Kouzlo flambování: S trochou ohně od slaných dobrot po sladké
Z Francie k nám dorazila spousta skvělých věcí: palačinky, krásně smradlavé sýry, skvělá vína a flambovaná jídla. Flambování vypadá, jako poněkud extravagantní způsob úpravy pokrmů, ale pokud se opravdu zadaří, mnohem víc, než efektní, je nakonec užitečné a strávníky vítané. Flambovaná jídla mají jedinečnou chuť i konzistenci - na povrchu pevnější až křehkou, uvnitř šťavnatou. Flambování není ovšem pro kuchařské začátečníky, neboť vyžaduje zručnost a cit pro výběr správného destilátu.
Flambovat se dá skoro všechno. Flambované maso je skutečnou delikatesou - například zvěřinou flambovanou na ginu neprohrdne snad žádný labužník. V koňaku oflambované kuře se slaninou je úžasně dobré. Věhlasným produktem sladké Francie je dezert créme brûlée, který zdobí křehká karamelová krusta, nebo třeba flambované palačinky. Tak do toho... Ale pozor, necákat!
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vánoční tradice za socialismu: Kolekce od ROH a hodinové fronty na mandarinky
Holka u plotny radí: Smažené jablečné kroužky v křupavém těstíčku voní skořicí a jsou rychle hotové
Jednoduchý jedlý dárek: Domácí granola se připravuje snadno a rychle. S kokosem a medem chutná božsky