jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Ošatkový chléb

Ošatkový chléb
nahoru
Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb Ošatkový chléb
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domácí pekárna

Suroviny:

350 ml vody, 2,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 200 g žitné chlebové mouky, 300 g hladké mouky pšeničné, 2 lžičky sušeného droždí (lze nahradit 20 g droždí čerstvého), 2 lžičky kmínu

Postup přípravy receptu

Do pekárny dáme nejdříve tekuté a potom sypké suroviny a necháme vypracovat na program Těsto.

Pokud nemáme pekárnu, zaděláme nejdříve kvásek (do vlažné vody přidat cukr s droždím a počkat, až vzejde). V míse smícháme mouku se solí a kmínem, přilejeme olej a ocet a nakonec vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě kynout.

Po 30 minutách kynutí těsto vyndáme na vál, propracujeme a vytvarujeme šišku chleba, kterou vložíme do pomoučněné ošatky. V ošatce necháme kynout asi hodinu. Pak rozpálíme troubu na 230°C, na spodek trouby vložíme kastrůlek s vodou. Vykynutý chleba opatrně přesuneme z ošatky na plech vyložený pečícím papírem nebo silikonovou/teflonovou folií tak, že opatrně na vykynutý chléb přiložíme plech vyložený pečícím papírem a opatrně obrátíme. Pak sejmeme ošatku, ometeme přebytečnou mouku a vložíme do trouby.
POZOR, pokud vykynutý chleba nedosahuje okrajů ošatky, musíme mu při překlopení pomoci rukou, jinak by těsto spadlo!
Po 10 minutách ztlumíme troubu na 180°C a dopečeme asi 30-45 minut.
Během pečení chleba několikrát potřeme vodou. Upečený chleba zní na poklepání dutě.
Po vyndání z trouby necháme chleba vychladnout na mřížce.

Poznámka

Recept jsem získala zde http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/osatkovy-ch...
Chleba v ošatce jen KYNE, aby měl hezký tvar, peče se bez ošatky.

Autor Autor: (Gábina)
Datum vložení Datum vložení:
60 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Ošatkový chléb"

autor: luema
vloženo: 10.10.2014 13:24:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych se ještě zeptat, jestli je možné chleba nechat pak kynout třeba v hrnci, ve kterém bych to pak upekla? Nejsem moc kamarád s ošatkou smajlik Případně jak se to peče v hrnci? Má se tam dát např. pečící papír, dát na to těsto, přikrýt utěrkou a po vykynutí rovnou do trouby? smajlik děkuji smajlik

autor: luema
vloženo: 06.07.2014 09:20:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: super rychlá odpověď smajlik moc děkuji za vysvětlení smajlik

autor: spagetka
vloženo: 06.07.2014 09:10:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

luema:ten hrnek tam udělá parní prostředí a nebude to vysušené, horkovzduch dost vysušujesmajliksmajlik

autor: luema
vloženo: 06.07.2014 08:50:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak chlebík se povedl, paráda smajlik Jen bych se chtěla zeptat, na co je dobrý ten kastrůlek s vodou. Vím, že u mamky jsme takhle pekly koláče v plyn. troubě, ale je to nutné i u elektrické horkovzdušnésmajlik Děkuji

autor: luema
vloženo: 05.07.2014 17:50:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Největší problém u tohoto chleba jsem měla s vyklopením na plech, aby mi nespadl, ale přesto mi spadl. Teď, když je v troubě mi zase naběhl, nevím, čím to je, myslela jsem, že z toho bude placka smajlik Každopádně dávám bodík, už teď pěkně voní smajlik

autor: buryna
vloženo: 14.08.2013 09:41:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Upečeno, snědeno smajliksmajlik Příště dám ale míň soli, přišel mi trošku víc slaný. Jinak výborný chlebík. smajlik

autor: aadis
vloženo: 26.04.2013 07:07:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem chlebík včera poprvé upekl a byl vynikající.
Upravil jsem recept tím, že jsem žitnou mouku a vodu částečně nahradil kváskem (260 ml vody, 125 g žitné mouky a 165 g kvásku), dal jsem trošku méně kvasnic a jen 1,5 lžičky soli (2,5 lžičky se mi zdá fakt moc) a myslím, že se velice povedl. Všem velmi chutnal. Dokonce i synovi, který jí chleba jen v sebeobraně smajlik
Příště přidám i nějaké semínka... smajlik smajlik

vloženo: 05.02.2013 14:06:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem pekla tento chlebík, smajlik. nemám ošatku, nechala jsem kynout v misce a krásně nakynul.Co se týče tvaru po upečení, nic, mocsmajlik a zato je opravdu chutný.Dovoluji si přidat fotosmajlik. Posílám bodíčka a rozhodně ukládám do oblíbených

autor: Dana61 (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.08.2012 08:08:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chlebík je jedna báseňsmajliksmajlik dělala jsem ho již mnohokrát a vždy byl skvělý - díky za receptsmajlik

autor: jirholu
vloženo: 14.08.2012 18:40:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chléb je opravdu moc dobrý smajliksmajlik, přidávám 50. bod a foto smajliksmajliksmajlik

autor: Katka B
vloženo: 11.08.2012 10:58:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chleba nemá chybu a děkuji za recept. Už nepečeme jiný. Místo normální žitný mouky dávám celozrnnou a i tak je úžasný. Zkoušela jsem i kombinovat s pšeničnou celozrnnou. Taky nemá chybu ;o)
Jen musím sehnat ošatku, zatím nechávám kynout v jakési misce.. smajliksmajlik

autor: Ewellina
vloženo: 06.07.2012 15:14:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

