Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší broskvové moučníky: upečte si bublaninu, hrníčkovou buchtu nebo mini dortíčky!
Zdroj: Toprecepty, RubyRom

Broskve právě dozrávají a tak si můžete spolu s námi připomenout, co s nimi v kuchyni. Moučníky plné šťavnatého ovoce budou určitě chutnat dospělým i dětem. Vyberte si recept podle svých chutí i domácích zásob.


Zdraví, které chutná

Původně broskve, kterým se kvůli jejich tvrdé pecce v některých zemích říká také kamenné ovoce, pocházejí z Číny. Odtud se rozšířily do Persie a pak do celého světa. Takže dávno zdomácněly i u nás. A to je dobře, protože jde o mimořádně zdravé plody, jež navíc i skvěle chutnají.

Jednoduchá bublanina

Možná jste zvyklí, že na bublaninu patří drobné bobulovité ovoce. Máte samozřejmě pravdu, ale ani s broskvemi se nic nepokazí. Stačí je oloupat, zbavit pecky, nakrájet na kostičky a dál postupovat jako u klasické bublaniny. Broskve můžete také krájet na měsíčky, ale nedávejte raději na těsto celé půlky plodů, hrozí, že svou tíhou propadnou dolů. Na závěr se dá bublanina posypat mandlovými lupínky nebo drobenkou.

Broskvové řezy

Jakékoliv řezy patří mezi velmi oblíbené moučníky. Dají se totiž připravit na mnoho způsobů a obvykle nejde o žádnou „suchou buchtu“. To dokládá i následující recept, kde na korpus přijde tvarohový krém, až na něj broskve a celé se to zalije pudinkovým želé. Díky této sestavě jde o mimořádně svěží a šťavnatou delikatesu. Ochutnejte:

Šátečky s tvarohem a broskvemi

Tvaroh a broskve patří mezi osvědčené kombinace. Jemný, lehce kyselý mléčný výrobek výborně ladí se sladkou chutí broskví. Když obojí zabalíte navíc ještě do vláčného kynutého těsta, máte rázem skvělou dobrotu ke kávě či čaji, nebo i na svačinku do práce. Do náplně můžete místo celého vajíčka použít jen žloutek, bude pak hutnější a lépe se udrží uvnitř těsta.

Piškotové zákusky

Piškotové těsto patří mezi moučníkovými mezi nejsnazší. Skvěle se uplatní v dortovém korpusu, ale můžete jej také upéct na plech a poté vykrajovat kolečka, zdobit krémem, broskvemi a čokoládou. Za takové zákusky by se nemusela stydět ani vyhlášená cukrárna. Piškotové dortíčky se tedy hodí spíš jako slavnostní pohoštění, třeba na neděli.

Hrníčková buchta

Jste na chatě nebo chalupě a schází vám kuchyňská váha? Případně vám v té vaší domácí došly baterky? Žádný problém. Skvělá buchta se dá upéct i bez přesného vážení. Postačí vám jen hrníčky a čerstvé ovoce, v našem případě broskve. S trochou vanilky a skořice bude výsledná chuť dokonalá.

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si

Mohlo by vás zajímat

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více