Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hostitelé z Prostřeno tentokrát spojuje středočeský kraj. Dva muži a tři ženy předvedou svá kuchyňská království a diváci si aspoň na dálku pochutnají na exotické thajské kuchyni i na té poctivé domácí. Úkolem týdne bude tentokrát připravit něco na zobání. Zvládnou to všichni tak, aby nikdo nepoznal, že je něco navíc?


Tajemný dezert

Soutěžní klání tentokrát zahájí maminka na rodičovské dovolené Adéla. Do soutěže ji přihlásil partner a ona výzvu přijala. Na seznamovací večeři si připravila vajíčkovou pomazánku, pórkový krém, roštěnou na víně a jako dezert bude podávat tajemné ovocné potěšení. Adéle nevyjde časový plán, a tak bude servírovat sice domácí pečivo, ale bude ještě teplé, a to se ne každému zalíbí.

Thajské chutě

Fundraiser Tomáš se nyní zdokonaluje v cukrařině a do tohoto svého koníčku by i investoval svou případnou výhru. Chuťové buňky hostů vezme v úterý na výlet do Thajska, jenže ne každý to ocení. Hodování zahájí salátem Som Tam, pokračovat se bude ikonickou polévkou Tom Kha Kai. Hlavní chod tvoří dvě jídla - restované krevety na červeném a timut pepři s pomerančem a zeleninové curry s jasmínovou rýží. S dezertem Exotic verrine si jako milovník pečení pořádně vyhraje. Kdyby už měl vlastní cukrárnu, klidně ho ocení na tři stovky. To musí být luxusní dezert. Podívejte se, jak se dělá.

Avokádo v českém menu?

I ve středu vaří maminka na mateřské dovolené. Petra naposledy pracovala jako kurýrka a ráda by se k tomu vrátila. V Prostřeno už soutěžila v roce 2017 a nyní zkouší štěstí znovu. Sází na předkrm s avokádem a jako hlavní chod podává svíčkovou. Jak tyhle chutě můžou jít dohromady? Základem poctivé svíčkové je v másle a kořenové zelenině naložené dobře zatažené maso. Směs se poté upeče či udusí. Kořenová zelenina se rozmixuje a pokud jí je dost, už se omáčka nemusí zahušťovat jíškou, jen se zjemní smetanou. Každá rodina má svůj recept, který zahrnuje někdy i tajné přísady, které svíčkovou povznesou ještě výše. Zkuste uvařit svíčkovou třeba podle našeho ověřeného video receptu.  

Rambajsmanův reparát

I ve čtvrtek vaří starý známý. Barista Michal vařil v Prostřeno v roce 2016. Je to vtipálek a exhibicionista. Vaří v kostýmu a hosty v něm i přivítá. Jako předkrm připraví Club sendvič à la Mates, následuje kuřecí vývar. U hlavního chodu se pokusí o reparát. Znovu uvaří Rambajsmanovu pochoutku s jasmínovou rýží a fazolkami. Jak se mu povede tentokrát?

Králík v pátek

Realitní makléřka Dana, která uvaří v pátek, nemá ráda tlusté maso a nepozřela by ústřice. Ve svém menu sází na české chutě. Hostům předloží uzené, králíka a cuketovou buchtu.

Čí menu bylo nejchutnější? Kdo zvolil úspěšnou taktiku? Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! Jeden soutěžící získá výhru 60 tisíc korun.

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si