Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

V letních parnech se nic nevyrovná poctivé zmrzlině. V poslední době je stále populárnější domácí zmrzlina, kterou si vyrobíme sami z námi vybraných surovin. Mnozí z těch, kteří propadli tomuto trendu, nedají dopustit na tzv. zmrzlinovače, které bezesporu přinášejí řadu výhod. O kvalitě a jedinečné chuti domácí zmrzliny nelze pochybovat, ale stojí za to investovat do koupi zmrzlinovače?

V letních parnech se nic nevyrovná poctivé zmrzlině. V poslední době je stále populárnější domácí zmrzlina, kterou si vyrobíme sami z námi vybraných surovin. Mnozí z těch, kteří propadli tomuto trendu, nedají dopustit na tzv. zmrzlinovače, které bezesporu přinášejí řadu výhod. O kvalitě a jedinečné chuti domácí zmrzliny nelze pochybovat, ale stojí za to investovat do koupi zmrzlinovače?

Nekonečné množství chutí

Díky zmrzlinovači si vyrobíte chutnou zmrzlinu jakéhokoli druhu. Výběr ingrediencí pro výrobu zmrzliny je jen a jen na Vás. Navíc se můžete inspirovat množstvím hravých receptů, které nabízejí jedinečné kombinace chutí. Jelikož je výroba zmrzliny zábavná, určitě se sami pustíte do vymýšlení nových postupů. Tak široký výběr druhů zmrzliny, jaký budete mít se zmrzlinovačem, nenajdete ani v sebelépe zásobeném supermarketu nebo cukrárně.

Zmrzlina pro všechny

Díky zmrzlinovači si připravíte chutnou a osvěžující dobrotu, ať už jsou Vaše specifické požadavky jakékoli. Proto není divu, že si tyto malé kuchyňské pomocníky oblíbili především alergici. Doma si snadno připravíte zmrzlinu například bez laktózy, lepku, oříšků apod. Také příprava nízkotučné verze vhodné pro redukční diety bude více než snadná.  

Dostupná cena

Právě cena nízkotučné zmrzliny nebo zmrzliny pro alergiky se může v obchodech vyšplhat na poměrně vysokou částku. To vám se zmrzlinovačem nehrozí  - cenu za porci si můžete sami korigovat výběrem použitých ingrediencí.

Snadná příprava

Domácí zmrzlinu si můžete připravit také bez zmrzlinovače, ale každý, kdo to zkoušel, ví, že nejde zrovna o nejjednodušší záležitost. Směs na zmrzlinu je totiž třeba neustále míchat, a to i během mražení, aby se v ní nevytvořily krystalky ledu. Výroba ve zmrzlinovači je oproti tomu mnohem snazší a rychlejší – do přístroje dáte suroviny, zvolíte program a dále se už nemusíte o nic starat. Díky mrazícím a míchacím cyklům, kterým se ruční příprava zkrátka nevyrovná, se můžete do půl hodiny těšit na lahodnou a krémově hladkou zmrzlinu.

Zmrzlinou to nekončí

Primární funkcí zmrzlinovače je samozřejmě výroba zmrzliny, ale tou to zdaleka nekončí. Tento malý přístroj dokáže vyrobit řadu ledových dezertů, jako jsou sorbety, mražené jogurty nebo tvarohy či granity (výborný italský dezert pocházející ze Sicílie).

Velký výběr

V současnosti je na trhu velký výběr zmrzlinovačů, takže si každý vybere přesně podle svých požadavků – stroje se různí nejen cenou, ale také funkcemi, výkonem, velikostí dávky i designem. Na českém trhu zakoupíte jednoduché modely již okolo 600 Kč; složitější stroje, které dokážou například vyrobit více druhů zmrzliny najednou, mohou stát i přes 10 tisíc korun.

A co Vy? Máte zkušenosti se zmrzlinovačem? Dáváte přednost domácí zmrzlině? Máte nějaký oblíbený recept? Napište nám do komentářů!

 

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více