cukrářský biskupský chlebíček
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 12 hodinami
„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 5. 4. 2024 22:39
Poslední příspěvky
„tara23: to si určitě pochutnáte. Já nikdy křepelku ani…“ Nadja, před 12 hodinami
„Hezký večer všem. Jana Pá: a co to máš za umělou…“ Nadja, před 12 hodinami
„tara23: tak tu jsem, Věruš, taky nejedla. Ale myslím, že…“ MarcelaPa, před 12 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 12 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 13 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 14 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
12 nejbizarnějších jídel Ládi Hrušky: Smažená tlačenka nebo tatarák ze špekáčků jsou jen slabý začátek
Josef Maršálek upekl žemlovku podle babičky Boženky: Důležitý je výběr správně starého pečiva, radí cukrář
Svačina je základ výletu: Co si vzít do auta a co na záda do batůžku?
17. 3. 2018 22:50
17. 3. 2018 18:36
17. 3. 2018 15:24
17. 3. 2018 15:22
17. 3. 2018 10:48
17. 3. 2018 07:45
Nicméně mám z jedné kuchařky od prvorepublikového cukráře recept, můžeš zkusit:
8 vajec, 140 g nahrubo sekaných vlašských ořechů, 140 g moučkového cukru, 140 g jemných piškotových drobečků, 140 g másla, 80 g hladké mouky, 40 g sekané kandované pomerančové kůry, 40 g citronátu, skořice, strouhaná citronová kůra.
Vejce rozdělit. Máslo vyšlehat s polovinou cukru, přidat žloutky, kůru, skořici. V druhé míse vyšlehat bílky se zbytkem cukru. Obě hmoty spojit, opatrně vmíchat vše ostatní.
Nezkoušela jsem, biskupský chlebíček nepatří k našim oblíbeným moučníkům.
16. 3. 2018 22:39