Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Meryl Streepová miluje lanýže a tohle pravé italské tiramisu
Zdroj: zdroj: Wikimedia Commons/Neil Grabowsky / Montclair Film, CC BY 2.0 a Toprecepty.cz, Teris32

Jednu z nejslavnějších hollywoodských hvězd Meryl Streepovou na filmovém plátně často vidíte u sporáku. V životopisném filmu Julia a Julia dokonce ztvárnila slavnou americkou kuchařku Julii Childovou. Vaří Meryl také doma?


Dřív měla kuchaře

„Někdy vařím ráda, někdy ne,“ přiznala herečka v rozhovoru pro the-talks.com. „Taky se mi stalo, že jsem v průběhu přípravy jídla všechno vyhodila a objednala pizzu.“ Když byly její děti malé (má čtyři, pozn. aut.), najímala domů kuchaře, aby se mohla věnovat své práci a potom s dětmi dělat domácí úkoly. Jakmile syn a dcery povyrostly, začala vařit ona. Většinou jsou to těstoviny, protože se podle ní dají kombinovat s různými ingrediencemi, a dávají možnost vytvářet mnoho chutí. Ráda také připravuje pro rodinu snídaně, i když teď už většinou jen pro sebe svého manžela, sochaře Dona Gummera. Ten jí před několika lety daroval k narozeninám toustovač, protože ráno má rád tousty.

Podle kolegů vaří výborně

Jak se můžete dočíst na vanityfair.com, podle hereckých kolegů však Meryl Streepová vařit umí, a to prý podle Julie Robertsové výborně. Herec Chris Cooper měl možnost ochutnat plněná kuřecí prsa, Margo Matindale zase pěla ódy na její jehněčí kotletky se salátem. A Meryl se každý rok těší na Oscarovou párty, kde šéfkuchař Wolfgang Puck připravuje dobroty hollywoodským hvězdám. Meryl Streepová si nikdy nenechá ujít jeho koláč s kuřecím masem a černými lanýži.

Diety nedrží

Herečka se snaží dodržovat zdravý životní styl a preferuje biopotraviny. Nikdy nepropadla módním dietám, ani nemá tělo upravené plastickými chirurgy. Zakládá si totiž na své přirozenosti. „Mladým ženám bych řekla, ať se tolik netrápí svou váhou... jsou lepší věci,“ nechala se podle eatthis.com slyšet třiasedmdesátiletá herečka. „V odlišnosti je vaše síla.“

Italská oslava

Své sedmdesáté narozeniny před třemi lety Meryl Streepová oslavila s přáteli v malém rodinném penziónu v italské Umbrii. Podle majitelky Daniely si s ochutnala sýry a šunky z předkrmového prkénka, zaujaly ji smažené cuketové květy, těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat a cuket a vepřové klobásy salsiccia.

Tiramisu podle Meryl

Nejvíc však chválila dezert. Údajně prohlásila, že tak dobré tiramisu ještě nikdy nejedla. A pokud si chcete pochutnat na Tiramisu jako Meryl Streepová, zkuste originální italský recept. Budete potřebovat:

  • 500 g mascarpone
  • 500 g cukrářských piškotů
  • 8 šálků kávy expresso
  • 6 lžic cukru krupice
  • 4 vejce
  • kakao na dozdobení

Jak na to? Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny a po lžičkách vmíchejte do mascarpone. Dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte do krému (míchejte opatrně zespodu nahoru, aby sníh zůstal nadýchaný).

Připravte silnou kávu, lehce ji oslaďte a nechte trochu zchladnout. Do vlažné kávy namáčejte piškoty (ale jen lehce, aby příliš nenasákly). Dno dortové formy pokryjte piškoty, potřete je silnou vrstvou připraveného mascarponového krému. Pokračujte vrstvou piškotů, potřete krémem a zopakujte jednou až třikrát (podle velikosti formy, dezert můžete připravovat také v malých mističkách na jednu porci), na povrchu musí zůstat krém. Ten nakonec poprašte kakaem a dejte minimálně na 2 hodiny do chladničky.

Zdroje informací:

vanityfair.com: If You Have Dinner at Meryl Streep’s, Request the Lamb Chops
the-talks.com: Meryl Streep: “I'm Not Always Happy”
yourholidaysinumbria.com/: Meryl Streep celebrated her 70th birthday in Umbria. Discover what I cooked for her and which “Oscar” activities I suggested for her dream holiday

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si

Mohlo by vás zajímat

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více