Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vévodkyně Meghan jí mandle pro krásnou pleť a v létě si vaří tuhle cuketovou omáčku k těstovinám
Zdroj: zdroj: Wikimedia Commnos/ Northern Ireland Office, CC BY-SA 2.0 a  Wikimedia Commnos/ FitTasteTic, CC BY-SA 2.0

Podle fanoušků britské královské rodiny si omotala prince Harryho kolem prstu a ten prý skáče, jak ona píská. I zarytí nepřátelé Meghan, vévodkyně ze Sussexu, ale musejí uznat, že bývalá herečka, která právě oslavila jedenačtyřicáté narozeniny, vypadá skvěle. Za její perfektní postavou se skrývá promyšlený jídelníček.


Mandle pro krásnou pleť

„Hranolky a víno jsou moje neřesti,“ přiznala Meghan v rozhovoru pro delish.com. Většinu času dodržuje veganskou stravu, i když není přísnou vegankou a klidně si zahřeší hranolky nebo makaróny se sýrem. Aby si tyhle oblíbené pochoutky Meghan mohla občas dopřát, snídá pudink s chia semínky a čerstvým ovocem, někdy ovesné vločky s banány, ke svačině si dává plátky jablek s mandlovým máslem a špetkou mořské soli. Vévodkyně si mezi jídly dopřává docela často mandle. Kromě toho, že zasytí, podle ní jejich konzumace je ideální pro zdravou a krásnou pleť.

Oblíbeným dezertem je víno

Obědvá většinou sashimi, tedy sushi bez bílé rýže, ráda má také různě připravenou quinou a zeleninové saláty. Večer má na talíři něco lehčího, obvykle salát, ale nikdy nepohrdne těstovinami. 

Místo čokoládového dezertu si  raději dá sklenku červeného vína (možná i víc) Nejoblíbenějším je toskánské tignanello, ale je také fanynkou argentinského malbeku nebo pinot noir z Oregonu. V létě dává přednost růžovému vínu, které prý klidně popíjí celý den.

Meghan a cukety

V poslední době se v souvislosti s vévodkyní Meghan také psalo o jejím receptu na cuketovou omáčku, kterou servíruje k těstovinám. Její kouzlo spočívá v tom, že čtyři hodiny na mírném ohni za občasného podlévání vodou dusí pět nakrájených cuket orestovaných na lžíci oleje s cibulí. Cukety se doslova „rozpustí“ do krémové omáčky.

Cukety má tahle dvojnásobná maminka opravdu ráda na všechny způsoby. A protože teď je cuketová sezóna v plném proudu, proč si z nich nepřipravit originální večeři? Třeba cuketové „těstoviny“, které už dokonce mají svůj anglický název: zoodles!

Vyrobit se dají úplně jednoduše. Špagety z cukety vytvoří kuchyňské struhadlo mandolína, pomocí obyčejné škrabky na brambory získáte zase pappardelle, když je pak ještě podélně rozkrojíte, máte fettuccine. A ostrým nožem na plátky nakrájená cuketa nahradí v receptech lasagne.

„Zoodles“ skvěle chutnají s bezmasou „boloňskou“ omáčkou!

Připravte si:

  • 2 cukety nastrouhané do tvaru špaget
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 větší spařená oloupaná rajčata
  • 3 stonky nasekaného řapíkatého celeru
  • 1 rozmačkaný stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce čerstvého oregana
  • parmezán na posypání

Jak na to? Rozpalte na pánvi olivový olej, přidejte na kousky nakrájená spařená rajčata a na mírném ohni nechte přiklopené 10 minut dusit. Pak přidejte řapíkatý celer, česnek a oregano, osolte, opepřete a duste ještě cca dalších 10 minut, než změkne řapíkatý celer.

Cuketové špagety prohřejte na pařáku (není nutné je doopravdy vařit), rozdělte na talíře, zalijte omáčkou a podle chuti zasypte parmezánem.

Další možností je čerstvé cuketové špagety vložit do pánve s omáčkou, nechat společně prohřát a pak servírovat.

Zdroje informací: 

everydayhealth.com: What Does Meghan Eat? Everything We Know About the Duchess of Sussex’s Diet

delish.com: What Meghan Markle Actually Eats in a Day

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si

Mohlo by vás zajímat

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více