jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem

Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem
Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem
nahoru
Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vepřové maso
Doba přípravy Doba přípravy: 150 minut
Počet porcí Počet porcí: 4-6

Suroviny:

1 kg vepřové kýty - ( nejlépe oříšek )
3 cibule
koření vepřová pečeně
10 stroužků česneku vcelku
uzený špek
olej, sůl, kmín

Postup přípravy receptu

Vepřovou kýtu, nejlépe oříšek, převážeme nití, aby si udržel tvar. Poté maso prošpikujeme hranolky uzeného špeku a to nejméně 8 kusy. V trošce oleje rozmícháme koření na vepřovou pečeni společně s kmínem a maso tím bohatě potřeme, ba dokonce vetřeme, do něj. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne. Po uležení si nachystáme římský hrnec a vložíme naloženou vepřovou kýtu, kterou podlijeme vodou. Dáme péct do trouby na velmi mírnou teplotu. Po 60 minutách mírného pečení provedeme kontrolu a doplníme vodu a přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a česnek. Dále pečeme ještě cca 60 minut a poté odebereme pokličku římského hrnce a dopečeme ještě 30 minut do křupava. Podáváme se zelím mix bílé/červené a mix knedlíkem houskový/bramborový.

Poznámka

Fakt to stojí za to, to maso se úplně rozpouští na jazyku, aspoň tak to hodnotila dámská polovina naší domácnosti.

Autor Autor: (Otto Plášek)
Datum vložení Datum vložení:
11 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem"

autor: Jaaja
vloženo: 23.02.2014 08:09:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborné masíčko, oopravdu se rozpadá, s dovolením přidávám fotku celého, právě upečeného kousku, nemám pomalý hrnec, pekla jsem pomalu ve skleněném pekáči a výsledek nás velmi mile překvapil. Bodsmajlik a díksmajliksmajlik

autor: Colombo65
vloženo: 15.09.2011 22:43:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna:
... jsem velmi potěšen, že Vám chutnalo. ... a vo tom to je !smajlik

autor: Anna (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.09.2011 21:08:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Neskutočná dobrota :)
Prešpikovala som to cesnakom, Korenie som použila: pepřové korenie (s obsahom cesnaku), inak všetko ostatné ako v recepte. Piekla som to v menšom pekáči, tiež to ide. Obrátila po hodinke, dopiekla s odrytým viekom, mňamka.
Ako prílohu som urobila am.brambory (zmiešala som olej, kari korenie a červenú mletú papriku 1:1:1- veľká lyžica a trochu soli - malá lyžička. Pošmákli sme si :)
Ďakujeeem smajlik

autor: Lenka30
vloženo: 23.12.2009 20:03:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 23.12.2009 15:26:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik +5

autor: Jenda1
vloženo: 23.12.2009 13:47:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Otto, nádherná hlasikasmajliksmajliksmajlik. smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik +5

autor: pipre
vloženo: 23.12.2009 11:17:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to vypadá náramně dobře!!!smajliksmajlik4.

autor: yanull
vloženo: 22.12.2009 23:58:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To věřím, já vlastním hrnec pouze pomalý, ale jinak klasické pekáče a myslím si, že se to v nich také zvládne. Já zase nedám dopustit na troubu v kachlovém sporáku. V něm topím dřevem a v troubě peču vše, včetně cukroví. smajlik

autor: Colombo65
vloženo: 22.12.2009 23:51:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Římský hrnec není podmínkou, je výhodný pouze v tom, že pečeme zcela bez starosti a pomalu, ale jistě.smajliksmajliksmajlik

autor: yanull
vloženo: 22.12.2009 23:45:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tato kýta z čuníka vypadá úžasně. Římský hrnec bohužel nemám, ale recept ukládám a pokusím se upéci v mém nádobí. Ovšem už nyní posílám zasloužený bodík. smajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

pomalu pečená kýta recept pečená kýta kýta pečená pecene z kyty uzená vepřová kýta vepřová kýta pečená recept pečená vepřová kýta veprova kyta na peceni vepřová pečeně se špekem vepřová pečeně kýta špikovaná kýta vepřová kýta v celku pečená kýta recepty pečená kýta v celku vepřová pečená kýta vepřová kýta pečení vepřová pečeně vcelku vepřová kýta pečená vcelku kyta vcelku vepřový oříšek pečená kýta recept pecena kyta špikovaná vepřová kýta vepřová kýta vcelku pečená vepřová kýta v celku vepřova kyta pečena v celku pecena vepřová kýta recepty pečená kýta vcelku pečená vepřová kýta recept pečená vepřová kýta recepty vepřová kýta pečená vcelku recepty pečení info pečení vepřové kýty pečení kýty kýta na pečení vepřová kýta pečeně pecena veprova kyta vcelku pečená vepřová pečeně veprova kyta spikovana pomalu pecena veprova kyta pecena veprova kyta vepřová kýta v celku pečená recepty




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty