Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

zavařování v troubě

Já peču v horkovzdušné troubě a při teplotě 250 stupňů to trvá kolem deseti minut. Pokud budeš zapékat v normální troubě, tak se podívej na https://bydletsnadno.cz/zavarovani-v-troube-zaklad... , kde je to poměrně pěkně popsané:-)

Holky, můžete mi prosím někdo poradit? Zavařuju v troubě přesnídávky pro moji dcerku. Sladké jsou v pohodě, ale zeleninové mi nějak nejdou. Už druhou várku vyhazuju, přitom první byla v pohodě. Vždycky to jakoby začne kvasit a povolí se mi víčka. Myslíte, že to může být tím, že jsou sklenice moc naplněné:-S?

Spagetko díky to je super, ještě jsem nezavařovala a vím, že k tomu dříve či později dojde;-):-) Takže jsem si to uložila:yes:

Na zavařování je sice ještě brzy, ale dostala jsem toto mailíkem, tak to sem dám, třeba jako inspiraci na letní a podzimní "řádění" v kuchyni ;-)

Špagetko, já jen napsala, že tady je recept na zavařování horkovzduchem a já jsem ho sem nedala. Já zavařuju klasicky v hrnci a když mám malé množství, tak v mikrovnce. A právě proto, že si taky myslím, že používat horkovzduch je dražší, tak jsem si myslela, že by tu mohly být i zavařovací časy na obyč troubu.

Hella - nevím, je to můj názor, ale není zbytečné zavařovat při horkovzduchu? Myslím tím, že se snad u každé horkovzdušné trouby dá ten ventilátor vypnout ne? A šetří to i penízky, ale pokud jsou typy, které to neuměj jinak než horkovzduchem, tak se omlouvám:-8, já měla vždycky jak ventilátor tak normální vrchní i spodní ohřev ;-) a zavařuju bez ventilátoru.

Gábino, vždyť píšu, že je tady recept na zavařování v horkovzdušné troubě. Ale normální trouba je něco jiného - tam jsou přece jiné časy zavařování. A až někdo bude v létě hledat čas po který má zavařovat třeba jahody, tak asi mu hned nedojde, že má hledat recept Zavařování třešní.
Jen bych touto drobností chtěla apelovat na všechny, které zadávají recepty, aby - až budou zadávat název receptu - se na něj kriticky podívali, zda bude při vyhledávání výstižný.

recept na zavařování v troubě je taky tady http://www.toprecepty.cz/recept/1727-tresnovy-komp...

Špagetko, měla bys to sem dát jako samostatný recept, tady ty časy zavařování zapdnou. To je věc, kterou teď v zimě málokdo potřebuje a v létě to tu lidi budou hledat. Už je tady zavařování v horkovzdušné i mikrovlné troubě a tohle tady chybí.

Holky, děkuju moc za rady

Zdeni, já zavařuju v troubě tak, že sklenice dám na utěrku do pekáče s vodou a vždycky stejný druh - t.zn - kompoty 20 min. při 85°C, ovoce ve vlastńí šťávě 35 min. při 85 °C, pokud steriluju džemy a marmelády - tak 10 min při 85°C - ale já je v 95 % případech nesteriluju.
Hougby v nálevu - 30 min při 90 °C, směs hub v tuku - 50 min. při 100°C a druhý den znova

Jinak vždycky do vychladnutí otáčím sklenice na víčko ;-)

Zdeni, jak co! Já zavařuji celý život v troubě. Když ji máš dobře vyhřátou, taky by stačila tak půlhodina, nevím, já se vždycky dívám, jak to vypadá, aby to nebylo rozvařené, okurky scvrklé a pod.

Jak dlouho se zavařuje v troubě ? Prosím, poraďte.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek