Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Po úterním napínavém klání MasterChef Česko 2022 známe 10 jmen, 10 nejlepších amatérských kuchařů, kteří obstáli v dosavadních výzvách. Do TOP 10 se neprobojovali dva držitelé zlatých karet. Těsně před branou finále vypadla Francouzka Malika, která si překvapivě vylámala zuby na francouzském dezertu. A kdo je v TOP 10? Podívejte se na desítku nejlepších.

Letošní řada se nese v duchu neplýtvání, a právě to v předposledním kole zlomilo vaz Robinovi, který patřil k favoritům soutěže. Nebyla ale jediný kdo překvapil v negativním slova smyslu. Těsně před branami top ten skončila i Francouzka Malika. Ta překvapivě vypadla na typickém francouzském dezertu – Écleirs.

Tady je desítka finalistů. Pojďme si je představit:  

Aco

Učitel zeměpisu z Bosny a Hercegoviny tvrdí, že bez nějakých zákeřností by byla soutěž nuda a drží se toho. Je škodolibý a jak může, uškodí. Jediný hlasoval pro vyřazení Robina, když se nemohl natáčení z důvodů zdravotní indispozice zúčastnit. Když měl vybrat rybu, kterou soutěžící připraví, tak holkám dal ty největší. Byl kapitánem při první týmové výzvě a připravili pod jeho vedením vítězné hot dogy

Ado

Adama si pamatujeme především kvůli tomu, jak naštval Radka Kašpárka tím, že během vaření popíjel víno. Na sociálních sítích se mu říká Johnny Depp z Wishe, protože je herci neuvěřitelně podobný. V soutěži se nejvíc kamarádil s Robinem a i po skončení natáčení spolu obráží bistra. Ado už už vypadá, že vypadne, ale pak vyšvihne naprosto dokonalé jídlo. Třeba jako naprosto famózní ratatouille

Betty

Marketingová ředitelka je poslední držitelkou zlaté karty v soutěži. Vaření je její vášní, ale v srdci našla ještě místo pro Vojtu. Během natáčení se dali dohromady a i po skončení natáčení spolu tvoří pár. Betty svou roli favoritky ve výzvách potvrzuje, většinou patří k těm prvním, kteří jdou na balkón.

Ivka

Pro samoživitelku se dvěma dětmi je soutěž opravdu výzva. Ivka k favoritkám soutěže nepatří, ale i ona umí překvapit. Sama říká, že se jí pod tlakem vaří nejlépe, což už několikrát v soutěži prokázala. Její silnou stránkou jsou sladká jídla

Martin

Tohle je asi překvapení soutěže. Typograf Martin nejvíce zaujal tím, že je strašně vybíravý a už několikrát se stalo, že na nějakou připravovanou surovinu prohlásil, že to nejí. Pověstný je i svým suchým humorem a schopností glosovat. Pak však porotu jeho gastronomické výtvory vystřelí do nebes a jeho na balkón.

Ondra

Sklář Ondra působí nenápadně. Příliš se emočně neprojevuje a práci v kuchyni si umí velmi dobře zorganizovat a rozvrhnout. Vaří precizně a na jeho jídla je radost i pohledět. Poradí si se sladkým i slaným. Je neuvěřitelně skromný, což mu trochu komplikuje situaci v týmových výzvách, když je kapitán. 

Petra

Excentrická koučka Petra umí dát emoce patřičně najevo. S vařečkou si rozumí, ale často při práci působí velmi chaoticky. Je nutriční terapeutka a ráda ukazuje, že zdravé rozhodně neznamená nechutné. Její bramboráky byly dokonale křupavé, díky jednoduchému triku. Často jde ve svých kombinacích chuti i proti radám porotců a ti zatím většinou byli překvapivě spokojeni. 

Sofi

Sofie je taková „tichá voda břehy mele“. Působí velmi nenápadně, ale její jídla hodnotí porota většinou velmi kladně. Když vaří, připadá si jako dirigent, chce dosáhnout symfonie chutí. Díky jejímu yorkshirskému pudinku vyhrál Vojtův tým týmovou výzvu na půdě britského velvyslanectví. 

Terka

Je nositelkou odznaku imunity, ale zatím nebyl důvod jej použít. Terka vaří soustředěně a precizně umí vyladit chutě. Terka je svéhlavý samorost a nesnáší, pokud ji někdo do něčeho tlačí. V jednom díle ji Radek s Honzou rozhodili, že holubky nejsou české jídlo, ale Přemek ji uklidnil, měla na krajíčku, ale i tak se dokázala vybičovat a uvařit tak, že si porotci opět sedli na zadek.

Vojta

Vojta působí velmi sebevědomě, ale občas mu nějaká ta výzva nesedne, a tak musí o své místo bojovat ve vyřazovací výzvě. Je to však týmový hráč a umí svůj tým namotivovat k dokonalému výkonu, je vidět, že motivování lidí ho živí. Už na castingu se zamiloval na první pohled do Betty a zamilovanými pohledy ani jeden vůči druhému nešetří.

Podívejte se na desítku finalistů. 

Fotogalerie - 10 finalistů MasterChef Česko

Ukázat 11 fotografií

 

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více