Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prostřeno se tentokrát vydalo do Zlínského kraje. Svá království nám tentokrát předvedou tři muži a dvě ženy. Ano, čeká nás mužská přesila a kromě toho i spousta skvělých receptů a zábavy. Úkolem týdne je tentokrát luxusní pudink se šlehačkou. Všem soutěžícím jde o jediné. Pohostit, neztratit kuchařskou čest a ideálně také vyhrát.


Sojová omáčka v hlavní roli

Martin se sice vyučil řemeslu, ale nyní pracuje jako obsluha skiareálu. Říká si Šomi. Tvrdí, že se těší na kulinární zážitky, ale je to skutečně pravda? Připravil veskrze klasické menu. No klasické… Uvařil svá oblíbená jídla, ale na vkus soutěžících použil moc polotovarů a i ta příprava dopředu nebyla kdovíjaká… Jako předkrm připravil Šomiho sýrové saláty s kuřecím masem, následně podával zelňačku. Hlavním chodem byly pečené brambory s trhaným hovězím, to však bylo kupované a v jídle nechyběla ani jeho oblíbená sojová omáčka. Na dezert byly prosté palačinky. Během zábavy se bude pracovat rukama. Jak hosté zazáří? Dokázal jim to hostitel náležitě vysvětlit?

České úterý

Administrativní pracovnice Michaela se do pořadu přihlásila sama.  Ze zvědavosti. Ráda by poznala nové lidi a získala nové zkušenosti. Ráda připravuje ryby, svíčkovou, česká jídla a sushi. Připraví bruschettu, brokolicovou polévku, svíčkovou na smetaně a jahodovou roládu. V kuchyni se Míša jako zkušená hostitelka umí otáčet. Ale i tak na ni dolehne časová tíseň a bude s nedostatkem času zápasit. Dokáže nakonec zvítězit a kdo se projeví jako rýpal týdne?

V jednoduché topince je síla

Bruschetu si sice Michaela vypůjčila z italské kuchyně, ale ve své podstatě jde o klasickou topinku. Jen tu pravou bruschettu nevyrobíte z krajíce Šumavy. Na ni potřebujete bílý chléb, který unese olivový olej. Klasická bruscheta je opečený chléb potřeny olivovým olejem na kterém jsou navrstvené kostičky rajčat se sekaným česnekem a bazalkou. Ale stejně jako s českou topinku se dá i s tou italskou experimentovat. Někde přidávají olivy, tuňáka nebo ančovičky.  Připravte si tu pravou podle našeho receptu.

Středa se zvěrinou

Klempíř Roman se těší na životní zkušenost, kterou mu Prostřeno přinese. Jednou se mu v restauraci stalo, že do práce nepřišla pizzařka, tak Roman, který tam byl jen na pivu, ji nahradil, přestože netušil, co má dělat. Projeví se jeho schopnost improvizace i tento týden? Své menu postavil na mezinárodní kuchyni, ale ladí to k sobě? Předkrm carpaccio s francouzskou bagetou s bazalkovým pestem, následuje tradiční vietnamská polévka Pho Bo. Po ní podává jelení medailonky s povidlovou omáčkou s domácími odpalovanými gnocchi a jako dezert čokoládovou pěnu.

Čtvrtek s dvouhubkami

Veronika je na rodičovské dovolené. S manželem mají čtyři děti, takže dny tráví v kuchyni. Do soutěže se přihlásila sama protože ji vždy lákalo si vyzkoušet vařit pro více lidí a zjistit jejich názor na jídlo, které připraví. Ráda vaří a největší odměnou jsou pro ni prázdné talíře strávníků. Tak snad se jí to poštěstí také v její soutěžní den. Sází na netradiční dvojhubky, kuřecí polévku s domácími nudlemi, telecí masíčko s holešovskou omáčkou a pařeným knedlíkem a citronovou babetku.

Pátek na československou notu

Poslední den patří podnikateli Martinovi. Přiznává, že moc nevaří, že musí mít na vaření dost času a náladu. Tehdy si s jídlem pohraje a všichni si pochutnají. Vyjde mu to v pátek? Připraví slané šneky s překvapením, slovenskou kapustnici, hovězí plátky na hořčici s tarhoňou a ovocné pokušení. Martin si docela věří. Uspěje se svým československým menu? A pochutná si dneska Šomi, nebo se v jídle zase bude rýpat?

Jak celý týden dopadne? Kdo ho vyhraje? Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!

Témata

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více