Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Zpěvačka Taylor Swift miluje řízek, vodku s colou a tohle hovězí, dušené na víně
Zdroj: zdroj: Wikimedia Commons/ Toglenn - Own work, CC BY-SA 4.0 a Pixabay, pixel1 a Top recepty, aisha

Zpěvačka, příležitostná herečka a modelka Taylor Swift je jednou z nejsympatičtějších hollywoodských celebrit. Není žádným tajemstvím, že je také výborná kuchařka.


Stejná jako my 

Možná s ní máte společného víc, než si myslíte. Zpěvačka, příležitostná herečka a modelka Taylor Swift  je jednou z nejsympatičtějších hollywoodských celebrit. Není žádným tajemstvím, že je také výborná kuchařka. Taylor Swift je stejná jako my. Kdo by nemiloval cheeseburgery a kdo by se nepřiznal, že má v mrazáku vaničku těsta na sušenky, když má „jeden ze svých dnů“?

Už odmalička ráda pomáhala své mamince v kuchyni. Jejím oblíbeným nápojem je káva a preferovaným koktejlem vodka s dietní kolou Ráda si pochutná na kuřecím řízku. Nemá ale problém objednat si cheeseburger, hranolky a čokoládový koktejl.

Taylor má vždy v lednici má vždycky humus. Miluje sushi, ale místo s mořskými řasami si ho dává se sójovým papírem. Když byla jako dítě na pláži, jedla skutečné mořské řasy a nezanechalo to v ní nejlepší dojem, takže proto sójový papír. A miluje pořady o vaření. Protože už řadu let žije na jihu, jejím oblíbeným jídlem v Nashvillu jsou sladké bramborové palačinky z Pancake Pantry.

Dušené hovězí

Nejvíce však „ujíždí“ na pot roust, tedy pomalu dušeném hovězím, které jí připravuje její maminka. Potřebovat budete:

  • 3 kg pečeně z hovězího roštěnce
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 2 či 3 lžíce olivového oleje
  • 2 celé cibule, oloupané a rozpůlené
  • 6 až 8 celých neoloupaných mrkví nakrájených na 5cm kousky
  • 1 šálek červeného vína
  • 3 šálky hovězího vývaru
  • 2 nebo 3 větvičky čerstvého rozmarýnu

Jak na to? Předehřejte troubu na 100 °C. Hovězí roštěnku vydatně osolte a opepřete. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej na středním plameni. Do hrnce přidejte rozpůlenou cibuli a opečte ji z obou stran. Cibuli vyjměte na talíř. Do stejného velmi horkého hrnce vhoďte mrkev a trochu ji promíchejte, dokud mírně nezhnědne, asi minutu. Mrkev s cibulí si nechte na později. V případě potřeby přidejte do velmi horkého hrnce ještě trochu olivového oleje.

Vložte do hrnce maso a asi minutu ho opékejte ze všech stran, dokud nebude po celém povrchu pěkně hnědé. Pečeni vyjměte na talíř. Když je hořák stále zapnutý, odmastěte hrnec červeným vínem nebo hovězím vývarem (asi 1 šálek) a metličkou seškrábejte dno. Vložte pečeni zpět do hrnce a přidejte tolik hovězího vývaru, aby bylo maso pokryto do poloviny. Přidejte cibuli a mrkev a čerstvé bylinky. Přiklopte pokličkou a pečte 3 hodiny pro tříkilovou pečeni. Pro 4 až 5kilovou pečeni počítejte se 4 hodinami. Pečeně je hotová, když je měkká.

Maminčiny sladkosti

Miluje také maminčin karamel, který se připravuje z hnědého cukru, čokoládových lupínků, másla a slaných sušenek. Pokud je  v Nashvillu, Taylor připravuje rodině a přátelům kuře s knedlíkem. Říká, že je to proto, že je to velmi jižanské jídlo a ona jižanské jídlo miluje. Její obvyklou snídaní jsou pohankové palačinky se šunkou, parmazánem a smaženým vejcem navrchu. Každé ráno pije ke snídani pomerančový džus Vždycky má v ledničce nějaký druh jídla něco na ukojení chuťových buněk, třeba těsto na sušenky nebo skořicové rohlíčky.

Zdroje informací:

thelist.com: This Is What Taylor Swift Typically Eats In A Day

spoonuniversity.com: 14 Food Facts You Never Knew About Taylor Swift

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si