Jídelní rozmary slavných: Sharon Stoneová pro krásnou postavu nepije alkohol a miluje lososa na asijský způsob
8. 10. 2022 Historie a zajímavosti
Ve svých čtyřiašedesáti letech Sharon Stoneová vypadá o generaci mladší. Hvězda Základního instinktu zřejmě objevila elixír mládí. Přitom před dvaceti lety prodělala mozkovou mrtvici a znovu se učila chodit a mluvit!
Stárne s grácií
„Rozhodla jsem se, že nebudu ze stárnutí dělat něco negativního. Prostě budu stárnout...“ dočteme se v hellomagazine.com. „Byla jsem devět dní na jednotce intenzivní péče a pravděpodobnost přežití je v podobných případech velmi malá. Nepotřebuji, aby mě někdo přesvědčoval, že stárnutí je špatné.“
Mohlo by vás zajímat
Za Sharoniným návratem k plnohodnotnému životu i za její perfektní postavou a dokonalým vzhledem nehledejte žádný zázrak, ale pevnou vůli. „Disciplína je pro mě druh svobody,“ řekla. Sharon pravidelně cvičí, a to až pět dní v týdnu. Posilovací cvičení ve fitku si zpestřuje o pilates, protahování celého těla, jógu a tanec. Pokud si nemůže zajít do posilovny, je Sharon kreativní a cvičí například zvedání nohou ve vaně s odporem vody.
Co má Sharon na talíři?
Jídelníček hollywoodské hvězdy se skládá ze spousty nízkoglykemických potravin, jakými jsou populární quinoa, čočka a zelenina. Ráda si také pochutnává na rybách, libovém mase a vejcích. Klidně si dopřeje, na co má chuť, ale dává si pozor, aby se nepřejídala. Mezi její oblíbená jídla patří grilované kuře, jehněčí, losos a libové steaky s dušenou zeleninou.
Sharon preferuje „snadné“ vaření, tedy přípravu pokrmů v mikrovlnné troubě, grilování nebo vaření v páře. Omezila sůl a ostré koření. Vyhýbá se průmyslově zpracovaným potravinám, i když přiznává, že na smažené bramborové hranolky by měla chuť pořád. A protože je v menopauze, dbá na dostatečný přísun vitaminu D, vápníku a dalších důležitých vitaminů a minerálů.
Herečka pije hodně obyčejné neperlivé vody, a to až 8 sklenic denně. Místo kávy si připravuje bylinkové čaje.
Díky Madonně nepije alkohol
Sharon nikdy moc nepila alkohol, ale ani se mu nijak nevyhýbala. Asi před osmi lety požádala svého trenéra, aby zjistil, co dělá stejně stará Madonna jinak, když má mnohem lépe vytvarovanou postavu. Jakmile se dozvěděla, že Madonna nepije ani kapku alkoholu, rozhodla se královnu popu napodobit. Už po třech měsících prý viděla výsledek – na postavě i na pleti.
Losos pečený po asijsku
Hvězda dobře ví, jak důležité jsou pro organismus nenasycené mastné kyseliny, proto často zařazuje do svého jídelníčku ryby. Na lososa se zeleninou budete potřebovat:
- 350 g filetů lososa (bez kůže)
- 3 lžíce kvalitní sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíci rýžového, jablečného nebo vinného octa
- 2 stroužky česneku
- 5 g čerstvého zázvoru
- 1 čerstvou chilli paprička
- 300 g římského salátu
- 500 g ředkve
- 10 g sezamových semínek
- 20 g lahůdkové cibulky
- sůl
A jak na to? Nejprve připravte marinádu ze 2 lžic sójové omáčky, 1 lžíce sezamového oleje, 2 lžiček octa, 1 utřeného stroužku česneku, 5 g najemno nastrouhaného zázvoru a nadrobno nasekané chilli papričky (z té nejprve vyndejte semínka). Filety lososa naložte do této marinády aspoň na 10 minut a několikrát je otočte. Mezitím si předehřejte troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C).
Filety i s marinádou dejte na pekáč pokrytý pečicím papírem, vložte do trouby a pečte 10–15 minut. Losos by měl zůstat krásně šťavnatý, uvnitř mléčně bílý a lesklý, maso by se mělo oddělovat pod jednotlivých vrstvách.
Římský salát nakrájejte na větší kusy. Spolu s 1 nahrubo rozdrceným stroužkem česneku a špetkou soli ho krátce orestujte v pánvi na 1 lžíci sezamového oleje. Jeho listy by měly příjemně změknout, ale střed zůstat mírně křupavý.
Oloupanou ředkev pomocí škrabky nakrouhejte na tenké nudličky a vložte na 1 minutu do osolené vroucí vody. Pak je hned sceďte a mírně vymačkejte od přebytečné vody. Upečeného lososa na talíři doplňte ještě teplými nudlemi a orestovaným salátem. Vše zalijte šťávou z marinády a posypte sezamovými semínky a nakrájenou cibulkou.
Zdroje informací:
hellomagazine.com: Sharon Stone's diet and exercise secrets revealed after life-threatening brain haemorrhage
diet-weight-lose.com: Celebrity diet: Anti-Aging diet & Sharon Stone
Témata
Recepty k tomuto článku
Přečtěte si
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Nejlepší omáčky české kuchyně. Které jsou ty nejžádanější a jak je připravit
Omáčky české kuchyně Je skvělé, když se je naučíme uvařit co nejdříve a postupně své "umění" vylepšujeme. Můžeme přejít i na odlehčené verze. Ke… Číst více
Jak uvařit oblíbenou koprovou omáčku. Jak ji zahustit a ochutit podle osvědčených receptů
Kopr dá omáčce tu správnou chuť Koprová omáčka a polévka jsou hlavním důvodem, proč pěstujeme na zahradě kopr. Jenže období, kdy si ho můžeme… Číst více
Holka u plotny: Koprová omáčka je skvělá se svítkem. Jak jej připravit?
Koprová omáčka patří mezi oblíbené české omáčky.… Číst více
Snadná koprová omáčka podle Sandtnerky je delikatesa! Zahuštěná kysanou smetanou a zjemněná žloutkem chutná skvěle
Někdo koprovku doslova miluje, jiný na ni má… Číst více
Jak uskladnit kopr na zimu. Zásobte se voňavou bylinkou pro přípravu skvělé domácí koprovky
Přebytky kopru skliďte ve svěžím růstu, dříve než začnou zasychat. Při sklizni ukládejte rostliny do otevřené nádoby (do misky, košíčku) či plátěné… Číst více
Kdy přidat ocet do omáčky? Správným načasováním předejdeme jejímu sražení
Výborné omáčky jsou typické pro naši českou kuchyni. Do všech v závěrečném dochucování přidáváme ocet, který podtrhne výslednou chuť omáčky a… Číst více
Koprová omáčka z cukety: Vyzkoušejte přípravu klasické omáčky tentokrát trochu jinak
Cuketa i kopr jsou typické letní produkty, které si mnozí pěstují sami na zahrádkách. Cuketa je velmi oblíbená pro svou jemnou až nevýraznou chuť.… Číst více
7 receptů na omáčky: Vyberte si tu nejlepší podle svého gusta
Často se k nám recepty na omáčky dostaly ze zahraničí a poté získaly své neodmyslitelné místo i v naší kuchyni. Nejčastěji se podávají s knedlíkem,… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Meryl Streepová miluje lanýže a tohle pravé italské tiramisu
Jídelní rozmary slavných: Tom Hanks tak miluje řeckou kuchyni, že si otevřel vlastní restauraci a takhle tam dělá souvlaki
Quinoa je zdravější a bezlepkovou alternativou rýže. Umíte ji správně připravit?
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 22 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Madonna nepije alkohol, striktně se vyhýbá cukru a miluje tenhle salát s quinoou
Jídelní rozmary slavných: Leonardo DiCaprio bojuje proti konzumaci masa a zbožňuje tyhle kukuřičné placky plněné fazolovou směsí
Jídelní rozmary slavných: Brad Pitt propaguje veganství, ale na tomhle šťavnatém burgeru by si určitě pochutnal