Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kouzlo flambování: S trochou ohně od slaných dobrot po sladké

Kouzlo flambování: S trochou ohně od slaných dobrot po sladké

Z Francie k nám dorazila spousta skvělých věcí: palačinky, krásně smradlavé sýry, skvělá vína a flambovaná jídla. Flambování vypadá, jako poněkud extravagantní způsob úpravy pokrmů, ale pokud se opravdu zadaří, mnohem víc, než efektní, je nakonec užitečné a strávníky vítané. Flambovaná jídla mají jedinečnou chuť i konzistenci - na povrchu pevnější až křehkou, uvnitř šťavnatou. Flambování není ovšem pro kuchařské začátečníky, neboť vyžaduje zručnost a cit pro výběr správného destilátu.

Flambovat se dá skoro všechno. Flambované maso je skutečnou delikatesou - například zvěřinou flambovanou na ginu neprohrdne snad žádný labužník. V koňaku oflambované kuře se slaninou je úžasně dobré. Věhlasným produktem sladké Francie je dezert créme brûlée, který zdobí křehká karamelová krusta, nebo třeba flambované palačinky. Tak do toho... Ale pozor, necákat!

Více

Alternativy k těmto receptům