Nutriční hodnoty (Tzatziky II.)
Celý recept
Energie | 1 810 kJ / 433 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,63 g |
Tuky | 26,16 g |
– nasycené | 12,45 g |
– nenasycené | 13,44 g |
–– mononenasycené | 11,81 g |
–– polynenasycené | 1,63 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 1,47 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 235 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 23,84 g |
– cukry | 20,88 g |
––– laktóza | 20,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g jogurtu řeckého typu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 500 ml |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
směs koření na tzatziky (k dostání v supermarketech) | Provensálské koření | |
1/2 1/2 salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
trocha trocha soli, popř. bílého pepře | Pepř bílý |