Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Angelina Jolie miluje indický palak, tedy špenát se sýrem paneer, ale dopřeje si i jednoduše připravené filé z tresky
Zdroj: zdroj: Wikimedia Commons/Foreign and Commonwealth Office, CC BY 2.0, a  Pixabay, aytalina

Dřívější stravovací návyky této hollywoodské supermámy nebyly zrovna nejzdravější. K snídani jí stačila káva a cigareta. Herecká hvězda se snaží jít příkladem svým šesti dětem, proto se svěřila do rukou dietologa.


Cukr a fastfoody jsou minulostí

Káva a cigarety stejně jako cukr jsou minulostí. Když se Angelina pro něco rozhodne, dělá to důkladně. A tak je to u ní i se správným jídelníčkem.

„Zjistila jsem, že opravdové jídlo je ve skutečnosti lepší než dieta,“ přiznala podle sportskeeda.com.

Angelina konzumuje 4 až 6 menších jídel denně, jí pomalu a nepřejídá se. Vyhýbá se prázdným kaloriím a alkoholickým nápojům, lepku, cukru, soli a dalším toxickým látkám, které zadržují vodu v těle. Zcela vyřadila pokrmy z fastfoodů.  

Kávu vyměnila za vodu s citronem

Snídaně je většinou ve znamení cereálií, ovoce, a vaječných bílků a lžíce kokosového oleje. Důsledně dodržuje pitný režim a kávu vyměnila za vodu s citronem. Vyhýbá se lepku, cukru, soli a dalším toxickým látkám, které zadržují vodu v těle. 

K dopolední svačině preferuje celozrnné sušenky s light sýrem nebo ovoce. Typickým obědem hollywoodské divy je tuňákový sendvič nebo kuřecí salát se zeleninou.

Večer má ráda grilovaná kuřecí prsa nebo filety z ryb s grilovanou nebo dušenou zeleninou. Když ji pak ještě chytí „mlsná“, uzobává čerstvé mandle nebo si dá trochu nízkotučného bílého jogurtu.

Oblíbená indická restaurace

Pokud jde do restaurace, vyhledává ty asijské. Její oblíbenou je moderní indická restaurace Rasika ve Washingtonu, kde si někdy domlouvá i pracovní schůzky. Žádná opulentní jídla si neobjednává.

Dává si palak, což je špenát se sýrem paneer, typický indický vegetariánský pokrm. Chutná jí také dušená tmavá treska (black cod), kterou v restauraci Rasika servírují s vařenými brambory posypanými čerstvým koprem. Angelina zapíjí jídlo minerálkou.

Tmavá treska se zeleninou

Jestli si chcete jíst podobně jako Angelina Jolie, vyzkoušejte restovanou tmavou tresku se zeleninou. Potřebovat budete:

  • 250 g cherry rajčat nakájených čtvrtky
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 3 lžičky pražených mandlí nakrájených na plátky
  • 1 lžička citronové kůry z chemicky neošetřeného citronu
  • ¼ šálku čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • olivový olej
  • 4 filety z tmavé tresky o hmotnosti cca 150 – 200 g
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • čerstvá petrželová nať na posypání

Příprava je jednoduchá. Ve středně velké míse smíchejte rajčata, prolisovaný česnek, plátky mandlí, citronovou kůru a citronovou šťávu. Dobře promíchejte.

V litinové nebo nepřilnavé středně velké pánvi rozehřejte 1 až 2 lžíce olivového oleje na středním plameni.

Filety osušte je papírovou utěrkou, aby byly zcela suché. Teprve pak je osolte a opepřete ihned vložte kůží dolů na rozpálený olej. (Pokud je osolíte příliš brzy, sůl zbytečně vytáhne z filetů vlhkost, takže to zcela zmaří předchozí důkladné osušení.)

Smažte, dokud ryby nezískají zlatohnědou barvu, a to asi 5 minut.

Filety opatrně obraťte a opékejte dalších 3 až 5 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.

Když je ryba hotová, položte ji na talíř a ozdobte připravenou směsí z rajčat a zelenou natí. Podávejte s vařenými brambory.

Náš tip:

Máte stejně jako Angelina Jolie rádi indickou kuchyni? V našem videoreceptu vám ukážeme, jak připravit tu pravou indickou čočku dalhab.

 

Zdroje informací: celebanswers.com, sportskeeda.com a washingtonian.com.

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si