Zpěvačka Tina Turner jedla jen dvakrát denně, milovala chleba s máslem a pekla vláčné mrkvové řezy s ananasem
Šedesát let rozdávala radost, i když život se s ní leckdy nemazlil. Za její neuvěřitelnou vitalitou a energií byla disciplína, pracovitost i promyšlená strava. Tina Turner už kraluje rockovému nebi. A možná i tam rozdává recept na svůj proslulý mrkvový dort.
Tukožroutká polévka ji neoslovila
Několik desítek let si Tina Turner držela stejnou velikost oblečení – podle amerických tabulek to bylo číslo 10. Krásná a štíhlá postava nebyla zadarmo. Samozřejmostí pro ni bylo nejíst po 18. hodině, pít hodně vody a co nejvíc se hýbat. Ve svém švýcarské domě podle svých slov jen po schodech „nachodila 10 mil (cca 16 km) denně“.
Před dvaceti lety se po delším turné rozhodla, že bude jíst všechno, na co má chuť. To se bohužel okamžitě projevilo na její postavě a tak zkoušela různé diety. Tehdy populární tukožroutská polévka, jejíž základem je zelí, ji ale moc neoslovila.
Článek z magazínu
Jídlům amerického jihu se vyhýbala
Naučila se proto najít rovnováhu mezi láskou k dobrému jídlu a zdravou stravou. „Nemám potřebu jíst sladkosti, koláče nebo tučná jídla,“ říkala zpěvačka. „Jím zdravě, radostí života je večeře.“
Tina vyrostla na jihu Spojených států, kde je zvykem připravovat tučná a smažená jídla. Ačkoli jižanskou kuchyni stále milovala, dopřávala si ji jen v odlehčené podobě. Zvykla si jíst jen dvakrát denně, protože dlouho spala.
Chleba s máslem
K snídani si většinou dávala banán, kiwi, meloun a tmavý žitný chleba. Na obyčejném chlebu s máslem si pochutnávala často a ráda stejně jako na kávě.
Večeřela před 18. hodinou a většinou to byly pokrmy thajské nebo italské kuchyně. I když měla slabost pro těstoviny, konzumovala je pouze dvakrát týdně. Samozřejmostí byla spousta čerstvého ovoce a zeleniny.
Mrkvový dort s tropickým nádechem
A když měla Tina chuť trochu si zamlsat, pekla mrkvový dort. Inspirovala se receptem své maminky, ale trochu ho odlehčila a dochutila o netypickou ingredienci.
Zvala na něj i své přátele, kteří mu říkali „tropický“ mrkvový dort. To proto, že kombinace mrkve a ananasu připomínala plážové koktejly. Ostatně, když do těsta přidáte trochu rumu, dortík svou chutí a vůní pak ještě více připomíná horké tropické noci.
Pokud chcete vyzkoušet oblíbený Tinin moučník, připravte si.
- 200 g másla
- 1½ hrnku hnědého cukru
- 3 vejce
- 2 a ½ hrnku polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
- 2 hrnky nastrouhané mrkve
- 2 lžičky vanilky
- ½ hrnku skořice
- ⅓ hrnku čerstvého rybízu
- 1 plechovku drceného a okapaného ananasu
A jak na to? Do větší mísy nasypte mouku a promíchejte ji s práškem do pečiva. Přidejte mrkev, změklé máslo nebo margarín, vlašské ořechy, cukr, vanilku a skořici. Pak přidejte rybíz a ananas a vypracujte těsto.
Troubu předehřejte na 175 °C. Plech vyložte pečicím papírem a dejte na něj těsto. Pečte 45 minut. Nechte vychladnout a podávejte třeba přelitý smetanovou polevou z našeho receptu. Zdobit řezy můžete plátky pomeranče a pomerančovou kůrou.
Zdroje informací:
mashed.com: Tina Turner's Carrot Cake Recipe Features A Sweet Tropical Fruit
mirror.co.uk: Tina Turner's tips for staying sexy at 70 as she embarks on another world tour
steemit.com: Tina Turner, Adele And Snoop Dogg, Who Eats More Lasagna
Témata: Jídelní rozmary slavných, jídelníček slavných, mrkev
Sdílejte s přáteli
Recepty k tomuto článku
Články z magazínu
Přečtěte si Zobrazit více
Elvis Presley: Slavný zpěvák miloval banánový pudink i smažené kuře. Známe recept na jeho oblíbený koláč!
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Mini chlebíčky s lučinovou pomazánkou a s uzeným lososem
Přidáno před 2 hodinami

Kodaňský sýrový salát
Přidáno před 5 hodinami

Špecle s osmaženou cibulkou a slaninou
Přidáno před 9 hodinami

Cuketový salát s hořčičnou zálivkou
Přidáno před 10 hodinami

Mleté hovězí zapečené se špenátem
Přidáno před 11 hodinami

Bramborové škvarkové placky
Přidáno 9. 6. 2023 12:42
Komentáře
Ke článku nejsou žádné komentáře.