Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

DOMÁCÍ PEKÁRNA

alus.s Super,povedl se! Šikula!Chlebíček,jako malovaný!:yes::yes::yes:

Ladi,tak kterou myslíš?Symatic se mi zdá nejskladnější,ale taky nejdrahší,ty jsi myslím mluvila o Siestě?

Maruš, tak jsem se ještě podívala do chytré knížky a je tu psáno : H1 hnětění, K1 kynutí, H2 hnětění, K2 kynutí, K3 kynutí. Když bych chtěla vyndat háky před pečením tak nejspíš po H2 ?

Maruš děkuji, mrknu se. Stále sedím před ntbk a čučím a čučím na recepty. Já snad ani na tu operaci nemůžu jít :-D co si počnu :-( ?

A jinak jak je chlebík upečený, tak se už nezdrcne.

Ali, tak časovou tabulku k Tvé pekárně jsem nenašla, jen tady najdeš k Etě - Harmony. Tak mrkni, možná to bude stejné, musíš prozkoumat. http://www.pekarny.unas.cz/eta.html

jo a taky jsme poklepávali ale měla jsem strach že se zdrcne :-(

Maruš a Tejaja, když já jsem nevěděla kdy už to těsto začne kynout abych je vyndala. Četla jsem o tom že se má těsto vyndat pomouč. rukou ale po hnětění byl chvilku klid ale pak pípla, to asi chtěla třeba semínka či co. Jak mám poznat že už bude kynout? Jde to na displeji poznat? Díky

Spagetka koupila jsem ji přes int.
www.obchodni-dum.cz/eta-7149-90000-dellica/55464/
já s čištěním zatím žádnou zkušenost nemám, snad to půjde dobře, sama jsem zvědavá ;-) a kam se hrabe telka :-D :-D :-D

Po upečení chleba ho treba vybrať z pekárne a :-Dnechať asi 10 min vo forme, až potom vyklopiť, ide to ľahko, ak treba pootočím oskami na metly. Tiež vyberám metly pred posledným kysnutím.

Ali, takže premiéra se celkem vydařila :yes: Já pokud uhlídám, tak metličky opatrně vyndám po posledním prohnětení a těsto na povrchu lehce upravím - urovnám. Pak se už víko nezvedá a v průběhu pečení už vůbec ne! Někdy když mám zapečené metličky, tak mám taky problém,je dobré ty čudlíky na které se nasazují potřít olejem. Jinak obrácenou formou prudce zatřesu, nebo složím nějaký ručník a formou bouchnu. Ne přímo na nějaké prkýnko, nebo něco, protože by se mohla forma na hraně poškrábat. Ještě se nestalo, že by chleba nešel ven :-)) Ale je lepší ty metličky vyndávat.

Alus, to je paráda. Je jasný, že se musej vychytat mouchy,ale to vdycky.Koukali jste na to,jak na televizi,ne?;-)Tak se fakt těším.Ještě sechci zeptat,jestli můžu - koupili jste to přes internet nebo jak? Jsem prostě zvědavá i na tuhle stránku. Jo a ještě - čístí se dobře?A jinak,ať si ji pořádně užijete :-):yes:

první pečení probíhalo s velkým očekáváním...jestli DP vůbec bude hníst, hřát, jestli těsto vykyne...při hnětění jsme koukali jak se to pěkně míchá, sice to bylo pomalu na jedné straně, při kynutí byla na jedné straně boule ale při pečení dostal chlebík docela heký tvar :-D jen byl po upečení trochu problém s vyndáním chleba ale po domluvě šel ven. Po rozkrojení byl krásně nadýchaný i když tam byly větší díry od hnětačů ( to jak jsem s nimi točila aby šel chleba ven). A chuť? No prostě domácí chleba

můj první chlebík :-))

To je přesně ona!!!!!:-O.Tak ji rychle vyzkoušej a dej vědět!!;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek