Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 38 minutami
„Dotaz k článku z Magazínu“ Merylas, před 9 hodinami
„Přání a gratulace“ Nadja, před 22 hodinami
Poslední příspěvky
„Hezký večer všem. U nás dnes vařil Petr -měli jsme hovězí…“ Nadja, před 23 minutami
„Hezký Zelený čtvrtek, my jsme dnes měli hráškovou polévku,…“ MarcelaPa, před 4 hodinami
„už je sice odpoledne ...... tak u nás na přání byla ryba a…“ Jana Pá, před 5 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 8 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Tajemství dokonalého leča tkví ve správném postupu. Chuti pomůže i papriková pasta a maďarská klobása
6 nejlepších způsobů, jak uchovat rajčata na zimu: Dají se usušit, zamrazit, využít na protlak i fantastický domácí kečup
Jarní cibulka 5x jinak: Grilovaná jako příloha odlehčí masité pokrmy, ve slaném koláči perfektně ladí se sýrem a smetanou
4. 4. 2016 11:39
4. 4. 2016 11:34
4. 4. 2016 07:11
4. 4. 2016 07:07
1. 4. 2016 08:59
31. 3. 2016 10:12
31. 3. 2016 09:23
31. 3. 2016 08:27
14. 1. 2016 22:44
7. 1. 2016 21:24
Vážený pane,či paní Tejaja,
ne, nedělám si reklamu, ale když narazím na příspěvek, který tvrdí o smaltovaném litinovém nádobí zn.Smalt něco,co se zjevně nezakládá na pravdě, tak se snad mám právo ohradit a vysvětlit, že jde s nejvyšší pravděpodobností o záměnu značek, na tom snad není nic špatného, nebo ano?
Osobně se domnívám,že nádobí, o kterém psal pan Vítek,je právě to, které je opatřené jen tenkostěnným smaltem,které je sem tam potřeba občas naolejovat. Alespoň nám to,říkají zákazníci. Značky,o které jde, raději nejmenuji, aby mi zase nebylo podsouváno,že tu vařím nějakou firemní polívku.
Tak se tu mějte....
7. 1. 2016 08:13
7. 1. 2016 08:02
Ono totiž, je fajn si kupovat příběh a tradice a rukodělná výroba a ' švédská ruda ' jistě něco do sebe má. Jestli se ale někdo z jakéhokoliv důvodu snaží´budit dojem, že si člověk kupuje např. U značky Lodge kvalitativně jiný výrobek, či dokonce zdravotně závadný výrobek, pak by měl umět svoje tvrzení dokázat. Což samozřejmě neumí.
PS: nemám nic proti společnosti SKEPPSHULT, kterou svými žvásty tento člověk tak maximálně poškozuje. Ale u této značky platíte za příběh, ne za jakoukoliv přidanou kvalitu. Pokud chce člověk jménem PETAN dokázat opak, ať se klidné realizuje.
Mimochodem, existuje jeśté výrobce, který ude nebyl zmíněn, LAVA METAL. Relativně nová značka litinového nádobí z Turecka, je to ten smaltovaný typ ( ale tenkovrstvý smalt, jako např Staub ). V podstatě je to kopie Staubu, ale za poloviční cenu...
Takźe, chápu, že je fajn si vybrat přesně to, co člověk chce. Strašení čínou do toho uplně nepatří ...
6. 1. 2016 19:51
jsem si téměř jistá, že máte doma nádobí jiné značky než Smalt. Našim zákazníkům totiž rozhodně netvrdíme, že smalt je nepřilnavý a už vůbec jim nedoporučujeme, aby jeho povrch konzervovali olejem!
Toto doporučení dávají výrobci tzv. "černého litinového nádobí", které má bez občasného naolejování jako každé jiné železo tendence k rezavění.
Pokud si koupíte levnější a tudíž méně kvalitní litinové nádobí, hrozí dokonce i nebezpečí, že se mohou z litiny začít uvolňovat do jídla i různé cizorodéwww.smalt.eu látky.
U litinového nádobí Smalt tyto problémy řešit nemusíte, protože u něj je kovový podklad chráněn několika vypálenými vrstvami smaltu. Speciální bílý potravinářský smalt, kterým jsou ošetřeny vnitřky nádob, navíc splňuje nejpřísnější zdravotní kriteria.
Nádobí se myje celkem snadno, snese i zátěž myčky. Většina našich zákazníků ho používá mnoho let.V případě objeví - li se na něm skvrny po větších připáleninách masa,stačí ho nechat odmočit a pak umýt běžným způsobem. S reklamacemi,které by odpovídaly Vámi popsanému nedostatku, se nesetkáváme. Pokud byste ovšem měl prokazatelně u nás zakoupený výrobek, jsme připraveni Váš případ řešit k Vaší plné spokojenosti.
s úctou
PhDr. Eva Dosedělová
Smalt. s.r.o.
Osek u Komárova
Více se dozvíte na www.smalt.eu
zmeseny_pekac.jpg
5. 1. 2016 13:04
2. 1. 2016 16:26
stal jsem se vlastnikem litinoveho hrnce se smaltovym povrchem. Pred prvnim pouziti jsem ho dle navodu "namastil", po pouziti bez saponatu omyl. Nyni po ctvrtem pouziti se na dne utvorila "mapa" od peceneho masa. Nejde odstranit, ani kdyz pouziji hrubsi silu (coz se mi nechce vubec praktikovat). Znamky pouzivani jsem cekal, ale ne takto brzy. Navic dle zkusenosti ostatnich by povrch mel byt prakticky neprilnavy, coz se zatim take nedostavilo.
Dekuji za vase nazory.
Vitek
Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další