Nejrychlejší recepty: Banánové lívanečky jen ze 4 ingrediencí zachutnají vám i dětem
9. 2. 2021 Vaření
Chcete ohromit partnera nebo děti snídaní, která vypadá luxusně, ale vyrobenou ji máte za pár (desítek) minut a ještě v ní využijete přezrálé černé banány, které už nikdo v domácnosti nechce? Zkuste vynikající banánové lívanečky z pouhých čtyř ingrediencí, které neobsahují ani mouku, ani žádný zbytečný cukr navíc. Zaručujeme, že si je rychle zamiluje celá rodina.
Banánové lívance bez mouky
Co budeme potřebovat na 8 malých nebo 4 větší lívance:
- 1 velký zralý banán
- 1 vejce
- 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1/4 lžičky skořice
Na dochucení a dozdobení lívanců můžete použít:
- javorový sirup
- syrová nebo s cukrem doměkka povařená jablka, případně hrušky
- kompotované ovoce, například broskve
- čerstvé ovoce jako jahody nebo borůvky
- čokoládový topping
- nasekané oříšky
- zakysanou smetanu, kterou je možné osladit cukrem či sladidlem
Postup: V misce důkladně rozmačkáme banán. Vyklepneme do něj celé vejce, přidáme kypřící prášek a skořici. Celou směs vidličkou dobře promícháme. Pokud nemáme pánev přímo na lívance, rozpálíme máslo v normální pánvi a naběračkou pak opatrně tvoříme placičky. Pozor! Banánové lívanečky bez mouky mají za syrova poměrně křehkou konzistenci, k jejich obracení je tedy třeba trocha zručnosti. Doporučujeme smažit je na přepuštěném másle, aby se vám nepřipalovaly.
Hotové lívance klademe na talíř vedle sebe nebo do komínku a dochutíme podle vlastních preferencí. Skvělé jsou ale i samotné - voní po skořici a díky banánu jsou přirozeně sladké.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Smažená kuřecí prsa plněná šunkou a nivou
Přidáno před 2 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 9 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Remoska je skvělý pomocník nejen v kuchyni, ale i na cestách. Poradíme, jak v ní upéct kuře