Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jana Yngland Hrušková se netají svou extravagantností. Zdroj: Se souhlasem TV Prima
Zdroj: Se souhlasem TV Prima

V pondělním Prostřeno překvapila soutěžící povědomá tvář. K sobě domů na venkov je pozvala Jana Yngland Hrušková. Tak to tu ještě nebylo. Kandidátka na prezidentku v Prostřeno ještě nikdy nevařila. Kdo by čekal vetchou laskavou babičku, nemohl by se splést více. Jana všechny zaskočila svou živelností.


Vaří herečka

Prostřeno se tento týden odehrává v Královéhradeckém kraji. Jako první pozvala soutěžící k sobě domů herečka, zpěvačka a aktivistka Jana Yngland Hrušková. Je svá a mohla by soutěžícím dělat maminku, ale je to živel a všem to ukáže i v dalších dnech, kdy se naplno projeví její soutěživost. Do soutěže ji přihlásila její facebooková fanynka a ona výzvu přijala. S výhrou nepočítá, ale pokud by se zadařilo, věnovala by ji na zlepšení života svých slepic. 

Jana má slavnější sestru Evu. Ta hrála první filmovou popelku a žije s hereckým kolegou Janem Přeučilem. Teď filmová Popelka Eva s Honzou jezdí s divadýlkem za dětmi. I Jana stále hraje. V domku v České Skalici žije se svým dospělým synem Tomášem a mají spolu také malé dětské divadlo. Navíc ji baví hrát a zpívat pro důchodce v domovech seniorů a v lázních. Manžel Jany žije v Norsku.

České menu

Jana hostům předložila české menu. Jako předkrm připravila chleba se škvarky. Filip odhalí, že je tak trošku šulí, škvarky jsou kupované. "Kdysi jsem se je pokusila udělat doma, ale málem jsme vyhořeli, tak už je nedělám," přiznala se Jana. Za to drožďová pomazánka se ji moc povedla, ačkoliv ji dělala poprvé. Polévku připravila klasický hovězí vývar. Hlavní chod ještě před pár dny běhal vzadu po dvorku. Jana chová slepice a připravila českého kohouta, zabít ho ale musela sousedka, ona by to nedokázala. Jana nemá troubu, a tak použila starou dobrou českou remosku. 

Sladkou tečku na závěr připravila Jana domácí palačinky. Přitom zavzpomínala na dětství. Kdysi jí babička vyprávěla, že její dědeček vařil za první války pro regiment, a když pak doma zadělal na lívance, tak jich bylo tolik, že to jedli týden.

Náš tip: Udělejte si domácí palačinky ve stylu Janiny kuchyně. Potřebujete na ně 500 ml mléka, 4 vejce od domácích slepiček a 10 lžic hladké mouky. Vše rozmixujte, těsto nechte odstát, přidejte na chuť špetku soli a pak už smažte v rozehřáté pánvi palačinky. Plnit je můžete jako Jana tvarohem a marmeládou. 

Extravagantní šoumenka 

Pro soutěžící si připravila zábavu karaoke. Kromě ní se však nikomu moc zpívat nechtělo, tak to byl spíš koncert, všichni si ho ale užili. "Netušila jsem, že v tak drobné postavě se může skrývat tak silný hlas," nešetřily pochvalou jedna ze Eliška s Anežkou. Filipa Jana trochu zaskočila neskrývaným flirtováním. „Když jsem trošičku dělala nájezdy na toho Filipa, on má holku, že jo, tak si myslel, že to myslím vážně,“ reagovala se smíchem Jana na klučičí rozpaky.

V roce 2018 se Jana proslavila svou kandidaturou na prezidentku. Patřila k těm kontroverznějším. Ostře se vymezovala proti imigrantům a Evropské Unii. A mezi kandidáty ji najdete i příští rok, alespoň podle jejího facebookového profilu. Její politické ambice však její rodina nesdílí. Se sestrou a jejím manželem se kvůli tomu pohádala. Oba jsou spíše konzervativci. Soutěžící její politické ambice odhalí v příštích dnech. Jak na ně budou reagovat?

Jana je ve svém věku doslova živel a občas soutěžící zaskočí nejen svou energií, ale i nevhodným chováním. Ve svém věku si rozumí si s moderní technikou, její facebookový profil je plný jejích videí, ve kterých se vymezuje vůči některým společenským tématům a nebála se jít ani do kontroverzní reality show Like house. Během druhé řady ji tam pozval soutěžící Sebastian Šikl a nestačil se divit.

Soutěžícího Freescoota nazvala kokotem a odmítla se omluvit. Následoval střet s Tadeášem Kuběnkou, který nebyl z její přítomnosti nadšený. Už v minulosti totiž Janu kritizoval za její názory na LGBT komunitu. „Jednou za čas musíš vojet nějakou holku a budeš mít dítě,“ reagovala Jana na Tadeášova slova o nespokojenosti s právy gayů a nemožnost adoptovat dítě. Freescoot to nakonec nevydržel a vysadil ji před dům.

Jana zkrátka nejde pro ostřejší slovo daleko a přesvědčí se o tom i soutěžící v kulinářské show Prostřeno tento týden. Sledujte pořad i v dalších dnech.

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si

Mohlo by vás zajímat