Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Nadja: nutrii jsem koupila kdysi, už po revoluci, v malém krámku na Letné, bylo to výborné tmavé šťavnaté maso, kam se hrabe králík. Hned bych si dala. Ale dnes, jak jsou kožichy nežádoucí, už je asi málokdo chová.
My jsme si dnes udělali "falešný Štědrý den". Jen polévka byla z včerejšího ovaru se zeleninou a nudlemi. Hlavní chod obalovaný kapr v horkovzdušné fritéze a rakouský bramborový salát bez majonézy.

Po mnoha letech se zadařilo a synův šéf nám sehnal nutrii. Tak byla dnes na česneku s knedlíkem a špenátem a bude i na zítra a kus jí je ještě v mrazáku. Vnučka, která přišla na oběd, prý tu myš jíst nebude, tak jsem pro ni udělala 1 porci kuřecího na česneku a 1 porci hovězího na česneku - aby si mohla vybrat. Dříve, tak před 40 lety, jsme mívali nutrii dost často, dala se koupit docela běžně v obchodu, já pro ni chodila do rybárny kousek od Bílé labutě.

Dneska kmínka s brambory, vařil manžel a srnčí svíčková na smetaně, vařeno včera, aby odleželo !
Fantastické ! ;-)

Dobré ranko. Včera večer jsem ještě stihnul zelňačku s uzeným, velký hrnec na celý víkend. Ale čtvrtina už je pryč. Dnes bramborový guláš. Co na neděli ještě nevím. Pokud se pochlapím udělám tažený štrůdl.

Přeji hezký den :-K, dnes bude couračka - polévka z kysaného zelí, brambor a smetany a holandské řízky s bramborovou kaší a angreštovým kompotem. Budu péct na víkend lehké piškotové řezy s tvarohovo-smetanovým krémem a mandarinkami
. K večeři zapečené vajíčkové chlebíčky .

Přeji hezký podvečer :-) dnes se dojedla zeleninová polévka s vločkami a uvařila jsem na páře kynuté jablkové knedlíky se skořicovým cukrem polité máslem a někdo si vzal strouhaný perník ;-) a zítra si to zopakujeme jen uvařím drožďovou polévku ;-):-K

Hezký den;-)u nás dnes čínská polévka a kuře na paprice s knedlíkem;-)

Hezký den:-), dnes k obědu kaštanový krém a gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou z TOP receptů. Na odpoledne udělám popcorn v čokoládě.

Simona Skolakova: doporučuji vyzkoušet! Dělám z goudy 45%, nastrouhám, přidám vychladlou usmaženou cibulku, provensálskě bylinky, nacpu to salámových střílet a je to<3

hazel: To co je spleteno do provázku, myslím, že se to jmenuje "korbáčiky" vypadá to jako velikonoční pomlázka. Materiál je ovčí mléko a je to vyuzeno stejně, jako oštiepok. Oštiepok je uzená hruda ovčího sýru s krásnou ozdobou ze dřevěné formy ve tvaru velikého vejce! No, ale i kdyby to bylo velikosti pštrosího vejce, stejně je to málo!
Pak to bača zavěsí do komínu v boudě a vyudí. Jelikož je kolem samé dřevo, tak tím topí a udí zároveň. Mazání uzenou "příchutí", tak to tam k dispozici nemá. ;-) Dostala jsem ten nejlepší kousek přeuzený koneček, ale jen malinký asi 100 g! Ale ta chuť tě dostane!

Hanes: dnes v obchodě se nesežene to je jasné,jen ten průmyslově dělaný,ale to s tím nemá nic společného,jednou jsme koupili docela za velký peníz,ale přišlo velké zklamání,tak už nekupujeme jen občas uzenou parenicu a nebo korbáčiky to ještě jde.Ten sýr co děláš to musí být jistě dobré,jedli jsme to u kamarádů,my to ještě nezkoušeli.;-)

Simona Skolakova: no, v obchodě se takový nejspíš nesežene. Ale udělat si svůj v udírně, byť z kupovaného sýru, je také velká dobrota. Přidávám do něj smaženou cibulku a nějaké to koření. 3 kilové šišky jsou pryč na to tata:-)

Přeji hezký den :-) dnes zeleninová polévka s vločkami a čínská zelenina s kuřecím masem a s rýží a okurkový salát ;-):-K

Hezký den:-Ku nás dnes zeleninová polévka s čínskými nudlemi a treska na přírodno s bram,kaší a okurkový salát;-)
Veroniko tak jsem se zasnila nad oštěpkem, jak kdysi jako děti jsme jezdily k starce a občas všici zašli na salaš kde bača dělal oštěpek v krásných vyřezávaných formách a jak to tam vonělo uzením;-)to byl sýr<3to už asi nikdy neochutnám,ale tu chuť cítím ještě dnes.:-K

Veronika. Hrozna, Veroniko ,no mas uplne pravdu, to mrznuti se prodrazi s tim rumem, a nam jeste nejvice chutna ten Rakousky,a ten je zde drasi, no ale co neudelat pro "zdravi a rozhrati".
O tom syru uzenem ostepku, neni to takovy jako provazek syr a upleteny skoro jako cop? Vim ,ze kdyz jsme cestovali po Slovensku tak takovy syr jsme si nekde koupili a byl tak moc dobry, nevim tedy jak se jmenoval,ale jen o nem pisi a jiz mam na nej chut. Hezke probuzeni do ctvrtecniho rana.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 1 hodinou

„Přání a gratulace“ Julia Oskerova, před 3 hodinami

„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více