Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tajemství štíhlé postavy vévodkyně Kate: Hodně pije vodu, má ráda olivy a tenhle osvěžující melounový salát
Zdroj: Wikimedia Commnos/ The Big Lunch, CC BY-SA 2.0 a PxHere by pxHere, CC0 Public Domain

Jedna z nejsledovanějších žen světa by se klidně mohla postavit na přehlídkové molo. Manželka britského prince Williama, vévodkyně Kate má postavu, kterou jí leckdo závidí. Přitom i ona si občas s chutí dá čokoládový dort.


Vegetariánské menu a olivy

Manželka budoucího krále Velké Británie není vegetariánka, ale vegetariánským pokrmům se rozhodně nevyhýbá. Zeleninové kebaby a čočkové kari patří mezi její nejoblíbenější. A během návštěvy Kate a Williama v Indii v roce 2016 jim šéfkuchař Raghu Deor podával vegetariánské jídlo, protože si to přáli.

Místo slaných chipsů nebo oříšků Kate dává přednost olivám. Ty má ráda od dětství a zálibu v olivách sdílí také dcera Charlotte. Pravda, olivy nejsou zrovna dietní, ale zato nabité minerálními látkami a vitaminy, a to především A a E. Například řecké olivy kalamata podle helthline.com mají sice vysoký obsah tuku, ale ten obsahuje pro srdce zdravé nenasycené mastné kyseliny.

Společné večeře

Matka tří dětí dbá na pravidelnost v jídle. Snídaně jsou ve znamení smothie a ovesné kaše. Její obědy a odpolední svačiny jsou lehčí a skládají se většinou jen z čerstvé sezonní zeleniny a ovoce. Hlavním jídlem dne je pro Kate překvapivě až večeře, u které se rodina – tedy ona, William a jejich tři děti – sejde pohromadě.

Protože přes den jí sice pravidelně, ale málo, může si Kate teplou večeři dovolit. A pokud si představujete řady lokajů servírujících menu o několika chodech, jste úplně vedle. Rodina si váží svého soukromí a Kate velmi často připravuje večeře sama nebo za pomoci svých dětí.

Peče dětem dorty

Je ale pravda, že se nepřejídá a občas si nechává místo v žaludku na nějaký dezert. Ráda má karamelový pudink, nepohrdne ani kouskem čokoládového dortu. Svým dětem dokonce sama vyrábí narozeninové dorty!

Vévodkyně Kate dodržuje pitný režim a pije hodně obyčejné neperlivé vody. Kromě toho, že tak prospívá i své pleti, voda udrží déle pocitu plnosti, a to omezuje zbytečné přejídání nebo „zobání“ různých pochutin. Alkoholu se Kate úplně nevyhýbá, ale šampaňské či víno popíjí velmi střídmě.

Melounový salát podle vévodkyně Kate

Kate současně zařazuje do svého jídelníčku potraviny s vysokým obsahem vody, tedy okurky, červenou řepu, lesní plody nebo ananas a meloun. I proto má v jejím jídelníčku důležité místo melounový salát s avokádem.

Pokud chcete vyzkoušet, jaké chutě má vévodkyně Kate, připravte si ho k obědu také. Budete potřebovat:

  • 1 vodní meloun nebo ½ menšího melounu
  • 1 zralé avokádo
  • ½ salátové okurky
  • 1 polévkovou lžíci čerstvých listů máty
  • 200 g sýru feta
  • extra panenský olivový olej dle chuti
  • pepř
  • hrst nasekaných nesolených pistácií nebo jiných nesolených oříšků na posypání

A jak na to? Meloun omyjte a osušte a nakrájejte na větší kousky. Malou lžičkou vydlabejte hmotu z avokáda, nakrájejte okurku na kostky, přidejte mátu a vše promíchejte ve větší míse. Fetu nakrájejte na drobné kostičky a přidejte do mísy. Ochuťte čerstvě mletým pepřem a zakapejte olivovým olejem. Rozdělte na talíře a posypte pistáciemi nebo oříšky.

Zdroje informací:

eatthis.com: This Is Kate Middleton's Exact Breakfast, Lunch, and Dinner

hellomagazine.com: Revealed: Duchess Kate's favourite foods at home with Prince William and children

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si

Mohlo by vás zajímat

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více