+ bod si zasloží autorka receptu i chleba, mňam z trouby je křupavý smajlik

autor: wendulla1
vloženo: 17.05.2012 21:12:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super receptik smajlik Posilam bodik smajlik Dnes jsem pekla, ale prijde mi trosku slany - priste uberu soli... Pridam fotecku smajlik

autor: monikaK
vloženo: 10.04.2012 15:52:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera jsem pekla,dnes budu zase,tento chleba je bezkonkurenční! vynikající!!!!!smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: ferda30
vloženo: 14.02.2012 20:52:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přidávám se k nadšeným konzumentům tohoto nej chlebíku!smajliksmajlik
Dělala jsem bez ošatky-kynout jsem to nechala přímo na plechu a byl nádherně nakynutý do vrchu. Pak jsem jej, trdlo, v dobré víře potřela vodou před strčením do troubysmajlik Začal padat, tak jsem jej rychlo šupla do trouby a dobrý, ale už se trochu rozplác.. Takže příště už pojedu přesně dle receptusmajlik A bez ošatky to vážně jdesmajlik

autor: petr (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.12.2011 19:10:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vi se mátesmajliksmajlik

autor: marcelkas
vloženo: 27.10.2011 09:27:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můžu se zeptat, čím to je že ten chlebík nemám uvnitř po upečení tak světlý jako vy na hlavním obrázku? Jaká mouka způsobí, že bude chléb uvnitř světlejší, třeba jako ten kupovaný.
Chlebík jsem upekla, musela jsem přidávat mouku a dala jsem tedy žitnou. Jinak chlebík jsem pekla na 10min a pak zmirnila a za dalších 15 min byl hotov. Příště to zkusím ještě s tou bramborou. Je moc dobrý.

autor: Siimmona
vloženo: 11.08.2011 11:48:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný, dala jsem ho do pekárny i upéct na nejdelší program a musím říct, že je vynikající.

autor: spagetka
vloženo: 15.07.2011 18:30:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen: Navíc mám pocit, že Domácí pekárna byla zavedena později, než Slané pečivo

autor: cathleen
vloženo: 15.07.2011 18:27:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iva: Ivi, stačí písnout upozornění, autorky si zřejmě nevšimly...smajlik

autor: Iva (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.07.2011 18:20:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ale proč je ten chlebík v kategorii Slané pečivo? Nemám pekárnu a právě proto jsem zabrousila do této kategorie, najít si chléb, který se dělá růčo. A pak tu najdu chléb, který patří do kategorie Domácí pekárna. Ach joooo. Nač ty kategorie tedy jsou. smajlik

autor: Irrena
vloženo: 25.06.2011 16:51:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chlebík jsem upekla abyl naprosto úžasný, po třech dnech stále jak čerstvýsmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 13.05.2011 13:48:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

leosek - musel jsi udělat někde chybu, protože absolutně každý recept s pekárnou lze a jde udělat bez pekárny. jen to dá ručičkám víc zabrat a musí se poctivě makat - podle mě jsi to nevyhnětl dobře -ono to trvá dýl jak 15 minut ručně, to jo...vím, o čem mluvím -j ak já toužím už 3 roky po pečce už jen kvůli hnětení smajliksmajliksmajlik

autor: leosek
vloženo: 13.05.2011 13:44:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento chlebík asi bez pekárny nejde udělat!!Dělal jsem ho ručně a byla to hrůza,takový nějaký sražený bez porků hutný no prostě s chlebem to nemělo nic společného.Skončil na krmení pro slepice.smajliksmajlikVrátím se k svému chlebíku bez hnětení.smajlik

autor: Lenullka
vloženo: 24.03.2011 20:44:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak jsem poprvé v životě pekla chleba -ne tento - akorát jsem asi udelala blbost. Nechala jsem ho kynout a pak jsem ho znova prohnetla - nechala asi deset minut a pekla. Takže jestli to hápu dobře, tak to mám opatrne přendavat, právě aby nesplaskl. Ach jo tak snad když zkusím tenhle s přesunem ale zas nemám tu ošatku - hrůza

autor: duckie
vloženo: 19.03.2011 21:00:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moc dobrý chlebík smajliksmajliksmajlik dávám bod a jdu si dát ještě kousek, protože je neodolatelnej smajlik

autor: mardosa
vloženo: 20.06.2010 13:50:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak sjem našla recept na maminčiných receptech a chtěla jsem sem dát a už tady je.Ale to nemění nic na tom,že je výborný a přidávám tedy fotečku a bodíka.smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 02.06.2010 20:56:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivulinko, bohužel se mi pokazil foťák. To víš, že bych přispěla obrázkem. Pekla jsem jak klasický pecen, tak i kulatý /zrovna dnes/smajliksmajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 02.06.2010 19:28:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivetko, já hledám fotku a nenacházím...

autor: BILKOVAI
vloženo: 02.06.2010 19:26:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak toto je zatím nejlepší recept na chleba ze všech, co jsem zkoušela. Vynikající a kdybych mohla, tak dám 1111111111111smajliksmajlik

autor: Gabina
vloženo: 28.05.2010 11:03:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za fotečky, jsem ráda, že chutnásmajlik

autor: Eliza
vloženo: 27.05.2010 19:09:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem opět upekla tenhle báječný chlebíček a znovu chválím a připomínám...smajlik Poslala jsem dvě fotky, ale už poslední, protože ho budu péct velmi, velmi často...smajlik

autor: janek53
vloženo: 08.05.2010 16:05:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to bezva, aj mě se povedlsmajlik

autor: suzanna
vloženo: 05.02.2010 16:39:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to příště zkusím rovnou strčit do trouby a teprve pak potřít. Uvidíme, díky za radysmajliksmajlik

autor: Gabina
vloženo: 05.02.2010 09:11:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě, po vyklopení ho dát rovnou do troubysmajlik Poprvé jsem ho nechala na plechu ještě chvíli kynout a byla z něj skoro placka smajlik. Potírám pak několikrát během pečení.
Na Maminčiny recepty chodím dost často smajlik

