. Po uležení si nachystáme římský hrnec a vložíme naloženou vepřovou kýtu, kterou podlijeme vodou. Dáme péct do trouby na velmi mírnou teplotu. Po 60 minutách mírného pečení provedeme kontrolu a doplníme vodu a přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a česnek. Dále pečeme ještě cca 60 minut a poté odebereme pokličku římského hrnce a dopečeme ještě 30 minut do křupava. Podáváme se zelím mix bílé/červené a mix knedlíkem houskový/bramborový.

Poznámka

Fakt to stojí za to, to maso se úplně rozpouští na jazyku, aspoň tak to hodnotila dámská polovina naší domácnosti.

Autor Autor: (Otto Plášek)
Datum vložení Datum vložení:
11 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem"

autor: Jaaja
vloženo: 23.02.2014 08:09:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborné masíčko, oopravdu se rozpadá, s dovolením přidávám fotku celého, právě upečeného kousku, nemám pomalý hrnec, pekla jsem pomalu ve skleněném pekáči a výsledek nás velmi mile překvapil. Bodsmajlik a díksmajliksmajlik

autor: Colombo65
vloženo: 15.09.2011 22:43:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna:
... jsem velmi potěšen, že Vám chutnalo. ... a vo tom to je !smajlik

autor: Anna (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.09.2011 21:08:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Neskutočná dobrota :)
Prešpikovala som to cesnakom, Korenie som použila: pepřové korenie (s obsahom cesnaku), inak všetko ostatné ako v recepte. Piekla som to v menšom pekáči, tiež to ide. Obrátila po hodinke, dopiekla s odrytým viekom, mňamka.
Ako prílohu som urobila am.brambory (zmiešala som olej, kari korenie a červenú mletú papriku 1:1:1- veľká lyžica a trochu soli - malá lyžička. Pošmákli sme si :)
Ďakujeeem smajlik

autor: Lenka30
vloženo: 23.12.2009 20:03:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 23.12.2009 15:26:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik +5

autor: Jenda1
vloženo: 23.12.2009 13:47:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Otto, nádherná hlasikasmajliksmajliksmajlik. smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik +5

autor: pipre
vloženo: 23.12.2009 11:17:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to vypadá náramně dobře!!!smajliksmajlik4.

autor: yanull
vloženo: 22.12.2009 23:58:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To věřím, já vlastním hrnec pouze pomalý, ale jinak klasické pekáče a myslím si, že se to v nich také zvládne. Já zase nedám dopustit na troubu v kachlovém sporáku. V něm topím dřevem a v troubě peču vše, včetně cukroví. smajlik

autor: Colombo65
vloženo: 22.12.2009 23:51:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Římský hrnec není podmínkou, je výhodný pouze v tom, že pečeme zcela bez starosti a pomalu, ale jistě.smajliksmajliksmajlik

autor: yanull
vloženo: 22.12.2009 23:45:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tato kýta z čuníka vypadá úžasně. Římský hrnec bohužel nemám, ale recept ukládám a pokusím se upéci v mém nádobí. Ovšem už nyní posílám zasloužený bodík. smajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

pomalu pecena veprova kyta pecena veprova kyta pomalu pečená kýta pecene z kyty vepřová pečeně kýta pečení info vepřová pečeně se špekem vepřova kyta pečena v celku pecena veprova kyta vcelku pečená kýta v celku veprova kyta na peceni vepřová kýta pečeně vepřová kýta v celku pečená recepty pečená vepřová kýta v celku pecena kyta kýta na pečení vepřová kýta pečená vepřová kýta pečená vcelku kýta pečená pečení vepřové kýty veprova kyta spikovana pečená vepřová kýta recept pečená vepřová pečeně špikovaná vepřová kýta pečená kýta recept pečená kýta vcelku recept pečená vepřová kýta pečená kýta recepty pečená vepřová kýta recepty uzená vepřová kýta vepřová pečeně vcelku vepřová kýta v celku špikovaná kýta pečení kýty vepřová kýta pomalu pečená vepřový oříšek recept pečená kýta vepřová kýta vcelku vepřová kýta pečená vcelku recepty kyta vcelku vepřová kýta pečení vepřová pečená kýta


Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.






Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz