Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sushi je jedno z nejznámějších jídel japonské kuchyně.
Zdroj: pixnio, Marko Milivojevic

Chyba při výběru pokrmů, jako jsou burger či sushi, může klidně pokazit první rande a někdy i budoucnost vztahu, který jste si plánovali. Proto se dobře zamyslete, když budete svou potenciální přítelkyni či přítele zvát do restaurace. Nevhodně vybraný chod totiž může být tím posledním, který si se svým vysněným protějškem dáte.

První a poslední společné jídlo 

Pokud jako místo pro první schůzku nezvolíte kino či park, ale rozhodnete se pro gastronomické zařízení, v němž hodláte udělat dojem, dejte si pozor na pokrmy, které si objednáte. Existuje totiž mnoho jídel, která lze označit za “nebezpečná”.

Britové dokonce mají pro pocit, který po takovém zážitku nastává něco, co označují termínem “ick”. Jedná se o jev, při němž se přistihnete, že vás rande nebaví a ten, s nímž onu chvíli trávíte, vás přestal přitahovat.

Kultura stolování

Dlouhá léta se traduje, že nejhorším jídlem na prvním rande jsou špagety, jelikož jejich pojídání nezvládá každý na jedničku. V dnešní době se zdá riskantním i tolik oblíbený burger. Přeci jen, jeho konzumace skýtá riziko nehezkého vizuálního zážitku. Klasický burger totiž ani nejde jíst s noblesou a přinejmenším se dočkáte rukou, pokapaných od omáčky.

Průzkum překvapil

Podle průzkumu společnosti Taster, o němž informovala britská média, si dokonce 60 procent dotázaných lidí myslí, že pro pár je stejný vkus v jídle důležitější než ten hudební či dokonce politické preference. "Je fascinující zjistit, že jídlo je kouzelnou přísadou každého velkého románku. Je však také jasné, že jídlo a randění jsou minové pole, ve kterém je obtížné se pohybovat,” říká Ben Warran z Tasteru.

Nebezpečný výlet za exotikou

Dalším rizikovým pokrmem se může stát sushi. Jakkoliv je v dnešní době tato japonská specialita oblíbená, stále se najdou tací, pro něž je například syrová ryba v sushi nepřijatelná. Problém může nastat také u indické kuchyně, která je známá svou pikantností a používáním koření, které každý nemusí dobře snášet.

České pochoutky ignorujte

Nejen zahraniční kuchyně ovšem může na prvním rande způsobit nepříjemný zážitek. Podobně jako burger totiž mohou “fungovat” i populární žebírka. S příborem totiž moc nenaděláte a ve výsledku musíte stejně přistoupit k použití rukou. Za estetický dojem však body nečekejte.

Česnek na rande? Raději ne!

Zásadní nepřítel, pokud plánujete po jídle i další sbližování. Typický česnekový dech, který nám může přivodit třeba topinka u tatráku, nakládaný hermelín nebo třeba špagety aglio olio, totiž pokračování rande de facto vylučuje.

Brokolice a limonády

Překvapivě špatně může zapůsobit i tak nevinná potravina, jakou je brokolice. Společně například s čočkou, fazolemi, květákem či zelím totiž způsobuje nadýmání, které není pro první romantickou schůzku vhodné. Obdobně mohou zapůsobit i perlivé limonády, je proto lepší zvolit vodu bez bublinek, džus nebo další z nesycených nápojů.

 

Zdroj informací:

Mirror.com

HealthLine.com

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více