Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky

Dajda: Ale to vubec nebylo nase tema,jestli se pise Slovak a nebo Cech s velkym,nebo malym pocatecnim pismenem:-?;-)
Ja nechapu o co Vam jde?Recept se libi,muze to byt dobroda,a o to snad jde;-)

drakoska: nanny: Třeba když někdo neví, že se Čech a Slovák nepíše s malými počátečními písmeny?:-((

drakoska: tak to je teda fakt:-8;-):-K

Ivosisko pokud si dáš tu práci a pustíš se do čtení zdejších duskuzí zjistíš, že je zde kupa věcí postavených na hlavu. A hlava ti to nepobere.

Komentáre netýkajúce sa receptu :https://www.toprecepty.cz/recept/51054-halusky-se-...

• Dajda
4. 1. 2017 08:16:21
smazat
Ivosisko: Pardon, ale Vy o koze a já o voze, o občanskou výchovu opravdu nejde. Asi Vám opravdu něco uniklo .....
1
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• Ivosisko
4. 1. 2017 06:45:42
smazat
Kur.a.....to se tady zvrhlo......Dando - já jsem vůbec netušil, že se po mě chce, abych označoval nějaký NÁROD - tu byla nějaká anketa? A vadí mi, že z toho děláš stránky postavené s důrazem na občanskou výchovu. Já to bral jako prdel a také jsem k tomu tak přistupoval. Ovšem jestli se zde, na stránkách o vaření a pojídání ,musí v r.2017 řešit blbiny nikoliv žertem a v legraci, nýbrž se k nim musí přistupovat se vší vážností a brát je na 130% smrtelně zodpovědně, tak to mi něco uniklo
3
1
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• Dajda
4. 1. 2017 05:01:37
smazat
nanny: Nevím, co je tak veselého na tom, že někdo neví, jak označit národ, ke kterému většina z nás patří. A je úplně jedno, zda jde o školní diktát z češtiny, vědecké pojednání nebo recepty.
1
1
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• nanny(neregistrovaný)
3. 1. 2017 16:06:32
smazat
Ivosisko:
0
2
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• Dajda
3. 1. 2017 13:03:30
smazat
Ivosisko:
1
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• Ivosisko
3. 1. 2017 12:01:03
smazat
Dajda: Neboj, už jsem telegrafoval na ministerstvo války a poslal jsem jim klíčový důkaz této rebélie (viz odkaz)

imgbox.com/alHbm8Vb
0
1
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• Dajda
2. 1. 2017 17:17:15
smazat
Záměna halušek s nočky se snad dá ospravedlnit krajovými zvláštnostmi. Ale co ten čech a slovák?
2
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• nanny(neregistrovaný)
2. 1. 2017 16:50:07
smazat
Tento recept mi nejak unikl.ale vsimla jsem si ted ,ze se uz zase diskutuje.Je mi jedno jak tomu,kdo rika,ale pochutnala bych si.
1
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• La Furi Roja(autorka receptu)
2. 1. 2017 16:33:20
smazat
casino: Já taky ve svých dvaceti letech bez vystudovaného oboru nebudu vařit remcalům v hospodě, mně bude bohatě stačit, když budu mít u stolu spokojeného muže.
0
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• La Furi Roja(autorka receptu)
2. 1. 2017 16:31:45
smazat
Já to tak znám od nás z domu, taťka je kuchař, u nás se to odůvodňuje tak, že nočky z mouky jsou pro nás halušky a nočky z brambor střapačky, protože brambora v těstě je po uvaření střapatá. Je mi celkem jedno, jaký má kdo dojmy a pojmy, u nás je to takhle. Chápu, že slovák na to má asi jiný názor, ale to že jsem čech neznamená, že neumim dobrý halušky a taky to, že jsem se narodila s receptem na dokonalou svíčkovou v hlavě. Stejně jako někdo říká bramborové kaši pyré, vy si tomuhle receptu říkejte jak chcete, hlavně že je břicho spokojené.
1
1
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• La Furi Roja(autorka receptu)
2. 1. 2017 16:27:07
smazat
casino: Tak špecle to je zas něco jiné.
0
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• casino
2. 1. 2017 12:52:37
smazat
No, nepřísluší mi drát se za název..., asi víte nejlépe, jak se čemu u vás doma říká.
Pokud ale by mi v "kolibě" donesli halušky BEZ brambor, tak by mi spadla čelist a hubu bych měl jak pytel na zmije a možná bych i s obsluhou zalaškoval, že jestli se nespletli v názvu neb jsou to spíše špecle...,
No, konec konců, i špecle se někde dělají s erteplema, že.
6
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• tejaja
2. 1. 2017 12:36:25
smazat
Nehovorím za Cechy, ale za Slovensko...halušky sú jednoznačne zo zemiakového cesta, to, čo je z múky, sú noky, nokerle a pod. Inak sa ospravedlňujem, že si dovolím túto poznámku, ale prepáčte, ja si nedovolím debatovať s Čechmi, čo je napr. sviečková a aká má bytˇ. Je to české jedlo, ktorému rozumejú Česi, nie ja. Ja to možem uvariť podľa receptu, ale to je tak všetko.
Myslím, že miki59 sa zastávať netreba, ona predsa vyjadrila slušne svoj názor ako každý iný a nikto na ňu neútočí.
4
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• Ivosisko
2. 1. 2017 12:14:26
smazat
A ještě malá poznámka - to, co vidím na té fotce, tak toho bych si dal ihned tak kýbl
1
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• Ivosisko
2. 1. 2017 12:11:50
smazat
Vůbec nechci rozpoutávat žádné vášně, ale musím se tak trochu zastát miky59, která do toho tak nějak spadla a je v tom nevinně - zcela určitě jsou halušky a jejich lingvistické ekvivalenty doménou východního Slovenska, ne-li celého Slovenska, ale stejně tak Valašska, Slezska a jiných částí Moravy a potažmo celé České republiky - a tak ti, kteří takovým pokrmům věnují pozornost, vědí, že stejně jako v případě knedlíků, tak i halušky se dělají buďto jen z mouky anebo s přídavkem menšího či většího množství brambor - jak kde a kdo je zvyklý a jak komu chutná - - mi rozhodně a na oba způsoby
1
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• tejaja
2. 1. 2017 08:14:01
smazat
maxmilianaliduskaUL: správne. Odkiaľ bol táta, že používal slovo trepanky? Nie z východu?
mika59: Aj u nás sa povie niekedy rezancom s makom, že robím halušky s makom, ale tvrdiť, že do halušiek nepatria zemiaky, je čosi iné.
0
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• mika59
1. 1. 2017 19:52:47
smazat
maxmilianaliduskaUL:
0
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• maxmilianaliduskaUL
1. 1. 2017 19:46:30
smazat
mika59: no znam je od táty jen s brambory,ale jiny kraj jiny mrav(recept)
0
0
Odpovědět označit komentář/příspěvek
• mika59
1. 1. 2017 19:36:16
smazat
Tohle je zase nekonečné téma..slovo Halušky jsou přece v každé oblasti něco jiného. U nás jsou to malé nočky bez brambor, jen z mouky..
3
0

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Nejnovější recepty Více