Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejprve učil české restaurace moderním gastronomickým procesům. Šlapal jim na paty, tepal je i za drobné prohřešky a tak se dnes i díky němu nemusíme bát do mnoha podniků zajít. Kvalitních restaurací zkrátka přibylo. Některé jsou známé a slavné, jiné méně. Právě mezi těmi druhými, ne tak profláknutými, ale neméně kvalitními, bude Zdeněk Pohlreich vybírat ty nejlepší.


Hledání neobroušených diamantů

Právě zítra, na Mezinárodní den žen, začíná TV Nova vysílat novou kulinární show s názvem Pohlreichův souboj restaurací, ve kterém se postupně představí 12 špičkových podniků z celé České republiky. Nemusí jít přitom vůbec o věhlasně známé podniky.

"Spíš hledáme něco, čemu pracovně říkáme ‚neobroušené diamanty‘, i když řada z nich se již opravdu pěkně blýská,“ vysvětlil koncept soutěže Zdeněk Pohlreich. 

Soutěž se nezaměří jen na klasickou českou a moderní kuchyni, ve výběru se objeví i italská, americká nebo asijská kuchyně

Tajný host

V každém díle se mezi sebou utkají dvě restaurace s podobným zaměřením, přičemž obě dostanou stejný zátěžový test – najednou je navštíví 30 lidí a restaurace je bude muset obsloužit tříchodovým menu, na což bude mít podnik pouhé dvě hodiny.

V druhém testu je navštíví tajný host a nakonec se profíci z obou podniků postaví proti sobě i v kuchyni Zdeňka Pohlreicha, kde připraví jídlo, které je vystihuje, a to z jedné konkrétní suroviny. Kromě toho však spolu soupeřící restaurace musí spolupracovat. Zkrátka, o zábavu nebude nouze!  

Pohlreich v nové roli

Pohlreichův souboj restaurací nabídne nejen zábavu, ale také napětí, boj, soutěžení, a navíc se divák dozví, kde se dobře nají a kde dostane kvalitní servis.

„Soustředíme se na rodinné, menší restaurace, takže případná návštěva ani tolik nezatíží rodinný rozpočet," uvedl producent pořadu Radovan Síbrt s tím, že tento koncept doplňuje další dva na TV Nov, a sice MasterChef Česko a Souboj na talíři. 

Tak jako u svých ostatních kulinářských pořadů se TV Nova inspirovala v zahraničí. Formát "šéfova souboje" totiž vychází z britského pořadu Ramsay´s Best Restaurant. 

Televize Nova o spolupráci se Zdeňkem Pohlreichem – jednou z největších ikon české gastronomie – dlouho usilovala. Už v minulém roce se krátce objevil v MasterChefovi, kde zaskakoval za indisponovaného Radka Kašpárka.

Síbrt také prozradil, že ho chtěli získat i pro Souboj na talíři, ale teprve nyní se podařilo najít formát, který by Zdeňkovi Pohlreichovi mohl vyhovovat a jeho postava se dál rozvíjela. 

Zdeněk Pohlreich se v gastronomii pohybuje přes 50 let. Zažil tragickou gastronomii v socialismu. Jak to dělat lépe zjišťoval v zahraničí. Pracoval ve velkých kuchyních i se pustil do vlastního podnikání. Proslavil se v pořadu TV Prima Ano, šéfe, ve kterém pomáhal restauracím se zlepšit. Jak Zdeněk Pohlreich zvládne nový formát v jiné televizi? Která restaurace je ta nejlepší? Sledujte souboj restaurací každou středu na TV Nova, hned po zpravodajském bloku, nebo o týden dříve na VOYO. 

Podívejte se, jak probíhalo natáčení pořadu: 

 
Zdroj informací: 
VOYO.CZ  

 

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si

Mohlo by vás zajímat

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více