Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dovolená v Chorvatsku se v posledních letech stala pro Čechy téměř povinností. Moře, pohostinný národ i snadné dorozumívání se s místními udělali pro našince z přímořského státu nejvyhledávanější letní destinaci. Nyní se navíc znovu zjednodušuje i cesta za odpočinkem. Společnost RegioJet totiž opět připravuje přímé spoje do Chorvatska, v nichž pro tuto sezonu přichystala specifické občerstvení.

Obliba vlaků roste

Cestování k moři vlakem se letos znovu stává hitem českých rodin. Na trase Praha-Rijeka bude vlak jezdit dokonce třikrát týdně, první odstartuje již 16. června. Nepůjde však o klasický spoj, k němuž mají po letitých zkušenostech se špinavými soupravami Češi negativní vztah. RegioJet totiž bere například občerstvení ve vlaku jako jeden z benefitů, který může cestujícím nabídnout.

Je libo sushi či croissant?

„Kromě standardní obsluhy ve vlaku je k dispozici služba předobjednávky jídel, tu lze uskutečnit jak v rámci nákupu jízdenky, tak i k již zakoupené jízdence po přihlášení pod číslem jízdenky na webových stránkách naší společnosti nebo v mobilní aplikaci,“ vysvětlila serveru Toprecepty.cz PR manažerka RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová. „Cestující si mohou vybrat z nabídky několika jídel, jako jsou sushi, salát Caesar, kuřecí wrap nebo šunkovo-sýrový croissant, které na ně bude čekat při nástupu do vlaku na jejich místě,“ dodává. Ceny jídel se pohybují od 25 korun za croissant až po 90 korun za sushi.

Řízek jako osvědčený trumf

V nabídce pro letošní rok jsou však i nová jídla, která dopravní společnost připravila speciálně pro spoje do Chorvatska. Uprostřed soupravy totiž bude palubní kavárna, ve které se budou podávat dorty a káva a v době večeří také teplá jídla. Mezi nimi například tradiční balkánský pokrm pljeskavica, holandský řízek nebo česká klasika - řízek v chlebu. „V ceně jízdenky je vždy zdarma zahrnutá rezervace místa a veškerý palubní servis, který cestující dostanou během cesty, a to včetně balené vody Rajec, kávy a drobné snídaně v podobě čerstvého croissantu a překapávané kávy,“ připomíná Alexandra Janoušek Kostřicová.

Nabídka jídel překvapí

Některé standardy, které cestující znají z jiných spojů RegioJetu, se podle jeho PR manažerky nemění: „U stevarda bude možné objednat kofolu, vodu, vína, piva, snacky, které cestující znají, jako jsou například ovocné kapsičky, oříšky a sýry, olivy, a také některá teplá jídla, například bulgur s kuřecím masem a kuřecí sweet and sour s rýží.

V nabídce jsou kromě míst na sedačkách také kupé se sedačkami či čtyřmístná kupé ve spacích vozech. RegioJet nabízí i návazné autobusové spoje ze stanic Rijeka a Ogulin, které obslouží všechny významné dovolenkové destinace na chorvatském pobřeží Jadranu, tedy Makarskou, Krk, Pulu, Zadar nebo Split.

Na některé pokrmy, které si můžete objednat ve vlaku do Chorvatska se můžete podívat do naší galerie:

Fotogalerie - RegioJet - Chorvatsko 2023

Ukázat 5 fotografií

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více