Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

cukrářský biskupský chlebíček

srettka: Vzpomněla jsem si, že se dělaly biskupské chlebíčky jakoby tvrdé..které se nechávaly uležet...připomínalo to trochu perník..nevím jestli je to ono poslala jsem ti SZ..:-)

srettka: Není zač. Tak to si asi nedovedu představit, jak by ten vysněný chlebíček měl chutnat.

Dajda: Bílkový jsem dělala, není to špatný, ale není to ono. Ale i tak Ti děkuji :-K

zizala: Je to možný, že to tak dělaj. Vyzkouším recept. Děkuji :-K

Já dělám bílkový chlebíček se spoustou ořechů, čokolády a sušeného ovoce. Když se proleží, je spíše tuhý, ale zároveň až lepkavý, ale to asi nebude to, co hledáte. :-( Pokud budete mít zájem, pošlu Vám recept.

A nemůže to být tím, že ten cukrářský se málokdy dostal na pulty zcela čerstvý? Tchyně pracovala ve výrobě, říkala mi, jak moc dopředu se mnohé pečivo peklo.

Nicméně mám z jedné kuchařky od prvorepublikového cukráře recept, můžeš zkusit;-):
8 vajec, 140 g nahrubo sekaných vlašských ořechů, 140 g moučkového cukru, 140 g jemných piškotových drobečků, 140 g másla, 80 g hladké mouky, 40 g sekané kandované pomerančové kůry, 40 g citronátu, skořice, strouhaná citronová kůra.
Vejce rozdělit. Máslo vyšlehat s polovinou cukru, přidat žloutky, kůru, skořici. V druhé míse vyšlehat bílky se zbytkem cukru. Obě hmoty spojit, opatrně vmíchat vše ostatní.

Nezkoušela jsem, biskupský chlebíček nepatří k našim oblíbeným moučníkům.

Neznáte někdo rcp na něj? Já už prohledala kde co, ale všechno nadýchaný a nebo takový buchtový. Mě chutnal právě takový ten tuhý, až jakoby křupavý. Dělali z něj i beránky a ty byly úžasný. Nedaří se mi najít rcp, který by mu byl aspoň podobný.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek