Vepřové ve vlastní šťávě
Domácí vepřové ve vlastní šťávě je neskonale lahodný a přitom velmi jednoduše proveditelný recept. Už nikdy nekoupíte konzervu vepřového. Zažijte luxus - ochutnejte na domácím chlebu, s kyselou okurčičkou a sklenicí dobrého piva.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 611 kJ / 3 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,00 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 8,59 g |
Sůl | 21,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je to vynikající pochoutka na chleba.Příště zkusím tuto směs ochutit buď čenekem,nebo osmaženou cibulí.Tady se prostě meze nekladou. Kůži tam dáváme z toho důvodu, aby se vytvořil rosol.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 10. 2020 15:54
ruda43: Moribundus možno nie, ale Clostridiumbotulinum áno, ten vytvára spóry, ktoré sú termorezistentné. Práve v anaeróbnom prostredí vyklíčia jeho vegetatívne formy produkujúce toxín botulín, ktorý je už termolabilný...A otrava botulotoxínom ohrozuje život. Preto dvojité zaváranie.
31. 10. 2020 15:48
ruda43: https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/domaci-m...
V konzervárnách se používá sterilace při teplotě 120 °C, v domácích podmínkách je nutné potraviny sterilovat dvakrát s časovým odstupem. Maso, ale i zeleninu či houby ve slaném nálevu zavařujte první den 2 hodiny při 100 °C, nechte vychladnout a po 24 hodinách zavařujte opět při 100 °C alespoň hodinu. Zničí se tím všechny bakterie, jejich spory a případně vzniklý botulotoxin (jedná se o látku bílkovinné povahy citlivou na vysoké teploty). Klasické zavařování postačí, pokud obsah ve sklenicích chrání kyselé prostředí z octového nálevu nebo přirozeně se vyskytující kyseliny z ovoce nebo například rajčat.
V konzervárnách se používá sterilace při teplotě 120 °C, v domácích podmínkách je nutné potraviny sterilovat dvakrát s časovým odstupem. Maso, ale i zeleninu či houby ve slaném nálevu zavařujte první den 2 hodiny při 100 °C, nechte vychladnout a po 24 hodinách zavařujte opět při 100 °C alespoň hodinu. Zničí se tím všechny bakterie, jejich spory a případně vzniklý botulotoxin (jedná se o látku bílkovinné povahy citlivou na vysoké teploty). Klasické zavařování postačí, pokud obsah ve sklenicích chrání kyselé prostředí z octového nálevu nebo přirozeně se vyskytující kyseliny z ovoce nebo například rajčat.
31. 10. 2020 15:29
Karel Kosek: Vařím jenom jednou,asi 3 hodiny a jsou výborný,proč zavařovat 2x??Takovou dávku varu by nepřežil ani moribundus..
29. 4. 2017 12:30
Vepřové ve vlastní šťávě dělám již roky.Bůček,plecko,krkovici,jednotlivě,nebo namíchám./syrové/Pokud ho chci mít jako dobrou večeři na chleba,namelu na velké šajbě.Pokud třeba k použití např.do rizota tak nakrájím na 2x2 cm.nebo jako vrabce3x3cm k KVZ.Do každé sklenice lžičku soli,trochu kmínu,vyzkoušejte i osmaženou cibulku.Navrch stroužek,nebo víc ,podle vaší chuti.Nahoru kůži z bůčku a dvě lžíce převařené vody.Naplnit asi 2cm pod okraj.Šroubovací víčko dobře utáhnout.Víčka dávám i opakovaně.Vařit při 100st,celé ponořené 2 hodiny.Přes noc nevyndávám sklenice,druhý den vařím znova 2 hod.Pak vytáhnout a nechat na chladném místě ochladit.Skladovat nejlépe v lednici,ale i v chladné spíži.Nejdéle jsem otevřel po půl roce/v ledničce/.Je to pochoudka.Tak je možné udělat i ptáčky,ražniči,prejt,vlastně jakékoli maso mít rychle přichystané k příloze.
18. 6. 2016 12:10
Lenka: nameleme nahrubo
18. 6. 2016 12:09
Tak to dekuji a hned po nedeli se do toho pustim sezenu levnejsi maso a bude forota na zimuuuuuuuuuuu.
7. 10. 2013 07:02
Colombo65
chtěl sem se vás zeptat,ten bůček taky krajíte na kostky 6cm,nebo jej na hrubo namelete?
předem děkuji
chtěl sem se vás zeptat,ten bůček taky krajíte na kostky 6cm,nebo jej na hrubo namelete?
předem děkuji
13. 4. 2013 21:44
Colombo65:
13. 4. 2013 21:44
Colombo65:
11. 5. 2012 11:50
ahojky já je zavařuju dlouho jsou prima,ale dnes mi ztuhlo pouze pulka várky nevím čím to je ale muže mi někdo poradit nebo že by sklínky byly špatné uzávěry-,ještě se mi to nestalo děkuji.
5. 4. 2012 23:38
Sklenice plním asi do 3/4,kolik Wat. má mikrovl.nevím,je jí už 20let.Nejdříve dám plný výkon,po 5 min. uberu,nechám jen aby obsah ve sklenici probublával ještě dalších 5 min.Víčka používám šroubovací,maso syrové,po vychlazení se dá bez další úpravy konzumovat,je uvařené.
31. 3. 2012 18:13
Miriam,mam dotaz jak dlouho 0,7 sklenici a kolik Wattů v mikro zpracovávat?
29. 3. 2012 09:16
Výborný recept,přidávám i králičí maso,podle chuti pepře,zavařím v mikrovlnce.Bez sanytru a pod,jsem jejich odpúrce,dost mě vadí,že dnes se bez těchto chemikálií nedá koupit téměř nic,takže se snažím z čistého masa utvořit různé dobroty doma.Zdravím všechny podobně smýšlející a přejí mnoho nápadů,o které se tu s námi jistě rádi podělí.Díky.
31. 10. 2011 14:43
Ešte lepšie je ked je mäso nakrájané na kocky a nie bočik ale pliecko.Moji zákaznici sa nevedia dojest
9. 7. 2011 14:30
Colombo65:tak to je přesně to pravé ořechové, když vyrazíme na dovču vezeme sebou tyhle kompoty a pak kámoši zírají že k pivku nevláčíme švestkáč ale tuhle dobrotu. zdravím a doporučuji všem ptotože koupit pravou vepřovku dneska nelze(teda pokud není domácí)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 3 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 4 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Fit salát
Přidáno před 16 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 34 minutami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 49 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 54 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 1 hodinou
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 2 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 4 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: zavařování masa vepřové maso na šťávě zavarujeme veprove maso zavarovani veproveho masa zavařujeme maso veprove na stave zavařování masa do sklenic vepřové maso na šťávě recepty maso na šťávě vepřová štáva recept vepřová kyta na stave maso na stave recept veprove maso na stave recept zavařování vepřového do sklenic zavařování vepřového masa do sklenic zavařovani masa na dovolenou zavařené vepřové maso lidl vepřová krkovice ve vlastní šťávě maso ve vlastní šťávě dušené vepřové maso na šťávě
Suroviny: bůček, sůl, kmín celý, kůže vepřová, voda
Vepřové ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLlA
22 názorů