jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Domácí majonéza

Domácí majonéza
nahoru
Domácí majonéza
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Studená kuchyně
Doba přípravy Doba přípravy: 1 minuta

Suroviny:

vejce
olej, sůl, pepř

Postup přípravy receptu

Klepnem do hrníčku vejce, přdáme trochu soli a pepře a mixérem mixujeme na největší obrátky a přikapáváme olej.
Majolka® nám bude houstnout, dokud budeme přikapávat olej ,tak nám bude Majolka® přibývat a houstnout.

Autor Autor: (Martina)
Datum vložení Datum vložení:
9 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Domácí majonéza"

autor: mardosa
vloženo: 15.05.2014 20:26:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Domča:jedno stačí

autor: Domča (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.05.2014 20:22:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kolik vajec?

autor: Pavlínka (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.11.2013 13:04:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Poprvé v životě jsem zkusila majonézu a podle vašeho receptu. Sice nemám ponorný mixér ale i obyčejným s metličkami se mi povedla. Jen sem musela trošku dýl šlehat než 5s jak tady někteří píšou. Asi je to tím mixéremsmajlik Použila jsem domácí vajíčko a olej Floriol, Přidala jsem sůl, pepř, půlku cibulky, sterilovanou okurku a lák a tatarka čeká v ledničce na přítele až přijde z práce k pečenýmu kuřátku a brombůrkámsmajlik Děkujismajlik

autor: Zuzana (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.10.2013 15:11:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky.Právě jsem dělala majonézu přesně podle Veroniky 1989 a povedla se uplě super.Použila jsem jedno vejce z ledničky a 200 ml oleje Tesco řepkový,sůl a pepř a nakonec i tu citronovou št´ávu a je výborná a nádherně hustá.Už jsem zkoušela domácí majonézu víckrát,ale nikdy nebyla tak supr jako tahle.DÍKY VERUsmajliksmajlik

autor: Coleta
vloženo: 19.10.2013 17:28:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mardosa: jen jsem chtěla vysvětlit, že chyba není v tvém receptu, ale buď v použití oleje nebo chybném postupu.

autor: spagetka
vloženo: 19.10.2013 17:24:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mardosa:Záleží fakt na kvalitním oleji, ony se ty slunečnicové oleje fakt liší, já nevím jak je to možné, když ve složení je písnuto 100%... atd.... Konkrétně jsem koupila slunečnicový z Intersparu a dobrý nebyl a s prominutím mi páchl.. Kupuju už jen v Albertu (Vegetol, jak píše Coleta) a povede se vždy. Coop neznám, ten tu nemáme, zkuste prostě vychytat značku.

autor: Coleta
vloženo: 19.10.2013 17:20:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mardosa: Já taky jiné než slunečnicové nekupuji, ale prostě mám vyzkoušeno, že i když jsou slunečnicové, tak to z nich neušlehám a vznikne mi voda, kterou musím vylít. takže nedělám už jinak než z vegetolu.

Já ještě do receptu dávám na 1 vejce: 1KL cukru, 1 KL plnotučné hořtice a 1 KL octa, sůl, pepř a pak rozmixuji a dolévám olej.

autor: mardosa
vloženo: 19.10.2013 17:17:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Coleta: no tak to je možné,já nevím,já kupuji olej coopu,jedinej ten mě vyhovuje.Ale je slunečnicový.....

autor: Coleta
vloženo: 19.10.2013 17:12:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mardosa: To není receptem, ale olejem. Pozor na to, dělám domácí majonézu vždy, nekupuji ji v obchodě a mám vyzkoušeno, že např. ze slunečnicového oleje z Globusu (té jejich značky) to neuděláte, stejně tak z oleje Brölio. na domácí majenézu doporučuji použít slunečnicový vegetol, z toho to půjde určitě. Jiank ještě pozor na to, olej musíte opravdu "kapatů nikoliv lít, jako když lijete z láhve na pánev.