autor: suzanna
vloženo: 04.02.2010 15:22:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No jo jenže na maminčiných receptech bych ho nikdy nehledala, proto děkuji právě tobě, že jsi ho dala i semsmajlik To překlápění z ošatky jsem dělala úplně stejně, ale na plechu jsem ho ještě potírala slanou vodou a mezitím se mi trochu rozjelsmajlik přístě zkusím dát rovnou do trouby a potřít až se "zatáhne" kůrčičkasmajlik

autor: Gabina
vloženo: 04.02.2010 15:10:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zusko, jsem ráda, že se povedlosmajlik Na fotečce vypadá supersmajlik Chvála patří hlavně paní Lence z Maminčiných receptů, kde jsem se ho naučila smajlik Aby se chleba nerozjel, je potřeba jej opatrně překlopit z ošatky. Já to dělám tak, že na ošatku (pokud je chlebík vykynutý přes vršek ošatky) lehce přiložím plech s pečícím papírem(nebo folií) a opatrně celé obrátím. Tak se mi z ošatky překlopí na plech a hup do trouby.
Pokud chlebík nepřečnívá ošatku, musí se mu trochu pomoci rukou, aby nespadl z výšky na plech.

autor: suzanna
vloženo: 04.02.2010 13:50:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prave jsem zbastila prvni krajicek cerstve upeceneho chlebika a nemuzu si ho vynachvalitsmajlikTentokrat jsem zkousela upect ze suseneho drozdi a prijde mi chutove jeste o trochu lepsi nez z cerstveho. Trochu jsem se bala, jestli mi vykyne, mam se susenym drozdim spatnou zkusenost. Pouzila jsem cely sacek suseneho drozdi od dr. Oetkera a bylo to uplne bez problemu http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7.... Fakt moc chutny chlebicek, ktery se musi podarit uplne kazdemusmajliksmajlik I kdyz je pravda, ze tentokrat jsem musela dosypavat mouku a i tak jsem mela testo trochu ridke, takze se mi chlebik po prendani na plech trochu rozjel. Ale to neva, na chuti to nijak neubralosmajlik
Gabi, jeste jednou ti moc dekuji za tenhle recept. Dala bych ti za nej aspon 10 bodu, ale to bohuzel nejde, tak posilam aspon deset kyticeksmajliksmajlik smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Gabina
vloženo: 02.02.2010 10:18:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Někdy se těsto po vykynutí taky trouchu lepí, tak si jen podsypu podložku, na které vytvaruji bochníka dám kynout do ošatky.

autor: jejka
vloženo: 01.02.2010 20:19:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hm..i kdyz jsem pouzila vsechny ty prisady jak jsi psala, tak stejne jsem mela lepkavou kouly po vyndani z pekarny. Tak nevim..

Asi priste pridam te mouky vicesmajlik

autor: Gabina
vloženo: 30.01.2010 21:18:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jejko, já někdy taky různě ty mouky kombinuju. Důležité je ohlídat celkovou konzistenci těsta - já dělám v pekárně, tak aby se utvořila nelepivá koule a těsto pak nechat dostatečně nakynout. Tak ať se ti podaří smajlik

autor: jejka
vloženo: 29.01.2010 20:12:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Upekla jsem ho, ale vnitrek nevypada tak jako vydim na fotkach (je vice ztmeleny dohromady..bez der). smajlik Mozna je to asi tou zitnou moukou, kterou pouzivam smajlik(jsem mimo republiku, tak pouzivam, tu co tu maji).
Chtela jsem se zeptat, mohla bych te zitne dat menesmajlik neco jako zitne pouze 100g a 400g psenicnesmajlik

autor: Gabina
vloženo: 27.01.2010 12:36:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Papričko, budu ráda, když vyzkoušíšsmajlik a díky za další fotosmajlik

autor: Paprika
vloženo: 27.01.2010 09:49:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky smajliksmajliksmajlik vy jste neskutečně dobrý smajliksmajliksmajlik Až mi to koleno dovolí, tak se do něj musím taky pustit.smajlik

autor: Levik
vloženo: 26.01.2010 21:00:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak na podruhé se mě chleba celkem podařil,příště bude ještě lepší,pořád se člověk něco učí.Přiděluji bodík 29smajliksmajliksmajlik

autor: suzanna
vloženo: 25.01.2010 10:47:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Paaaani, tady tech fotecek pribylosmajlik krasa prenadhernasmajlik Hned jak prijdu domu, tak se do nej pustim podruhe. Kdyz vidim ty prekrasne fotky, tak jsem dostala ooobrovskou chut na jeden krajicek.... Se zbytkem gulasove polevky od vcerejska to bude idealni veceresmajlik

autor: Alexxa
vloženo: 25.01.2010 09:22:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný chlebík, pekla jsem 2x za víkendsmajliksmajlik

autor: Gabina
vloženo: 25.01.2010 08:39:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za přidání foteksmajlik Elizo, chlebík máš výstavnísmajlik Já ti to říkala, že se s pekárnou brzy skamarádíš smajliksmajlik Sebeno, super smajlik

vloženo: 24.01.2010 15:10:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

sebena co brečíš za ošatkou? Máš chleba výstavní!!smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: sebena
vloženo: 24.01.2010 14:43:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chlebik je opravdu vynikající, bohužel neměla jsem doma ošatku tak jsem to nechala nakynout v plastové olálné míse kterou jsem orosila vodou a vysypala moukou, chléb nádherně nakynul, ještě za tepla jsme ochutnalismajliksmajlik Přidávám fotečky a zasloužený bodík

autor: Lenullka
vloženo: 24.01.2010 14:42:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem po prvním mírném neuspěchu manžela neodolala a zkusila jsem ho sama. Mnam smajlik Není super super porézní, ale nádherne nadýchaný, není poznat rozdíl od kupovaného. Super asi jsem ho nepekla naposledy smajlik

autor: ares952 (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.01.2010 12:12:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tedy nevím, ale zdá se mi, že mouky by mělo být minimálně 650g a ne jen 500g. Není takovéhle těsto moc řídké?

autor: Eliza
vloženo: 23.01.2010 19:12:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Špagi smajlik, tenhle je dokonalý smajliksmajliksmajlik. Ještě jsem přidala fotku kynutí v ošatce... Předtím jsem na ni zapomněla...

autor: spagetka
vloženo: 23.01.2010 19:06:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliz, bylo mi to jasný smajliksmajliksmajlik, děkuju a jsem strašně ráda, že UMÍŠ !!!!!!Úplně cítím tu vůni a ten vlahý chlebík ... smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik Musím upéci chleba, jen nevím který smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 23.01.2010 18:59:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miluju domácí pekárnu, miluju Toprecepty...!! Tenhle chleba je nejlepší, jaký jsem kdy v životě jedla a první, který jsem kdy upekla... Ještě vlahý jsme ho mazali máslem, jeden krajíc za druhým, ani jsem to nestíhala... jsme po večeři a chleba je necelá polovina...
Posílám obrázky a ty poslední jsou speciálně pro Ivanku 79 a Špagetku...smajlik smajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 23.01.2010 12:03:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miluju domácí pekárnu, miluju Toprecepty...!! smajlik Tenhle chleba je nejlepší, jaký jsem kdy v životě jedla a první, který jsem kdy upekla...smajlik Ještě vlahý jsme ho mazali máslem, jeden krajíc za druhým, ani jsem to nestíhala... jsme po večeři a chleba je necelá polovina... smajliksmajlik
Posílám obrázky a ty poslední jsou speciálně pro Ivanku 79 a Špagetku...smajliksmajliksmajlik

autor: Gabina
vloženo: 22.01.2010 11:39:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zuzko, díky za fotečkusmajlik je pěkná smajlik Jsem ráda, že chutnalo smajlik

autor: suzanna
vloženo: 22.01.2010 10:23:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Konecne jsem se odhadlala k prvnimu chlebiku pecenemu v troube a jsem nadsenasmajlik I pres pocatecni zmatkysmajlik se perfektne podaril.
Gabi, moc dekuji za tenhle recept, urcite budu opakovatsmajlik Mas za nej bod jako hromsmajlik Pridala jsem i fotecky, nejsou sice nic moc (focene mobilem), ale aspon neco (jo a toho bordelu kolem si nevsimejte, tak to vypada vzdycky, kdyz se do neceho pustimsmajliksmajlik).
Taky jeste jednou dekuji Mirce75 za rady a podporusmajlik

autor: srettka
vloženo: 18.01.2010 16:40:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

to bych fakt ráda gáby, ale já mám doma kobylky, než se naděju, chleba sežránsmajlikdala jsem víc žitné mouky a méně pšeničné a obarvila instantním nápojem Caro, tedy řádně obarvila a chuťově to bylo furt moc mňam, no, japa já mám potom udělati obrázek?smajlik

autor: Gabina
vloženo: 18.01.2010 15:54:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Srettko, díkysmajlik jsem ráda, že se podařilo a že chutnalo smajlik A prosím, přidej fotečku, jestli múžeš

autor: srettka
vloženo: 18.01.2010 15:40:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

joo a boďánka jsem prosím dalasmajlik

autor: srettka
vloženo: 18.01.2010 15:38:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mooc mi chutná bochníček pěkně do křupava v troubičce opečený, mňam mňam, ještě do té potírací vody dávám sůl. jo a ošatku jsem si koupila v globusu asi za 50kaček. je to sice košíček, ale dělaný jako ošatka,snad z rýžové trávy pletený. ale svůj účel pilně plní smajlik

autor: Lenullka
vloženo: 17.01.2010 15:33:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky moc za rady. Určitě vyzkouším všechny rady. Ta kůrčička byla i tak, tak úchvatná, že se rozhodně pokusím znovu a znovu. Jednou se to povede. Byl to první pokus upéct chleba. Tak se nesmíme nechat zaskočit. Všechny rady vyzkouším a snad bude nadýchaný. smajlik Ale i přes to fakt super chuť a ta kůrčička. Byl úžasný.smajlik

autor: mirca75
vloženo: 17.01.2010 14:23:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lenullkosmajlikposlala jsem vám Vzkazsmajlik(vpravo nahoře,vedle jména uživatele - vašeho).Jukněte - třeba to pomůžesmajlik.

vloženo: 17.01.2010 14:02:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani a už máš konečně ošatku? smajlik

autor: Lusinda79
vloženo: 17.01.2010 14:00:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Možná je to triviálnost-zkusily jste mouku prosít?Já se to naučila od kamarádky a od té doby nemám problém s těstem-nakypří se a vykyne.

vloženo: 17.01.2010 13:57:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lenullka já nedávno dělala pivní chleba od Cathleen, který se mi vždycky povedl a teď mi totálně spadnul.smajlik. Dal se sice sníst, ale nebylo to ono. Taky jsem ho vždycky dělala stejně. Možná jsem měla prošlé droždí, možná prošlou mouku, nevím. Každopádně se to stát může. Nezoufej a zkus to příště znova.smajlik

autor: Lenullka
vloženo: 17.01.2010 13:53:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prosím, prosím o radu. Chlebíček zkoušel můj manžel - ručně a v troubě. Byl výborný chutově, ale rozhodně nebyl porézní. Spíš jak kdyby špatně nakynul - takový bocháneksmajlik. Ale prý vše dělal podle postupu. Bylo mu to trochu líto. Nevíte prosím, v čem by mohl dělat chybu. smajlik

autor: Gabina
vloženo: 15.01.2010 08:13:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiřinko, mně taky chutná víc z trouby než z pekárny smajlik Je takovej víc křupavější. A koukám, že ošatka se už zaběhla smajliksmajlik

autor: Jikotka
vloženo: 14.01.2010 18:18:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem dneska vyzkoušela ošatku...a jsem nadšená,jinak už chleba péct nebudu...já totiž pořád nemohla přijít na chuť tomu tvaru z pečky,teď jsem vrcholně spokojená...smajliksmajliksmajlik,

autor: Gabina
vloženo: 13.01.2010 11:16:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiřínko, hlavně, že se podařilo smajliksmajlik Jsem ráda, že jsi vyzkoušela a že chutnalosmajlik

autor: Paprika
vloženo: 12.01.2010 18:50:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiřinko smajliksmajlik - četla jsem to na pokecu, ale poradila sis a to je hlavní. Ošatka to ještě chvilku vydrží. smajlik

autor: Jikotka
vloženo: 12.01.2010 17:35:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tady je bodík za výborný chlebík..smajlik.měla jsem nervy s dodáním ošatky,psala jsem to do pokecu...dávám fotky...

autor: Gabina
vloženo: 12.01.2010 11:07:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díkysmajlik a budu ráda, když přidáš fotečku smajlik

vloženo: 12.01.2010 10:52:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabinka,dakujem za radu. Bodík už máš.smajlik

autor: jollka
vloženo: 12.01.2010 10:41:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky dělala jsem ho a je výborný doporučujismajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Gabina
vloženo: 11.01.2010 19:17:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bod se přidává kliknutím na řádek pod autora receptu "udělit plusový bod". Pokud jsi přidala bod, objeví se ti hláška "plusový bod udělen"
A díky za pochvalu smajlik

vloženo: 11.01.2010 19:02:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nevidím ten pridaný bod. Prosím,pomôžte!

vloženo: 11.01.2010 18:56:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to nádherný chlieb. Robím z tých istých ingrediencií. Nemám ošatku. Vypracujem vo vandlíku hustejšie cesto. Po vykysnutí vyklopím na pomúčenú dosku, jemne pomúčim aj vrch cesta. Ručne vyformujem guľatý bochník. Prenesiem na plech s pečiacim papierom. Pečiem ako Gabina. Do cesta ešte pridávam varený strúhaný zemiak. Piekla som viackrát, ale nerozliezol sa mi.Asi to závisí na hustote cesta.Posielam bod!smajliksmajlik

autor: Gabina
vloženo: 11.01.2010 14:36:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirčo, díky smajlik Dadulko, je to tak, jak praví Mirča smajlik

autor: mirca75
vloženo: 11.01.2010 13:56:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dadulkosmajlikurčitěsmajlik.Já jí také nemám a už jsem tento chléb pekla 3xsmajlik.Můžeš nechat kynout v míse(kulatý chléb)-pořádně jí vypraš moukou,aby se ti těsto při kynutí nepřilepilo.A já když dělám chléb šišku,nechávám kynout ve formě na bisk.chlebíček-viz přiložené fotky u receptusmajlik.Přeji příjemné pečenísmajlik.Gábi,promiň,že odpovídám za tebesmajlik.

autor: Dadulka
vloženo: 11.01.2010 13:53:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Když nemám ošatku - můžu nechat kynout v něčem jiném? díky za radu.

autor: janatka
vloženo: 11.01.2010 08:04:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

VynikajícísmajlikPekla jsem ve formě na vánočku a povedlo se to.smajlik

autor: Gabina
vloženo: 11.01.2010 07:41:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirčo, díky smajlik. Jsem ráda, že chlebíky chutnají

autor: mirca75
vloženo: 09.01.2010 13:12:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gábinosmajliktak jsem včera tvůj chlebík pekla znovusmajlik.Tentokrát jsem dělala 2 menší kulaté-přesně podle tvého receptu a už je to skoro onosmajlik.Určitě jsem je nepekla naposledy-přidávám fotkysmajlik.

autor: scarlet
vloženo: 09.01.2010 01:09:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky moc za rady. Jak se polepším, vyfotím a písnu. Písnu ale asi dřív, než se polepším.Scarletsmajlik

autor: shineon
vloženo: 08.01.2010 14:00:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jikotka smajliksmajlik

autor: vybusna
vloženo: 08.01.2010 12:40:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

skuska

autor: Jikotka
vloženo: 08.01.2010 11:56:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem si teď objednala ošatku,použila jsem rady Shineon,moc se mi líbí ten chlebík Gabiny,jsem zvědavá jaký bude...smajlik

autor: shineon
vloženo: 08.01.2010 09:20:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Scarlet: Dovolím si "zaskočit" za Cathleen a poradit. Pokud máte robota, co umíchá pěkné tuhé těsto, asi u něj zůstaňte. I když v pekárně se dá dělat spousta různých jídel a je to i úspornější na pečení.
S hustotou těsta se to má tak, že by mělo být jako tužší koule, nelepivá, pružná. Pekárničky právě takovou konzistenci krásně udělají, samosebou je potřeba to ohlídat a případně upravit suroviny, dosypat mouku a tak podobně.
Pak by se nemělo stát, když kyne chleba v ošatce, že se rozjede po překlopení a plech. Ošatky je potřeba lehce vysypat, nebo těsto ve válečku lehce obalit moukou.
Ošatky se dají koupit v mnoha velikostech, např. zde:
http://www.pekarskyraj.cz/inshop/scripts/shop_NF.a...

No a nebo, pokud máte římský hrnec, je bezvadné upéct chlebík v něm. Já to zkusila poprvé v neděli a jsem tím nadšená. Chlebík v nádobě dokyne a upeče se také v ní a nemusí se nic překlápět, rosit vodou během pečení a výsledek je famózní.
http://foto.dama.cz/foto.php?f=717154 a to se přichytilsmajlik
http://foto.dama.cz/foto.php?f=717202 po rozkrájení je to vidět, že je nadýchaný.
Jinak, pokud bych mohla doporučit pekárnu, tak já mám 4, nejradši asi Etu Delicca, ale ta je poměrně malá. No ale která mi přijde fakt dobrá, tak Bielmeier 395, ačkoliv je nová, no a nebo Eta Duplica, což je její věrná kopie (nebo naopaksmajlik)
Obě by měly zvládnout chleba kolem 1500 g.

autor: Gabina
vloženo: 08.01.2010 08:14:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Scarlet, já myslím, že je to hustotou těsta - když je těsto hustší, tak jde chleba lépe vytvarovat a tolik se nerozleje. Nebo zkus chlebík péct v nějaké formě. Tím budeš mít tvar určený a bude kynout jen do výšky. Případně ti doporučím tento vynikající chléb, který se taky peče ve formě http://www.toprecepty.cz/recept/2133-chleba-s-krup...
Nebo zkus napsat Cathleen, ta je opravdu zdejší expert na pečení, má i svoje stránky smajlik http://www.primapekarna.estranky.cz/

autor: scarlet
vloženo: 08.01.2010 02:10:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chlebík nádherný. Jen vás moc prosím o radu.Jednu už jste mi v komentářích zodpověděli, a to, kde koupit ošatku na chleba. Já totiž mám dost dobrý robot a těsto v něm bez problémů umíchám. Jenže když ho nechám vykynout, tak pak i když udělám váleček , v troubě se mi rozjede a je nižší a není tak pěkný.O krásu mi ani tak nejde, ale když je nižší, tak ho hodně vykrájím, jelikož denně chystám do školy dvěma dětem svačinu. A tak jsem začala uvažovat o pekárně. Kdysi dávno jsem ji měla, jen tu malou, obyčejnou, když začly, ale ta velikost nestačila. Teď uvažuji o pekárně Unold 68511, ta je na 1800g. Ale vy tu některé píšete, že se naopak vracíte ke klasickému pečení. Tak nevím. Nebylo by lepší koupit jen velkou ošatku, nechat v ní těsto vykynout a pak překlopit na plech a upéct klasicky? Protože mám fakt dobrý robot, zdá se mi investice do pekárny přece jen zbytečná.Já v něm umíchala i všechno těsto na vánoční cukroví a vánočku z kila těsta mi také v pohodě utáhne. Poradíte mi některá. Prosím? Díky moc. Scarlet.smajliksmajliksmajlik

vloženo: 07.01.2010 21:54:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No Miruš, krááásný chlebík smajlik

autor: Gabina
vloženo: 07.01.2010 21:44:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirčo, díky za fotkusmajlik Je úplně k sežrání smajlik

autor: mirca75
vloženo: 07.01.2010 21:24:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabinosmajlikabych nezapomělasmajlik-včera jsem pekla tenhle tvůj chlebík a je moc mňam.Jen jsem místo hladké mouky dala mouku chlebovou,(žitnou jsem zachovala)-tudíž není tak porézní jako tvůj.Sice ho nemám tak tmavý jako vy ostatní,ale moc nám chutnásmajlik.Místo do ošatky jsem ho dala kynout do chlebíčkové formy a taky to šlosmajlik.Bod jsem dala minule,tak teď užjen fotečky-snad tě potěšísmajlik.

autor: Gabina
vloženo: 07.01.2010 21:00:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirčo, radí, že velikost je podle toho, z jakého množství pečeš. Tedy ošatka má být dvojnásobně velká než množství mouky.

autor: mirca75
vloženo: 07.01.2010 20:51:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabinosmajliktaky je mám na liště-už 3dnysmajlik a přemýšlím,která by byla ta nejsmajlik.http://www.pekarskyraj.cz/inshop/osatky_na_kynuti_....

autor: Gabina
vloženo: 07.01.2010 20:46:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ošatka na chleba se může koupit třeba zde http://www.pekarskyraj.cz/inshop/scripts/price_lis...

vloženo: 03.01.2010 10:18:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já jsem si ošatku obědnala zde. http://domacipekarny.dama.cz/rady.php?d=8

vloženo: 02.01.2010 19:19:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, no já aspon věděl, že chleba se v ošatce nepečesmajlik ... a zbytek jsem si našel na netu ... jak psala magdalenka, velky brat google ví všechno smajlik

vloženo: 02.01.2010 19:18:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jak se tak dívám, třeba ta moje otázka byla docela na místě, že jo. Nikdo není dost praštěný, jako já, aby se zeptalsmajliksmajlik a magdalenka se aspoň dozvěděla, co je to "pedik"smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 02.01.2010 19:14:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Velký brat google vie všetko?

vloženo: 02.01.2010 19:13:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenka:
Není zač děkovat, já to taky čerpal z netu, i když ledasco jsem vědělsmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 02.01.2010 19:09:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda, čo všetko sa ja tu nedozviem...Vďaka za rozšírenie vedomostí...

vloženo: 02.01.2010 19:05:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdaleko, je to přesně to samé smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 02.01.2010 18:45:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

thomassinno, si POKLAD! Mňa nenapadlo že to je druh nejakého prútia...liany...ale nie je to, z čoho sa vyrába teraz obľúbený nábytok pod názvom rattanový? Alebo áno?

vloženo: 02.01.2010 18:38:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenka:
O pedigu


V dnešní uspěchané a přetechnizované době čím dál více lidí pociťuje potřebu kontaktu s přírodou a přírodními materiály jako je proutí, sláma, šustí. Mezi ně patří i pedig.

Pedig je u nás hned po vrbovém proutí nejpoužívanější materiál pro pletení košů. Je to vnitřní část liany Calamus rotang, kdy po oloupání povrchové vrstvy se vnitřní porézní jádro používá k výrobě pedigu. Je vyráběn v různých průměrech od 1mm až po 10mm. Jeho výborné vlastnosti jako je pružnost, snadné barvení a rovnoměrná tloušťka jej činí oblíbeným materiálem pro výrobu košíků, ošatek, podnosů a dalších dekoračních i užitných předmětů.

Před prací je nutné pedig namočit na krátkou dobu do vody, aby se stal pružným. Jeho vnitřní houbovitá struktura umožňuje rychlé nasátí vody a tím i rychlou přípravu pro práci.

Pedig se dodává v přírodní barvě, ale velmi snadno ho lze barvit do různých odstínů pomocí běžně dostupných barev na textil, jako je například Iberie, Duha nebo Cheds. smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 02.01.2010 17:48:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylasko, čo je pedig?

autor: spagetka
vloženo: 02.01.2010 16:47:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani R. - zas až tak daleko "spolubydlící" od pravdy nebyl, mám totiž od prababky ošatku, ve které to fakt i pekla - jen je teď na ozdobu, už bych to nezkoušela...ona to totiž není slaměná ošatka ale z vypálený hlíny a střežím ji jak oko...
Jinak jasně, je to hlavně na kynutí těsta... ale stejně ti naši prapředci uměli.....přidám foto...

vloženo: 02.01.2010 16:27:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky se mi chlebík moc líbí, ale ošatku nemám, asi bych ji nevyužil smajlik Ale bodík dám smajlik +15

vloženo: 02.01.2010 16:20:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana R:
Ošatka se do trouby určitě nedává, od toho se to jmenuje ošatka na kynutí chleba ... takže chleba v něm jen kyne, peče se třeba na plechu smajlik

vloženo: 02.01.2010 16:12:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, bodejť byste se nesmály!! smajliksmajlik, Ale ten můj trdlo spolubydlící mne tady přesvědčuje, že jo, že se to v tom peče!smajlik Kdo ví, co ten jeho staříček pekl v té peci asi chleba v azbestu!smajliksmajlik Tak si myslím, že by to šlo upéct i v takovém minipekáčku, ne? Když ošatka do trouby ne..smajliksmajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 02.01.2010 16:09:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, tak jsem se zasmála jak jsi napsala at se nesmějem...já totiž zrovna v pusi měla buchtu a málem jsem z toho dostala škytavku. Nicméně já to taky nevím, pač chleba taky nepeču.smajlik

autor: Merylas
vloženo: 02.01.2010 16:06:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, v ošatce chlebík jen kyne a musí se pak opatrně vyklopit na plech. Co vím, tak ošatky bývají z pedigu.

vloženo: 02.01.2010 16:03:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omluvte mou neznalost a nesmějte se, prosím..smajliksmajlik v té ošatce se to normálně peče v troubě?smajliksmajliksmajliksmajlik Vždyť je ze slámy, nebo z čeho, ne?smajlik Já chci taky ošatkuuu!!!

autor: magdalenka
vloženo: 02.01.2010 12:40:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo, Rožňov p. R. mám od ruky, ale práve vlani som tam bola, boli tam nejaké slávnosti, milón ľudí...takže som to vzdala. Obzriem sa u predajcov prúteného sortimentu. Ď. za info.

autor: Jenda1
vloženo: 02.01.2010 12:10:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gábi, taky pekávám chléb kynutý v ošatce. Je to zcela jiná kultura než v DP. Jedno období jsem pekával kváskový chléb, který má skvělou chuť a krásnou jemnou chlebovou strukturu.
Magdalenko, já jsem ošatku koupil v loňském roce v Rožnovském skanzenu, na kilový chléb stála 150,-Kč a jsem s ní moc spokojený.
Gábi, tvůj chlebík vypadá báječně s krásnou kůrčičkou.
smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik +14

autor: Bibinka
vloženo: 02.01.2010 11:39:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gábinko, já tě potěším, večer budu dělat dalšísmajliksmajliksmajlik

autor: Gabina
vloženo: 02.01.2010 11:10:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibi, jsem ráda, že chutnalo, hezky se ti povedlsmajlik Pochvaly patří Lence z maminčiných receptů, u které jsem recept odkoukala smajlik

autor: hafikov
vloženo: 01.01.2010 20:29:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá velmi lákavě,zkusím a bodík posílám už teďsmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 01.01.2010 18:59:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabčo, bodík už nepřidám, už jsem přidala, ale klidně bych jich dala i víc-teda kdyby to šlosmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 01.01.2010 18:58:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gábinko, chlebík už je z poloviny snědený a mám pocit, že zítra budu péct znova-je výbornej a ta kůrka, ta nemá chybusmajlikBudu ho dělat častěji, to ti můžu slíbit a posílám ti fotky a boda jako hromsmajlik

autor: yanull
vloženo: 01.01.2010 17:27:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Domácí pekárnu nemám, ani ošatku, ale tento chlebík je tak lákavý, že jdu do něj ručně a už nyní příděluji 10. bodík smajliksmajliksmajlik

autor: Gabina
vloženo: 01.01.2010 17:18:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibi, doufám, že se povede a bude chutnat

autor: Bibinka
vloženo: 01.01.2010 15:12:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Majko(neregistrovaná), velmi ti děkuji, protože já bych to neudělala a jdu ho zrovna dávat do trouby. Tvoje rada přišla úplně ve správnou chvíli-díky,díkysmajliksmajlik

autor: Majka (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.01.2010 15:04:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibi, římský hrnec musíš namočitsmajliksmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 01.01.2010 14:52:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabi, tak ten chleba vypadá fakt moc dobře!!!smajlik9.

autor: Bibinka
vloženo: 01.01.2010 14:36:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabčo, už mi kyne a dala jsem ho do Římského hrnce a v tom budu i péct, takže nikam nic nepřendavám. Jen doufám, že se hrnci nic nestane, když nebude namočenej ve studené voděsmajlik

autor: Gabina
vloženo: 01.01.2010 14:30:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děvčata, děkuji za milé komentáře smajlik
Magdalenko, Merylas ten chlebík spadnul asi po vyklopení z ošatky. Mně se to taky stalo, když jsem měla řidší těsto, tak po vyklopení z ošatky na plech se rozlilo do šíře (ale na chuti to neubralo smajlik, jen byl chlebík nižší). Po vyklopení to chce dát hned do trouby.

autor: magdalenka
vloženo: 01.01.2010 14:11:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylko, akosi mi uniká, ako ti to spadlo? Ja po vybratí z pekárne cesto chvíľku ešte premiesim a pridám aj trochu múky, aby bolo hutnejšie...výnimočne sa mi darí tento spôsob pečenia chleba...smajlik

autor: Merylas
vloženo: 01.01.2010 13:10:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gábi, nádherný chlebík i fotečkysmajlik Já ošatku nemám, nepeču v troubě zase až tak moc často. Kdysi jsem taky zkoušela nechat těsto kynout v kulaté míse - cedníku, ale i když jsem vyklápěla opatrně, tak mi vždy spadlo, je to rukamasmajlik. Pokud teď peču v troubě, tak v římském hrnci.

autor: HankaPu
vloženo: 01.01.2010 12:27:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gábi, moc krásný chlebíčeksmajliksmajlik taky mě láká ho vyzkoušetsmajlik +

autor: Bibinka
vloženo: 01.01.2010 11:44:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabčo, nádherný chlebíček, který mně tak nadchnul, že nevylučuji, že se do něho pustím ještě dnessmajlik Mám dokonce i pravou a starou ošatku, v které mu to bude moc slušet-pokud se povedesmajlik Jasnej bodík letííí za tebousmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 01.01.2010 09:40:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobré ráno, všetkých vás zdravím. Chlebík od Gábinky je krásny. Zaujímavé, že ja som tiež prešla na tento spôsob pečenia chleba - v pekárni vypracovať a potom piecť v rúre. Z dôvodu, že aj u nás boli reči o nedokonalej vypečenosti kôrky v DP. Nemám ošatku a netuším, kde by sa dala zohnať - cesto nechávam kysnúť v mise vysypanej múkou, potom vyklopím, ometiem, potriem vodou a urobím zárezy. Do cesta dám aj nastrúhaný varený zemiak, chlieb ostáva dlhšie čerstvý.
+

autor: spagetka
vloženo: 01.01.2010 09:36:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabi, smajliksmajliksmajliksmajlik, Mirčo já konečně sehnala ošatku na vánočních trzích, zas se mi nezdála až tak drahá - 185,-, ale je fakt, že v domácích potřebách měli ne tak hezkou od 280 výš....

autor: Věrka. (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.01.2010 09:03:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda to je krásný chlebíček, ten je asi moc dobrý.

autor: tejaja
vloženo: 01.01.2010 08:41:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabika, chlebík je krásny, bodík smajliksmajlik

autor: Gabina
vloženo: 01.01.2010 02:04:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky díkysmajlik Můj manža prošel kolem upečeného chleba a taky ho pochválil, že prý vypadá jak kupovaný smajlik Já si po vychladnutí odkrojila patku a s máslíčkem byl výborný smajlik
Mirčo, já tuhle ošatku koupila v proutěném zboží a stála 170,- Myslím, že by mohl vykynout třeba v kulaté míse nebo jen vytvarovat bochník a nechat kynout jen tak

vloženo: 01.01.2010 01:26:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabinko, ten je teda!!!smajliksmajlik

autor: mirca75
vloženo: 01.01.2010 00:49:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabinosmajlikjá sice bohužel nevlastím ošatkusmajlik(a při jejich cenách asi ani jen tak nebudusmajlik),ale za tak krásný chlebík ti posílám nejen první boďku,ale i velkou pochvalu,za velmi jedlé fotečkysmajlik.smajlikVím jisto jistě,že tohle je jeden z chlebů,který by chutnal i mému manželovi-jinak zapřísáhlému příznivci chleba kupovanéhosmajlik-no a mě samozřejmě takysmajliksmajliksmajlik.


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

jak se peče chleba ošatka na chléb chléb z ošatky ošatky na chléb kynutý chléb ošatky na kynutí těsta maminčiny recepty chleba bez hnětení chléb ošatky na chleba globus slaměné ošatky na kynutí chleba chleba bez kynutí ošatky na kynutí chleba z ošatky ošatka na pečení chleba slaměne ošatky ošatka na kynutí ošatky na chleba ošatka k pečení chleba osatky na kynuti chleba chléb bez kynutí kynutí chleba kde koupit osatku na chleba slaměná ošatka na kynutí chleba ošatkový chleba ošatky na pečivo ošatka na chleba ze slámy osatky na peceni chleba ošatky na kynutí těsta plastové ošatka na kynutí těsta slané pečivo recepty ošatka na kynutí chleba kde koupit slamene osatky na peceni chleba slámová ošatka ošatka na chleba slaměná slaměné ošatky na chleba slaměná ošatka chlebová ošatka kde koupit ošatka na chleba slané pečivo ošatka na kynutí chleba slámová kynutí chleba v ošatce ošatkový chléb




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty