Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Rihanna si na turné vozí kufřík s kořením a miluje tohle kuřecí kari
Zdroj: zdroj: Wikimedia Commons/ author SIGMA - Vimeo: Fenty Beauty by Rihanna (view archived source) CC BY 3.0 a Unsplash, Farhad Ibrahimzade

Rihanna, která v pátek 13. května 2022 porodila svého prvního potomka, si se skladbou jídelníčku nikdy hlavu nelámala a postavu udržovala pravidelným cvičením. Podle osobní kuchařky je zpěvačka „náladový jedlík“.


Osobní kuchařku si prověřila

Popová superhvězda Rihanna přiznává, že ráda jí. Vařením se ale nezabývá. Již skoro deset let pro ni doma i na cestách vaří Debbie Solomonová, která má karibský původ stejně jako slavná zpěvačka. K této práci se Debbie dostala náhodou, když pracovala jako šéfkuchařka v losangeleském hotelu Sunset Marquis a přivydělávala si k tomu vařením na objednávku.

Jednoho dne jí zavolalo neznámé číslo; osoba na druhém konci linky oznámila, že o ní četla příspěvek na blogu, kde ji jeden z klientů chválil. Debbie odnesla objednané kuře na kari s rýží, hráškem a plantainy (zelené banány) do Studia Sony. Druhý den zněl požadavek na jehněčí kolínko. Poté přišly na řadu těstoviny carbonara. Pro koho vařila, se dozvěděla, až když dostala nabídku stálé práce!

Karibská kuchyně a vejce

Rihanna má v oblibě především jamajskou, barbadoskou a guayanskou kuchyni a Rihannina matka kuchařce zkraje pomohla orientovat se v tom, jaké chutě zpěvačka preferuje a co ráda jí od dětství. Její typická snídaně zahrnuje čtyři natvrdo uvařená vejce, jeden plátek toastu bez kůrky. K tomu ještě má ráda různé druhy bobulovitého ovoce. Když ji vařená vejce čas od času nudí, přicházejí na řadu jiné vaječné variace, například vaječné bílky s ananasem. Snídani zapíjí horkou vodu s citronem. 

Ryba a brambory

Podle Debbie popová diva bohužel není schopná naplánovat jídelníček na několik dní dopředu, protože se řídí tím, na co má momentálně chuť. K obědu či večeři si Rihanna ráda dopřává kuřecí paličky nebo ryby. K pečené, grilované nebo dušené rybě má ráda brambory. Chybět nesmí zeleninový salát. Rihanna se nevyhýbá ani těstovinám, nejraději si je dává s grilovaným kuřecím masem a salátem z mozzarelly, bazalky a cherry rajčátek.

Když chce slavná hvězda lehčí jídlo, objedná si salát s rybou, brokolicí a spoustou čerstvé zeleniny. Kuchařka doprovází Rihannu také na turné a vozí s sebou kufřík plný ingrediencí, které jí umožňují připravovat karibská jídla, na kterých Rihanna vyrostla. Jako moučník si ráda dopřeje  tvarohový koláč nebo čokoládovou zmrzlinu. A má ráda zázvorové koktejly.

Kuřecí kari podle Rihanny

V tomto receptu na nejoblíbenější pokrm slavné zpěvačky se prolínají chutě a vůně česneku, zázvoru, kmínu, kurkumy a chilli papriček. Čerstvý koriandr dodává osvěžující bylinkový nádech. A co budete potřebovat na 4 porce?

  • 1 kg kuřecího masa,
  • 1 šálek nakrájené cibule
  • 3 polévkové lžíce zázvoru, nasekané
  • 3 lžíce česneku, nasekané
  • 2 lžičky kurkumy v prášku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 3–4 červené chilli papričky podle chuti
  • ½ šálku oleje
  • sůl podle chuti
  • 1 středně velký květák, nakrájený na malé růžičky
  • koriandr, na ozdobu

A jak na to? Do pánve se silným dnem přidejte všechny ingredience kromě květáku a koriandru. Na středním plameni smažte asi  6 minut. Pak snižte na mírný až střední plamen, přikryjte pokličkou a za občasného míchání vařte do změknutí kuřete. Jakmile je kuře měkké, přidejte květák a 2 šálky vody. Vařte na středním ohni dalších 10–12 minut, dokud omáčka nezhoustne na požadovanou konzistenci a květák nezměkne. Podávejte s rýží. Tip: Místo květáku můžete přidat brambory nebo mrkev, rajčata či jinou zeleninu

Zdroje informací:

republicworld.com: 'Believe It' Singer Rihanna's Personal Chef Reveals Her 'favourite Food

mashed.com: What Rihanna Really Eats, According To Her Personal Chef

Témata

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si