Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladký hit TikToku: Pudinkové toasty nahradí koláče k snídani a hotové jsou za pár minut
Zdroj: Freepik, jcomp

Už jste ochutnali toust s pudinkem? Může se to zdát jako zvláštnost, ale tato sladká specialita je nyní jedním z největších hitů sociální sítě TikTok. Připomene vám koláč s tvarohem a hlavně jej na rozdíl od něj připravíte za chvíli a bez kynutí. Jediné, co potřebujete je „tousťák“, jogurt, vajíčko a trochu fantazie.


Tousty, které peče každý

Pokud vaříte nejraději podle různých videí na internetu, možná jste už někde narazili na videa sdílená na sociální síti TikTok, určené hlavně pro mladší generaci. Vzhledem k tomu, že videa na TikToku musí být krátká, recepty jsou v nich i nenáročné a rychlé a nejdůležitější je u nich originální nápad.

A tak se stane, že se některá videa a pokrmy stanou takovým hitem, že se šíří po internetu rychlostí blesku, všichni je sdílí, každý je musí ochutnat a všichni jsou z nich nadšení. Takovým videím se říká virály a jedním z nich je i to, v němž se připravují právě tousty s pudinkem. Co se týče nápadu a snadného postupu, splňují vše do puntíku. A chuť také stojí za to.

Pudinkový toust chutná skoro jako koláče s tvarohem

Pudinkový toust je přímo ideální variantou snídaně, když máte málo času, ale máte neodolatelnou chuť na něco sladkého. Tyto snadné „koláčky“ totiž uděláte za asi 10 minut. Navíc se dají považovat i vzhledem k použitému sladidlu za relativně zdravou snídaňovou pochutinu. Pokud tedy pomineme fakt, že toustový chléb sám o sobě zas tak dietní není. Když ale použijete domácí, budou tousty mnohem chutnější, případně můžete ty bílé nahradit třeba nějakými zdravějšími celozrnnými nebo semínkovými.

@cookingwithayeh Chocolate or Berries?? #yogurttoast #custardtoast ♬ Up Beat (Married Life) - Kenyi

Na tousty vám stačí jen čtyři hlavní ingredience

Jde o vlastně o klasické tousty vylepšení ovšem o pudinkový krém. Ten se vyrábí jednoduše ze tří ingrediencí: řeckého jogurtu, vajec a javorového sirupu a chutná opravdu jako pudink. Tousty s pudinkem se pak už jen dozdobí podle chuti čerstvým či sušeným ovocem nebo různými barevnými nebo čokoládovými posypky a zapečou v troubě nebo v horkovzdušné fritéze.

V základní verzi se do nich dává klasický tučný a hustý bílý řecký jogurt, klidně jej ale můžete nahradit třeba nějakým ochuceným. Navíc je  možné jej vylepšit třeba vanilkou, skořicí nebo muškátovým oříškem. Dalo by se říct, že si můžete každý den celkem snadno pochutnávat na jiné variantě těchto jednoduchých „koláčů“.

Zkuste snadný pudinkový toust

Pokud vás honí mlsná na něco sladkého nebo nevíte, co zrovna udělat na snídani, inspirujte se receptem na tyto vyhlášené pudinkové tousty. Jak na ně? Připravte si: 2-3 plátky měkkého chleba (čím měkčí chléb, tím lépe, protože se do jeho středu lépe udělá důlek), 1 vejce, 3 lžíce řeckého jogurtu, 2-3 lžičky javorového sirupu nebo medu, hrst čerstvých malin či 10 g kousků hořké čokolády na ozdobu, případně javorový sirup na pokapání.

Postup: Předehřejte troubu na 180 °C. V malé misce smíchejte vejce, jogurt a javorový sirup. Vyšlehejte, až vznikne hladký tekutý krém. Šlehejte opravdu pořádně, aby směs neobsahovala žádné vaječné hrudky a připomínala opravdu jemný pudinkový krém. Prsty, hřbetem lžíce nebo vidličkou zmáčkněte střed každého plátku toustového chleba tak, abyste vytvořili důlek. Dávejte si ale pozor, abyste v něm nevytvořili díru. Do důlku vlijte lžící pudinkovou směs a navrch dejte ovoce nebo posypky.

Tousty položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 8-12 minut. Krém by měl být po upečení ztuhlý a na okrajích by měl začít karamelizovat. Hotové tousty můžete pokapat navíc javorovým sirupem a poprášit moučkovým cukrem. Z tohoto množství pudinkové směsi připravte 2 až 3 plátky chleba. Záleží na velikosti a tloušťce chleba.

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více