Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 8 hodinami
„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 5. 4. 2024 22:39
Poslední příspěvky
„tara23: to si určitě pochutnáte. Já nikdy křepelku ani…“ Nadja, před 8 hodinami
„Hezký večer všem. Jana Pá: a co to máš za umělou…“ Nadja, před 9 hodinami
„tara23: tak tu jsem, Věruš, taky nejedla. Ale myslím, že…“ MarcelaPa, před 9 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 11 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdravá pleť v zimě? Tipy a triky, díky kterým bude vaše pokožka fit i bez drahých krémů!
Raut na Plese jako Brno: Pohlreich, ústřice, šneci, růžová čokoláda, sushi i makronky. Nuda v jídle určitě nehrozila
Uvařte si buřtguláš! Levné trampské jídlo skvěle zasytí celou rodinu a hotové je raz dva
16. 6. 2018 22:54
16. 6. 2018 19:14
16. 6. 2018 16:37
16. 6. 2018 15:33
magdalenka: dělám je hodně malinkaté, takže cca 100 ks. A 5 dávek - to je jen z 1/2 kg mouky !!!! Podle mne je to jedno z nejrychlejších cukroví. Žádně vyvalování a vykrajování, žádné plnění formiček, .....
16. 6. 2018 10:47
16. 6. 2018 09:18
16. 6. 2018 00:45
Rohlíčky dělám docela ráda, ale nenávidím to obalování v cukru, takže odmítám dělat najednou víc než 1 dávku (ze 100 g mouky) na 1 plech a peču s nějakým dalším cukrovím. Obvykle dělám 5 dávek. Když je pečení takto rozdělené po troškách, tak je to hned hotové, dřív, než mne to přestane bavit.
Těsto mám takové, že se nesmí nechat odležet do druhého dne, jinak příliš ztuhne, drolí se a vůbec se s ním nedá pracovat. Obvykle hned po zadělání těsta tvaruji rohlíčky, jen někdy se mi stane, že vlivem tepla je těsto příliš měkké a lepí se - potom ho dám na chvíli do ledničky, aby mírně ztuhlo. Potom jak ten pekař z těsta uštipuji kousky, v dlani uválím kuličku, z ní váleček a vytvaruji přímo na plechu.
https://www.toprecepty.cz/recept/16430-vanilkove-r...
21. 12. 2017 16:12
Hezké Vánoce a do nového roku kapku štěstí a moře zdraví Vám všem přeje Pavla z Olomouce
25.12.-345.jpg
15. 12. 2017 10:15
14. 12. 2017 20:19
14. 12. 2017 20:17
14. 12. 2017 13:12
Máte pravdu, možná těsto bylo ještě dost tuhé. Udělám hada a nakrájím si kousky, které na válku růčo vyvaluji a ještě na ty konce přitlačím, aby byly užší. Mám starý recept po mamce a dělám je každý rok, jen letos jsem myslela, že těsto poletí z okna. Zkusím příště přidat ještě kousek másla.
14. 12. 2017 11:00
14. 12. 2017 00:59
14. 12. 2017 00:37
Ne, neválečkuji, ale uždibuji kousky.
Včera jsem pekl: 250 máslo, 300 hladká, 138 oř., 62 cukr (většinou mám recepty přepočítané na kostku másla)
Rohlíčky dělám přes masomlýnek - především se mi ty střapaté víc líbí a je to 2x rychlejší a lépe na nich drží cukr
Pí. casinová raději ty šoulané: uždibnu kousek (ano, těsto z lednice se drolí), mezi dlaněmi vytvořím kuličku (těsto už měkne a nedrolí se) pak v dlaních váleček, šup na plech a vytvarovat.
(na desce vyvaluji v jádrovinách tyto neklasické:https://www.toprecepty.cz/recept/54721-mandlove-ro... ale ty se nedrolí, spíše se lepí na dlaně
1 2 Další