Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snadný nepečený piškotový dort s ovocem: Zakysaná smetana mu dá svěžest, díky správně vyšlehané šlehačce bude nadýchaný
Zdroj: Toprecepty.cz

V horkých letních dnech přijde lehký a svěží dezert vhod. Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou patří právě k takovým zpestřením. Jeho popularita se dá přičíst také velmi jednoduché přípravě.


Dezerty na horké dny 

Pro ochlazení v horkých dnech jsou kromě zmrzliny a svěžích limonád výborné mléčné produkty, jako je tvaroh, bílý jogurt, nebo třeba právě zakysaná smetana. Když ji zkombinujeme s piškoty, čerstvým ovocem a želatinou, získáme jednoduchou osvěžující dobrotu, která potěší všechny věkové kategorie.

Které ovoce se hodí na nepečený dort?

Na nepečený dort se zakysanou smetanou se dá použít čerstvé i kompotované ovoce, toho čerstvého je však v létě dostatek a toho je třeba využít. Ideální je kyselejší ovoce, například jahody, rybíz, ale hodí se i maliny, borůvky nebo meruňky. U kompotovaného ovoce se dá využít i sladká šťáva, kterou se nahradí voda při přípravě želatiny. Z kompotovaného ovoce jsou do nepečeného dortu nejlepší mandarinky nebo broskve. 

Tipy na přípravu nepečeného dortu

Tento dort je velmi snadný a zvládne ho i úplný začátečník. Výzvou se může stát příprava šlehačky. Pro to je důležité mít dobře vychlazenou smetanu. Tu je třeba šlehat ze začátku na mírné otáčky, až když začne houstnout, můžeme je zvýšit.  

Další zkouškou může být příprava želatiny. Ani ta není komplikovaná. Postupujeme podle návodu na obalu a důležité je především to, že se nesmí vařit.  

Myslete také na to, že nepečený dort bude třeba nechat ztuhnout. Budou stačit dvě až tři hodiny, lepší bude ale nechat dort v lednici přes noc.

Snadné

Jak zvládnout vaření, když nemáte čas nebo nejste zrovna zběhlí v kuchařském umění? I snadné recepty mohou být výborné; platí totiž, že v jednoduchosti je krása. Vezměte si třeba červenou čočku; nemá…

Recept na nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Na nepečený dort budete potřebovat: 1 větší balení dětských piškotů, 800 g zakysané smetany, cukr moučku (dle chuti), 250 ml smetany ke šlehání, ovoce a 1 želatinu v prášku.

Jak na to? Na dno dortové formy vyskládejte piškoty. Z dobře vychlazené smetany vyšlehejte pevnou šlehačku. 

V misce smíchejte zakysanou smetanu, ušlehanou šlehačku a cukr podle chuti. Část směsi navrstvěte na piškoty. Omyté ovoce nakrájejte a poskládejte na smetanovou směs. Na ovoce opět navrstvěte piškoty, naneste smetanovou směs, vyrovnejte ji a na ni dejte další ovoce. Případně pokračujte dál podle velikosti formy. Poslední vrstva je ovocná a měla by vypadat ozdobně.

V hrnci připravte želatinu podle návodu, nechte ji mírně vychladnout a nalijte na dort. Vyrovnejte a dejte formu do ledničky, aby nepečený dort zatuhl. 

Náš tip: Připravte si nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou podle tohoto videoreceptu:

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si

Mohlo by vás zajímat

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více