Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pekárna

kudlova3: Ono nejlepší bude koupit z každé mouky kilo a doma porovnat. Ta koupená se vždy nějak spotřebuje. :-K

Merylas (moderátorka): Děkují že jste mi odepsala.
Já jsem se řídila tím, jak bylo na obalu psané a také byl obrázek chléb.Ta na chléb se jmenuje nějak BABUNA .Pak jsem koupila na dorty a to jsem myslela že bude polohrubá. Dnes jsem koukala a porovnala s tou babunou a připadají mě obě hladké. Je fakt že někdo peče korpus s hladké , ale já používám polohrubou.Oni asi nemají :-).Tak samo jsem si koupila žitnou. U nás jsem kupovala na chléb žitnou chlebovou .Tak jsem koupila s PL a je hrubší než naše. ale dá se .chuťově je chléb trochu jiný.Hezký den.:-K:-K

kudlova3: V Polsku mají mouky jinak značené, podle typu a většinou je na obalu uvedeno, na co se hodí. Možná, že pomůže tento odkaz: www.zajadam.pl/porady-kulinarne/rodzaje-maki?fbclid=IwAR2GrgYISO4Y9ZuwIos-IHzqfLS9pyd0fNK-oum-D47M3TEEnXTrlO6IWBc nebo i tento pl.m.wikipedia.org/wiki/M%C4%85ka_pszenna?fbclid=IwAR14ZVMDnHZrMhY7AqOWnjJ2e0CRbRJXvLzjCIx1voWvCOm0e-wnegRVBBU
Mám doma typ 450 a je podobná, jako naše hladká mouka. Takže bych zkusila koupit tyto dvě mouky a porovnat - typ 500 poznaňskou (wroclawská je prý jemnější), typ 500 se taktéž označuje jako: Mąka krupczatka. A ještě bych koupila i typ 550. Nad 600 by už měla být spíš hrubá.

Dobrý den, neví tady prosím někdo jestli v Polských obchodech také mají polohrubou mouku ? Děkují moc.

zdenka.s: Zdravím srdečně a posílám odkaz přímo na stránky Eta.cz, kde je návod na přípravu jogurtu v jednom z typů pekáren značky Eta. Snad to bude užitečné. www.eta.cz/tadyjedoma/recepty/nejzdravejsi-ovocny-jogurt/

zdenka.s: Zdeni to dáš;-)snad budeš spokojená jen jak říkám chce to opravdu plnotučné mlého a ten jogurt bílý nám to vyhovuje,ale uvidíš!!!Tak pak dej vědět:-K:-K:-K:-K:-KMěj se krásně!!!:-K

Simona Skolakova: Simi ,moc Ti děkuji za rady ,jak koupím to mléko a jogurt ,vyzkouším.Původně jsem chtěla taky jen jogurtovač ,ale stará pekárna přestala hřát ,tak mě manžel překvapil .
Měj se fajn :-) :-K :-) :-K

zdenka.s: Zdeničko jsem nedělám ho denně to zas né,ale je super,pak si do něj dáš co chceš ovoce vločky atd.Určitě to vyjde levněji a hlavně v něm nemáš žádnou chemii,zkus to a uvidíš je fáákt,že je řidší,ale dá se to přes síto vykapat,no uvidíš snad to vychytáš,já když ho dělám tak dám večer a nechám to přes noc a ráno je hotový,já tam nemám žádný spínač,mne to poradila topačka Tejaja jak na to s jogurtovačem,ale myslím,že ten program v té pekárně bude stejný princip!!!Tak zkus a pak dej vědět!!Papa ať se ti zadaří!!:-K:-K:-K

Simona Skolakova: ahoj Simi , já to tam teda dám ,jak píšeš a zapnu ten program Jogurt a uvidím.Jediné co jsem vyčetla někde na internetu ,že udržuje teplotu 38 ° ,od 6 do 12 hodin ,jak si nastavím.
A jsi spokojená s tím domácím jogurtem ?

zdenka.s:ahojky Zdeni:-Kjá mám starší pekárnu a ta tu funkci nemá,ale mám jogurtovač a tak bych postupovala jako když ho v něm dělám jistě to bude podobné.Naliju do něj mléko plnotučné v láhvi né krabicové a jeden bílý jogurt nejlepší je Selský a nebo Holandia pořádně promíchám a zapnu jogurtovač a nechám pracovat;-)Pokud se zdá potom jogurt moc řídký tak se nechá vycedit,ale já to nedělám.Jogurt nechám vychladnout a pak dám do lednice.Tak bych to zkusila i v té pekárně.;-)

Dobrý den ,
dostala jsem pekárnu Eta Harmony II a má program Jogurt .Poradí mi někdo ,jak postupovat ?V manuálu není ani slovo . Děkuji

Omlouvám se ještě vnitřek .

Zdravím a mám dotaz ,jestli někdo nepotřebuje málo používanou pekárnu se sklopným hákem .Použili jsme ji asi 3x a od té doby je uložená .Fotky přidávám a cenu nevím asi okolo 400.- + poštovné a nebo osobní odběr u nás na Moravě .

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 1 hodinou

„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27

„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 5. 4. 2024 22:39

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více