Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Anglická....ale marcipánová)

Celý recept

Energie29 545 kJ / 7 062 kcal
Bílkoviny151,97 g
– z toho živočišné bílkoviny118,42 g
– z toho rostlinné bílkoviny33,55 g
Tuky247,26 g
– nasycené44,64 g
– nenasycené181,09 g
–– mononenasycené120,03 g
–– polynenasycené61,06 g
––– omega 315,07 g
Vláknina9,30 g
Cholesterol 1,45 g
Sodík 1,50 g
Sůl4,01 g
Sacharidy1 052,47 g
– cukry865,47 g
––– laktóza97,52 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 250 g
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
5 5 vejce Vejce slepičí 350 g
240 g 240 g cukru moučka Cukr bílý 240 g
150 ml 150 ml oleje Olej řepkový 150 ml
100 ml 100 ml vroucí vody Voda 100 ml
2 lžíce 2 lžíce mletých ořechů Vlašské ořechy mleté 30 g
3 3 másla Máslo kravské 3 g
2 2 pudinky vařené ve vodě (asi 1 l) Puding v prášku
cukr dle chuti každého...nekdo má rád sladké krémy, někdo méně sladké Cukr bílý
mleté ořechy -2 hrsti hrsti Vlašské ořechy mleté
ztužený tuk - 100 g Margarín
1/2 kg 1/2 kg cukru Cukr bílý 500 g
1/4 kg 1/4 kg sušeného mléka Mléko kravské polotučné sušené 250 g
1 lžíce 1 lžíce glukózového sirupu nebo 2 lžíce pšeničného Sirup glukózový
pár kapek kapek tresti – podle chuti Aroma mandlové
2 lžíce 2 lžíce vody Voda 36 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.