Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní nápoje pro děti: Připravte jim jahodový koktejl, domácí limonádu nebo dětskou kávu!
Zdroj: Pixabay, RitaE

Zpříjemněte dětem horké letní dny a připravte jim osvěžení v podobě skvělého nápoje. Ovocné koktejly, bylinkové limonády, ledové čaje, dětská „kávička“ nebo mléčné drinky… Možností je hodně, proto jsme pro vás dnes vybrali ty nejzajímavější recepty z našeho webu. Inspirujte se!


Ovoce ve skle

Jelikož čerstvého a šťavnatého ovoce je stále dost, byly by škoda toho nevyužít. Stačí přihodit do sklenice s vodou několik ostružin, plátek citronu a pár kostek ledu a hned je parádní nápoj na světě. O něco vydatnější jsou pak čerstvě vylisované ovocné džusy, které mohou zastat i roli malé svačinky. Děti tyhle drinky nasytí a ještě jim dodají cenné vitaminy a minerály.

Mléčné nápoje

Víte, že podle Světové zdravotnické organizace by děti předškolního věku měly zkonzumovat denně 3-4 porce mléčných výrobků, děti školního věku pak 3-5 porcí? Mléčné výrobky jsou důležité pro svůj vysoký obsah vápníku a jeho dobrou vstřebatelnost. Vápník děti nutně potřebují pro správný růst kostí a právě mléko a mléčné výrobky jej mají nejvíce a je z nich také nejlépe vstřebatelný. Co ale dělat, když dítě mléčné výrobky odmítá? Schovejte je do koktejlu! Teď je na to ta pravá chvíle! V nejjednodušší verzi stačí rozmixovat banán s podmáslím, nebo jogurtové mléko s borůvkami či jahodami. Nakonec můžete nápoj dozdobit šlehačkou. 

Speciální pití

Chcete něco opravdu speciálního a mléčné koktejly i ovocné limonády už si děti užily až až? Pak jim připravte nápoj, který bude obsahovat vždy něco navíc. Třeba ovesné vločky, chia semínka nebo klidně i kokosové mléko, případně oříšky. A pokud děti pokukují po vašem frappé, udělejte jim jejich vlastní "kávičku", ale bez kofeinu. 

Výše uvedené různě ochucené drinky považujte spíš za zpestření pitného režimu, někdy i jídelníčku. Základním a nejlepším nápojem pro všechny, tedy děti i dospělé, stále zůstává obyčejná voda. Ale i ta se dá vylepšit bez zbytečných kalorií navíc. Zkuste ji třeba provonět levandulí!

 

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si

Mohlo by vás zajímat

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více