autor: mardosa
vloženo: 19.10.2013 15:14:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ladislava:ne,dělám to jen z domácího.......a vždy krásně husté.Olej přikapávat pomalinku a mixér naplno

autor: Ladislava (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.10.2013 14:59:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak stejný problém jako šmudla,ani náhodou,už to dělám ze třetího vajíčka,asi se tam nesmí dávat domácí,ale jen kupovaná!!!!Prostě to nejde,jen nějaká břečka,vhodná do WC.Škoda!!!smajlik

autor: spagetka
vloženo: 21.05.2013 16:58:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miska: celé vejce. No olivový olej má specifickou chuť, dá se použít, já osobně upřednostňuju slunečnicový, takže záleží na jazýčku smajliksmajliksmajlik

autor: Miska (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.05.2013 16:55:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cele vejce?? nebo jen zloutek? a dulezita otazka ... mohu pouzit olivovej olej???

autor: Lojzinkaa
vloženo: 05.04.2013 20:35:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc dobrá,dnes jsme zkoušelysmajlik

autor: Věra-Marie (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.04.2013 18:54:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Povedla se jen z celeho vejce žloutek sám nefunguje.

autor: andilec
vloženo: 01.04.2013 17:17:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky, majonéza je hned hotová, dávám bodík. smajlik

autor: zdenislav (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.12.2012 15:34:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pohoda :) Dal sem žloutky do misky, trochu osolil, vzal mixér začal mixovat a pomalu přilejval olej. vono to tak měnilo barvu a houstlo asi trochu. pak sem přestal ochutnal a dobry :) obojí (žloutky i olej) sem nechal od rána stát na stole aby se to zahřálo na stejnou teplotu.

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.12.2012 14:46:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkoušela jsem recept od Veroniky 1989 a holky....můžu doporučit, je to fakt bomba a supr rychlý. Verčo díky smajlik

autor: Jarda (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.12.2012 10:28:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hlavne ingredience musí mít pokojovou teplotu.

autor: I . Smrkovskij (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2012 10:50:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musíš víc oleje a pomaličku přilívat anebo se podívej na You Tube , tam to uvidíš na vlastní oči , to prostě nejde neudělat smajlik

autor: josef (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.12.2012 13:50:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tycovym mixerem jsme to zkousely 4 krat podle ruznych rad,olej jsme pouzily slunecnicovy 75-200 ml s 1 vejcem a nikdy to nezhoustlo.Vzdavame to.Děkujeme.

autor: mardosa
vloženo: 04.12.2012 11:44:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já dělám z celých vajec,už léta a je výborná smajlik

autor: spagetka
vloženo: 04.12.2012 11:33:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

šmudla:já teda dělám majonézu jen ze žloutků a opravdu přikapávat olej, dokud nezhoustne, když tam dáte najednou moc, tak to jakoby zřídne, už se to nechytá.

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.12.2012 11:27:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

šmudla: já myslím, že tam přijdou jen žloutky a ne celá vejce a ten olej (ne olivový!) se musí přilévat opatrně - skoro po kapkách.

autor: hk, (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.12.2012 10:27:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Monika (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.10.2012 12:21:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, díky za skvělý recept na majonézu, právě jsem jí vyzkoušela a je výborná. Je to moje prvotina a už budu dělat jen domácí!!Ještě jednou děkuji smajlik a myslím, že se bude dcera oblizovat nad smažáčkem s tatarkou kterou z ní vytvořímsmajlik

autor: mardosa
vloženo: 04.08.2012 12:45:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

aja 007:Tak to napište k receptu Veroniky.......smajlik

autor: aja 007 (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.08.2012 12:14:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky, dřív jsem majonézu i tatarku pouze kupovala, nedávno jsem vyzkoušela udělat domácí podle Veroniky 1989 a je úžasná, od té doby už žádnou nekupuji, moooc děkuji :)smajlik

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.07.2012 11:09:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná..dělala jsem jí poprvé a hned se povedla a je v minutě hotovásmajlik
smajlik

autor: mardosa
vloženo: 30.06.2012 05:44:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Martina U.:Děkuji za krásnou reakci na recetpík,ale máte pravdu.Je to recept starý mnoho let,mnoho let jsem majolku nekoupila.....a slov babiček si važme,neb oni věděli jak na danou věc.smajliksmajlik

autor: Martina U.
vloženo: 29.06.2012 22:32:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

šmudla: Možná jsi dala málo oleje? Babička říkávala, že olej se má přidávat tak dlouho, dokud se spojuje se šlehanou hmotou. A když olej začne zůstávat nezašlehaný, stačí přidat pár kapek octa. Cituji babičku: "nechceš ž*rát olej, budeš ž*rát ocet".
Omlouvám se, pokud slovo zmíněné v citátu někoho pohoršilo, ale výstižněji to interpretovat neumím smajlik

autor: Ivana Hejskova (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.05.2012 14:13:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za návod.Povedla se a je výborná.smajlik

autor: mardosa
vloženo: 23.05.2012 21:03:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

šmudla:vubec nevím co je špatně......smajlik

autor: šmudla (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.05.2012 20:01:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak škoda. druhý vejce jsem zkusila jinym mixérem a opět to jdu vylejt.smajlik

autor: šmudla (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.05.2012 19:52:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

co dělám špatně, že to nehoustne? snad domácí vajíčko je chybně?smajlik

autor: Helena (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.05.2012 11:06:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dekuji vsem za napaday.....jak dlouho muzu takto vyrobenou majolku skladovat???

autor: Dáša (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.04.2012 20:05:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlikDobrý den, tak jsem právě vyzkoušela podle Vaší rady ponorným mixérem a v tom poměru, kromě pepře.Snad během 5s byla hotová a VÝBORNÁ !!!smajlikMůžu začít dělat bramborový salátsmajlik.Moc mi to pomohlo.Dříve jsem jí dělávala žloutek a přikapávat olej a když už to vypadalo, že mmožství bude stačit, tak se mi srazila a mohla jsem začít znovusmajlik.Takže DOPORUČUJIsmajliksmajliksmajlik

autor: mardosa
vloženo: 02.10.2011 08:09:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ani nemusí,já nikdy nemám stejnou teplotu a ještě se mě to nikdy nezdrclo.smajlik

autor: kája (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.10.2011 22:55:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ještě se má přidat trošku octa, ale musí to mít stejnou teplotu, nebo se to zdrcne ;)

autor: mardosa
vloženo: 07.08.2011 19:02:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji,já ji už nekupuji .... no dlouho,netroufnu si to ani odhadnout.Je hned a hlavně si udělám množství,které potřebuji.smajliksmajlik

autor: od trouby
vloženo: 07.08.2011 18:34:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skvělá majonéza. Dělám ji takto drahně let k všeobecné spokojenosti. Příspěvek s ponorným mixérem je supr. Moje troška do mlýna je tedy bod. A jak už je na topreceptech zvykem, patří jak autorovi, tak diskutujícím.smajlik

autor: Barča (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.08.2011 14:47:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veroniko zkusila jsem to tím ponorným mixérem a byl oto během 5 sekund, poprvé v životě se mi povedla majonéza a skoro bez práce.

vloženo: 27.01.2010 18:01:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj,tak ja taky přispěji se svojí troškou do mlýna.smajlik
Do nadoby v níž můžeme mixovat ponornym mixerem,nalejeme 200ml oleje,pridáme vajíčko,sůl,pepř.Mixujeme ode dna.Majolka postupne od spodu houstne.Až když je hotová,přidáme trochu citronové šťávy.Pozor!-pokud přidáme citron rovnou,majolka bude řídká!-
Když přidáme trošku hořčice,najemno nastrouhané kyselé okurky a cibule,mame výbornou tatarku.smajlik

vloženo: 24.01.2010 15:01:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zase jedna majonéza a fakt vypadá skvěle. Človek nikdy neví, kdy zapomene koupit a pokud vím, po dochucení z toho je i tatarka. Díky, už je z čeho vybíratsmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

majonéza recept domácí majonéza bez vajec recept na majolku majolka recept recept na domaci majonezu domaci majolka příprava majonézy domácí majoneza recept na majonézu domácí majonéza recept jak se dela majoneza majonéza domácí recept domácí majolka recept jak se dělá domácí majolka majolka domácí vyroba majolky domací majonesa domácí majonézy recept majolka recepty domácí majonéza výroba domácí majonézy jak udělat majonézu připrava domaci majonezy majonesa domacimajoneza domácí majonéza recept domácí majonéza vyroba majonezy domácí majonéza bez vajíčka majonéza výroba domácí výroba majonézy recept majoneza recepty majoneza majonéza recepty jak se dela domaci majoneza majonéza recept domácí majolka recepty na domácí majonézu majonéza domácí jak udělat domácí majonézu recepty na majonézu majolka




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty