Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česká republika má nového prezidenta a stal se jím Petr Pavel. Ještě než však bylo jasno, vyrazili jsme do volebních štábů, abychom pro vás zjistili, co se tam v tak významný den novinářům a hostům podávalo. V jednu chvíli totiž dokonce vůbec nic.


Prázdno u Babiše

Volební štáb Andreje Babiše umožnil novinářům sledovat průběh voleb v restauraci Columna na pražském Chodově. Podle České televize se na tento den akreditovalo do štábu 240 novinářů včetně například arabské stanice Al-Jazeera. Podle našich odhadů ale nedorazili všichni, kteří se zde nahlásili, více plno bylo v týmu Petra Pavla. Ostatně tam se dle ČT akreditovalo novinářů (ze všech zemí) celkem zhruba 1000. 

A co se podávalo u Babiše? Novináři mohli online sledovat výsledky sčítání hlasů nad hovězím gulášem, vídeňským bramborovým salátem s řízky, těstovinami penne se sýrovou omáčkou nebo si obalit "nervy" mini věnečky. Občerstvení ale docela rychle docházelo a když jsme se k němu dostali my, už byla nabídka poloprázdná. Kolem třetí hodiny, jakmile bylo jasné, kdo vyhraje, nejen, že Babišův tým vypnul online sledování voleb, ale zároveň také začali sklízet poslední zbytky ze stolů určených pro raut novinářů. Krátce po třetí hodině tak už nebylo pro novináře k snědku nic, jak dokumentujeme v naší fotogalerii. Volební štáb jsme opouštěli kolem 16 hodiny. 

Symbolická zelňačka ve štábu generála 

Volební štáb Petra Pavla se s hosty, podporovateli i novináři sešel v pražském Fóru Karlín. Při příchodu dostal každý novinář lísteček s razítkem lva a na ten mu od mohl být od 13,30 hodin vydán teplý oběd. Krátce před druhou hodinou ale bylo toto opatření zrušeno a jídlo dostal úplně každý i bez lístečku a to i opakovaně. Co se podávalo? Stejně jako u Andreje Babiše, i zde byl v nabídce bramborový salát s kuřecími řízky. Dále zelňačka, Pavlova nejoblíbenější polévka, gnocchi s pestem s ovčím sýrem pecorino nebo kuřecí kari s jasmínovou rýží. 

Kromě toho bylo k dispozici od začátku akce také studené občerstvení. Například chléb s vajíčkovou pomazánkou, croissanty, donuty či brownies. K pití se nabízela voda s citronem a káva. Veškeré občerstvení bylo zde i ve štábu ex premiéra Babiše pro hosty a novináře zdarma. 

Ve Fóru Karlín byly otevřeny také dva bary, kde si každý, komu by případně nabídka rautu nestačila, mohl dokoupit alkoholické i nealko nápoje, chlebíčky, koláče a další dobroty. Nabídku i cenami můžete opět shlédnout v naší galerii. 

Rauty se ve štábu Petra Pavla začaly sklízet zhruba kolem 18 hodiny. V 18,30 jsme místo opustili také my. A vám teď přinášíme malou ochutnávku z obou štábů prostřednictvím fotografií: 

Fotogalerie - Volby prezidenta - rauty ve volebních štábech

Ukázat 17 fotografií


 

Témata

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Komentáře

Odeta Wollmanova

29. 1. 2023 19:52

Když si každý naložil plný talíř a tři řízky, není divu, že jídlo docházelo. Na postávání a plkání v místnosti je určitě potřeba hodně energie.;-);-) Novináři se chodí zadarmo nacpat, alespoň to tak vypadá.
A ty věnečky vypadají moc dobře.

Přidat komentář

Přečtěte si

Mohlo by vás zajímat

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více