Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortilly z přebytkového kvásku

Pečete-li kváskové pečivo a nechce se vám vyhazovat přebytečný kvásek, vyzkoušejte z něj připravit tortilly. Skvěle se hodí jako příloha ke grilovanému masu nebo je můžete naplnit zeleninou a dresingem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

kucharicek14

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba odpočinutí těsta

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba odpočinutí těsta)

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny vložíme do mísy, připneme hnětací hák a necháme robota pracovat cca 6-8 minut. Těsto by mělo být krásně kompaktní. Krok 2: Vypracované těsto překryjeme utěrkou a necháme aspoň půl hodiny odpočinout na lince. Můžeme nechat odpočívat i déle v lednici. Krok 3: Odleželé těsto rozdělíme na 8 částí a vytvarujeme z nich koule, které necháme dalších 10 minut odpočinout. Krok 4: Koule rozválíme na tenčí placky a pokládáme na suchou rozpálenou pánev. Opékáme 1-2 minuty z každé strany. Krok 5: Tortilly podáváme ještě za tepla nebo je položíme na mřížku vychladnout. Po vychladnutí zabalíme do utěrky, aby neokoraly a zůstaly hezky měkké.

TIP: Lednicové kynutí kváskového pečiva

Zveřejněno 17. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tortilly z přebytkového kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE01K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tortilly z přebytkového kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE01K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kvásek, mouka hladká, voda, sůl, olej olivový, soda jedlá, kvásek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu