Žitné rohlíky
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie! Získáte tak vyváženou snídani nebo svačinu.
Suroviny pro 8 kusů
8 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 10 092 kJ / 2 412 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,73 g |
Tuky | 64,63 g |
Vláknina | 31,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 12,24 g |
Sacharidy | 369,26 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdysi mi manžel koupil překvapivě lehounké a dobré žitné rohlíky. Moc mi chutnaly a tak jsem se pokusila vyrobit podobné. Protože žitná mouka poměrně špatně kyne, volila jsem tento způsob výroby těsta. A aby nelepilo, nechala jsem ho přes noc kynout v lednici.
Rohlíky jsou veliké, krásně pórovité, lehounké a je vidět, že nejsou jen z bílé mouky.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 4. 2022 15:29
Saskia: to je jedno co je pro vás rychlejší
25. 4. 2022 14:32
cathleen: to nebude problém, teď jen přemýšlím zda ve slupce uvařit a pak oloupat a nastrouhat/ rozmačkat, nebo uvařit klasický oloupaný?
25. 4. 2022 13:28
Saskia: zkusila bych přidat aspon kousek vařeného bramboru - ten máte
25. 4. 2022 13:17
Je možné prosím vynechat nebo něčím nahradit sušenou bramborovou kaši? nebo to už nebude ono?
17. 6. 2019 14:22
Terrys: samozřejmě umíchejte v misce vařečkou nebo lžící.
17. 6. 2019 14:16
Dobry den,chtela jsem se zeptat,zda je mozne rohliky delat v tomto postupu i bez pekarny,kterou nemam,nebo je to jine? Dekuji za odpoved
23. 4. 2013 15:00
cathleen:děkuju moc za superrychlou odpověď,jdu na to
23. 4. 2013 14:52
dexulka: pokud testo zdvojnasobilo objem, necekej, propracuj ho a tvaruj
23. 4. 2013 14:47
Měla bych dotaz:jak dlouho musí těsto kynout v lednici minimálně?Zadělala jsem v poledne a už mám plnou mísu Troubu rozpálenou na jiné pečení,tak bych to tam mohla přihodit.Šlo by to?nebo to chce opravdu kynout přes noc.Děkuji za odpověď.
28. 1. 2013 18:17
cathleen:Vaší pochvaly si velmi cením,děkuji
2. 1. 2013 19:06
dexulka: mas je opravdu velice pekne, diky za fotky!
2. 1. 2013 18:47
Tak,druhý pokus,tentokrát včetně všech správných ingrediencí a výsledek je luxusní Přidávám foto pro srovnání a ukládám do velmi oblíbených Děkuji mnohokrát !
16. 2. 2012 20:32
dexulka: Chlebovou žitnou i chlebovou pšeničnou mívají i v Kaufu, Tescu a asi i jinde
16. 2. 2012 19:25
cathleen:Děkuji moc za vysvětlení.Chlebovou mouku jsem tedy zatím asi nikde nepotkala,proto mám veškeré pečivo jiné než ostatní Ale hlavně,že nám chutná,víme,co jíme a je to zdravé Za pochvalu děkuji,od někoho jako vy si jí velmi vážím
16. 2. 2012 10:26
dexulka: žitná chlebová (která je v receptu), vypadá jako tmavší hladká mouka, používá se na chleba (proto ten název). Celozrnná mouka bývá hrubší, je i zdravější, ale trochu víc saje vodu, než chlebová.
Rohlíky máš opravdu výstavní
Rohlíky máš opravdu výstavní
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 4 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 22 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 37 minutami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 37 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 1 hodinou
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: domácí rohlíky z žitné mouky rohlíky z žitného kvásku recepty z žitné mouky domácí žitné rohlíky žitná mouka sójový rohlík žitná mouka chlebová recepty recept na rohliky žitná mouka recepty žitné pečivo recept recepty ze zitne mouky sojové rohlíky domaci zitny rohlik sojový rohlík recept domácí sojové rohlíky žitné pečivo rohlíčky z žitné mouky chlebové rohlíky domácí rohlíky ze žitné mouky domácí pečivo z žitné mouky
Suroviny: voda, cukr, mouka hladká, droždí čerstvé, vejce, olej, voda, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kaše bramborová sušená, semínka lněná, semínka dýňová, tuk
Žitné rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Yjv
71 názorů