5 rychlých receptů z kuřecích prsou: Připravíme je s těstovinami, na špejli nebo v tortile a nebude to ani trvat dlouho
17. 1. 2023 Vaření
Kuřecí maso je velmi praktické pro přípravu. Z kuřecích prsou můžete během pár minut přichystat rychlé a výborné jídlo. Inspirujte se, různými druhy pokrmů s tímto druhem masa v hlavní roli.
Kuřecí prsní řízky
Kuřecí prsní řízky jsou oblíbené především pro jemnou chuť a rychlou přípravu. Má málo tuku, je křehké, ale nevýhodou je, že se při nesprávné přípravě snadno vysuší. To je důvodem, proč se prsíčka často kombinují se šťavnatou zeleninou, marinují se a třeba i zalévají omáčkou.
Mohlo by vás zajímat
Kuřecí špízy
Kuřecí špízy jsou jednoduché. Milují je hlavně děti. Špízy mohou mít spoustu podob, prakticky nikdy při jejich skládání nešlápnete vedle a jsou méně časté, tedy vzácnější. Připravte si třeba tuto variantu špízů. Co na ně budete potřebovat? 2 kuřecí prsa, 1 zelenou papriku, 1 žlutou papriku, balení cherry rajčátek a 2 větší cibule. Na marinádu budete potřebovat: ½ lžičky grilovacího koření, 1 lžičku sušeného česneku a 3 lžíce oleje.
Jak na to? Kuřecí prsa nakrájejte na kostky asi 2,5 x 2,5 cm. Dejte je do misky, trochu osolte, posypte grilovacím kořením a sušeným česnekem a vše zalijte třemi lžícemi oleje. Vše dobře promíchejte a nechte marinovat minimálně půl hodiny, nejlépe přes noc. Troubu předehřejte na 200 °C. Zeleninu nakrájejte na zhruba stejně velké kousky jako maso. Cherry rajčátka nechte vcelku, dají se ale rozříznout na půlku. Marinované kuřecí maso vyndejte z lednice a začněte napichovat na špízy. Napíchněte maso, papriku, rajče, cibuli, maso a tímto způsobem až na konec jehly. Bude to 9-10 špízů. Špízy položte na plech a ten dejte do vyhřáté trouby. Pečte čtvrt hodiny, a pak ho otočte. Pečte dozlatova. Celkem to trvá 20-30 minut. Ke špízu se hodí brambory, nejlépe v podobě kaše.
Indické kari
Kuřecí prsa se báječné kombinují se smetanou. Tentokrát jsme pro vás vybrali variantu s kari. Kari směs se dá pořídit hotová, ale můžete si ji i připravit sami. Většinou v ní nechybí koření jako kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, skořice. Mírně pikantní rychlá večeře vám při nedostatku času vytrhne trn z paty. Když k masu pak při přípravě přidáte nejen smetanu, ale i smetanový sýr, bude pokrm velmi tučný a těžký. Pouze se smetanou bude lehčí. Kuřecí kari se nejlépe hodí k rýži.
Náš tip: Vyzkoušejte kuřecí kari podle tohoto videoreceptu:
Kung pao
Kung pao už spoustu let patří mezi oblíbená jídla. Při jeho přípravě je také třeba, aby si maso pohovělo chvíli v marinádě. Samotná příprava a vaření už trvá jen pár minut. V tomto čínském pokrmu nepotřebujete sůl, stejnou činnost provede sójová omáčka. Kung pao je plné pestrých chutí. Nasládlý pokrm je zároveň slaný, ostrý a trochu kyselý. V originálním receptu na kung pao se využívá rýžové víno ShaoXing, sehnat ho můžete v obchodech s asijskými surovinami.
Těstoviny s kuřetem a rajčatovou omáčkou z jednoho hrnce
Jídla z jednoho hrnce jsou velmi oblíbená, i protože nenašpiníte hodně nádobí. Kuře, těstoviny a rajčatová omáčka jsou navíc výbornou kombinací. Navíc je jídlo hotové za půl hodiny. Na přípravu této varianty budete potřebovat: 250 g kuřecích prsou bez kůže, 2 lžíce slunečnicového oleje, 400 g krájených konzervovaných rajčat, 200 g rajčatového pyré, 2 větší stroužky česneku, 1 cibule, 200 ml vývaru (kuřecího, příp. zeleninového) nebo vody, 200 g těstovin (penne nebo fusilli), 125 g mozzarelly, 2 lžičky bylinek (oregano, rozmarýn, bazalka, tymián nebo hotová směs italské bylinky), špetka pepře, ¼ lžičky soli a ½ svazku petrželky nebo bazalky na ozdobu.
Jak na to? Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a prolisujte. Kuřecí maso nakrájejte na kostky (2,5 x 2,5 cm). Připravte si pánev a rozehřejte na ní olej. Přidejte maso a osmažte ho. Pak přidejte cibuli a česnek a krátce je orestujte. Do pokrmu vložte rajčata a pyré a snižte teplotu. Přilijte vývar nebo vodu, nasypte těstoviny a vše promíchejte. přidejte bylinky, pepř a sůl. Pánev zakryjte a vařte těstoviny, dokud nebudou hotové (podle návodu). Když zjistíte, že je na pánvi málo tekutiny, tak trochu přidejte. Mozzarellu nechte okapat a nakrájejte ji na centimetrové kostky. Vložte na pánev a dobře promíchejte. Bazalku omyjte a nahrubo ji nasekejte. Jídlo opepřete a osolte a na talíři ho posypte bazalkou.
Kuřecí fajitas
Za fajitas můžeme poděkovat mexickým rančerům žijícím na mexicko-texaské hranici, i když původně bylo připravované z hovězího. Velmi často se ale toto jídlo chystá z kuřete, nejlépe z kuřecích prsou. Kuřecí fajitas si můžete dát na tortillu, ideálně domácí. Tento pokrm je plný chutí, vůní a barev. Najdete v něm i různé koření, jako je uzená paprika, mletý kmín, někdy i chilli koření. Kuřecí maso doprovází čerstvé nakrájené papriky všech barev. Vše se peče dohromady. Připravte si vynikající kuřecí fajitas. Jído se zdobí zakysanou smetanou.
Témata
Recepty k tomuto článku
Přečtěte si
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí polévka kaldoun se žemlovými knedlíčky: Recept podle babičky Dášky miluje celá rodina. Příprava je snadná, chuť božská
Nebeská bramborová kaše: Tajné tipy kuchařek, jak ji dovést k dokonalosti
Indická kuchyně: Jak na to nejlepší kuřecí kari? Potřebujete tuhle směs koření
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 10 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 20 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Retro okénko: Legendární kuře s broskví frčí dodnes a když dodržíme jednoduché postupy, skvěle si pochutnáme