Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 42 minutami
„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 5. 4. 2024 22:39
Poslední příspěvky
„tara23: to si určitě pochutnáte. Já nikdy křepelku ani…“ Nadja, před 32 minutami
„Hezký večer všem. Jana Pá: a co to máš za umělou…“ Nadja, před 41 minutami
„tara23: tak tu jsem, Věruš, taky nejedla. Ale myslím, že…“ MarcelaPa, před 1 hodinou
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 2 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 2 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 9 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 10 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 12 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bleskové jednohubky: Lahodné caprese na špejli nebo efektně ozdobené chuťovky z listového těsta připravíte za chvilku
Lékárna v květináči a jiné rady do kuchyně i pro zdraví
Šéfkuchař Vráťa z Dock House radí, jak na dokonalou svíčkovou: Cibuli opečte hodně dohněda, pak bude chuť skvělá
26. 8. 2012 23:07
16. 7. 2012 11:49
16. 7. 2012 11:41
16. 7. 2012 10:16
16. 7. 2012 08:16
15. 7. 2012 14:58
15. 7. 2012 14:51
19. 8. 2010 14:35
17. 5. 2010 16:29
http://www.naturway.cz/byliny/eshop/1-1-BYLINY/1-2...
Stevie je víceletá bylina s drobnými nevýraznými květy a množstvím podlouhlých vroubkovaných lístků, původem z Brazílie a Paraguaye. Místní kmeny využívali rostlinu na slazení maté, ale také v medicíně na pálení žáhy, cukrovku nebo jako ústní vodu. Hlavním využitím drogy je díky její extrémní sladivosti průmysl potravinářský. Vyrábí se z ní sladidlo vhodné pro diabetiky s 300x větší sladivostí než sacharóza. Známe jsou i léčivé účinky drogy, která je silně fytoncidní (antibakteriální). Působí též močopudně. Steviosid se snadno uvolňuje ve vodě a je stabilní i při vysokých teplotách jak v nápojích, tak i v jídle. Hodí se hlavně pro přípravu čajů, dietních jídel, salátů, džemů, zákusků či moučníků. Sladidlo na bázi steviosidu je povoleno v Japonsku, Brazílii a jiných státech.
Další adresy:
http://www.celostnimedicina.cz/zdrave-sladkosti-ja...
http://www.salviaparadise.cz/stevie-sladka-stevie-...
Výtah z diskuse na:
http://www.omlazeni.cz/stevie-sladka-59-28776-0.ht...
stévií se dá sladit úplně všechno.. dávám si ji do tvarohu, do čaje.. ale lepší je ji usušit a namlít, pak je ta sladkost ještě koncentrovanější a lépe se s ní pracuje...
...i malý lísteček osladí čaj. Taky jsem si ji nasušila a přidávám třeba do nastrouhané mrkvičky,jablka a různě i třeba když peču něco sladkého...
...já teda nevím, já jí na chuť nepřišla,....je tak divně nasládlá do jídla
Sladké je to sice hodně, ale tak nějak jinak...
17. 5. 2010 12:05
nemáte nejaký recepty, co s ní sladit? vsichni mi ríkají že čaj...
dá se s ní sladit i bábovka třeba?
19. 5. 2009 20:34
19. 5. 2009 18:37
stevie.jpg
19. 5. 2009 15:10
19. 5. 2009 14:49
19. 5. 2009 14:14
Předchozí 1 2 3 Další